subsidie elektrische auto

Subsidie voor elektrische auto’s

  • Subsidies per 2023 weer beschikbaar
  • Wanneer kom ik in aanmerking voor SEPP?
  • Hoe vraag ik SEPP voor een elektrische auto aan?

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren

Ben je van plan om elektrisch te gaan rijden? Dan profiteer je van verschillende fiscale voordelen. Eén daarvan is SEPP. Deze regeling houdt in dat je subsidie kunt aanvragen voor de aanschaf van een elektrische auto. Dit geldt ook voor huurkoop en private leaseauto’s. Je moet er in het begin van het jaar snel bijzijn. Zo is de subsidiepot voor 2022 voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s al leeg.

Subsidie voor mijn elektrische auto aanvragen

Wanneer je besluit om over te gaan op elektrisch rijden, kun je zelf een aanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is slim om dit direct aan het begin van het nieuwe jaar te doen. Vanaf 2 januari 2023 9:00 uur is het weer mogelijk om SEPP aan te vragen voor een nieuwe elektrische auto met een koop- of leaseovereenkomst die je sluit op of na 1 januari 2023. Zo maak je namelijk de meeste kans op de subsidieregeling.

Hoeveel bedraagt de subsidie voor elektrische auto’s?

De maandelijkse korting voor private leaseauto’s is ongeveer € 69 per maand. De subsidie dient aangevraagd te worden binnen 60 dagen na het ondertekenen van de koop-, huurkoop- of private leaseovereenkomst. Het maximale subsidie bedrag is € 3.350. Wanneer je een volledig elektrische auto aanschaft kom je hiervoor in aanmerking. Kies je een occasion? Dan kom je in aanmerking voor € 2.000 subsidie. Deze subsidie loopt tot 1 juli 2025 en wordt ieder jaar opnieuw bepaald door de overheid.

Kom ik in aanmerking voor een subsidie?

Wanneer je in aanmerking wilt komen voor een subsidie moet je elektrische auto aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • 100% elektrisch of 100% elektrische occasion
  • De auto heeft een bereik van minstens 120 kilometer op een volle accu
  • De catalogusprijs is inclusief opties niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000
  • De looptijd van het leasecontract is 48 maanden of langer

Uitbetaling subsidie

Nadat de RVO de aanvraag heeft goedgekeurd, ontvang je iedere maand een deel van het subsidiebedrag. De uitbetaling van de subsidie wordt verdeeld over een periode van 4 jaar. Klinkt dit voor jou interessant? Neem dan eens een kijkje op onze modelpagina en vind de elektrische auto die bij jou past.

FAQ