AutoAbonnement.nl Laadpalen
Oplaadpunt elektrische auto
Oplaad mogelijkheden

Elektrisch rijden in het kort

In de autowereld is een grote transitie gaande, namelijk de transitie naar elektrisch rijden. De overgang naar deze manier van aandrijving is hard op weg om de meest gekozen vorm van brandstof te worden. Deze ontwikkeling zorgt voor vragen en onzekerheden maar gelukkig ook voor veel informatie en oplossingen. Elektrisch rijden wordt elke dag aantrekkelijker!

 

 

Je elektrische auto opladen

Waar en wanneer moet je je elektrische auto opladen? Dit kan voor veel vragen zorgen, wij geven je meer duidelijkheid over dit onderwerp. Er zijn verschillende manieren om je elektrische auto op te laden, dit kan thuis via de stopcontact of via openbare oplaadpunten voor elektrische auto's. Het kan op beide manieren, wanneer je elektrische auto op de oprit staat kan je gebruik maken van de thuislader, dit doen de meeste elektrische auto gebruikers. Openbare laadpalen komen goed van pas wanneer de accu van je elektrische auto laag is terwijl je onderweg bent naar je bestemming, dan is het goed om even je elektrische auto op te laden.

 

Aan huis laden

Aan huis laden is een optie, dit is aanrader wanneer je thuis bent en geen gebruik maakt van de auto. Hiermee is het niet nodig om in de auto of in de tankstation te wachten tot je auto opgeladen is, maar gewoon vanuit je eigen huis. Het is mogelijk om een thuislader aan de wand te installeren of een laadpaal op de oprit te zetten. Het voordeel van aan huis je elektrische auto laden is dat er geen wachtrijen zijn, het is je eigen laadpaal. Ook is het goedkoper om je elektrische auto vanuit huis te laden dan aan een openbare laadpaal.

Oplaadpunten

In principe is het mogelijk om overal gebruik te maken van openbare oplaadpunten om je elektrische auto op te laden, dus ook in het buitenland. Wanneer je gebruik maakt van een openbare elektrische laadpaal is het belangrijk om een eigen laadkabel mee te nemen met de juiste stekker, een laadkabel en stekker is genoeg voor elke laadpaal, die zijn overal het zelfde. Wat belangrijk is met het laden bij een openbare laadpaal is om een laadpas te hebben. Openbare tankpassen werken alleen met laadpassen, ook in het buitenland.

 

Gebruik maken van de openbare laadpalen kent veel voordelen. Wanneer je (lang) onderweg bent en je elektrische auto moet opnieuw geladen worden, wil je natuurlijk graag weten waar je je elektrische auto kan opladen. Niet elke elektrische auto heeft dezelfde actieradius, dit verschilt per model en merk van de elektrische auto. Wanneer je gebruik wilt maken van een openbare laadpaal maar niet weet waar je die kan vinden, is er een handige tool om je te helpen. Hieronder de tool waar je gebruik van kan maken, deze tool zoekt gebaseerd op je locatie het meest dichtbij zijnde laadpaal en tevens controleert de tool ook de beschikbaarheid van het oplaadpunt.

                 Vind een beschikbare laadpaal bij jou in de buurt met de tool!