Hoe werkt Private Lease?
Meer weten over Private Lease of het aanvraagproces? Lees dan verder op deze pagina. Ben jij al overtuigd? Bekijk dan ons aanbod.

Hoe werkt Private Lease?

Private lease is te vergelijken met het huren van een auto. Je kiest een passende nieuwe leaseauto uit, geniet van uw AutoAbonnement.nl en levert uw leaseauto aan het einde van de overeenkomst terug in bij de dealer. Zo zijn er nooit onverwachte kosten, alleen nog de brandstof. Kies je voor Private Lease via AutoAbonnement.nl, dan kies je voor het rijden van een nieuwe auto, tegen een vast maaandbedrag waarbij je profiteert van hoge kwaliteit service. Simpelweg minder zorgen, meer inzicht. 

Hoe werkt het?

Private lease begint bij het uitzoeken van een passende auto. Na het vinden van een  model bekijk je welke opties bij jouw wensen passen. Als je klaar bent met het samenstellen van je auto bepaal je het aantal kilometers dat je denkt te gaan rijden binnen de door jou gekozen looptijd. Vervolgens kun je je eigen risico bepalen en eventuele extra services zoals vervangend vervoer of winterbanden aan je contract toevoegen. Het risico van onderhoudskosten en de restwaarde is voor ons. Zo zijn er nooit onverwachte kosten en betaal je naast het maandbedrag, alleen nog de brandstof. Gebaseerd op jouw wensen ontvang je een vrijblijvende offerte van de dealer. Ga je akkoord met je leaseofferte? Gefeliciteerd! Dan kunt je een afspraak met de dealer maken om jou leaseauto op te halen. 

Private Lease en schade

Bij een eenzijdige schade, verzoeken wij het schadeformulier in te vullen en te versturen. Bij een tweezijde schade, vul dan samen met de tegenpartij ter plekke én zo compleet mogelijk het ‘papieren’ Europees Schadeformulier c.q. het schadeaangifteformulier in. Vervolgens ontvangen wij graag het Europees Schadeformulier. De BerijdersDesk is bereikbaar tussen 08.00 en 17.30. Voor dringende zaken als pech en schade staat de BerijdersDesk 7 dagen per week, 24 uur per dag klaar via telefoonnummer (033) 454 95 55.

Hulp nodig bij het kiezen tussen alle modellen en uitvoeringen?

De voordelen van Private Lease

  • Financieel overzicht

Een leasecontract werkt net zoals ieder ander abonnement. Er wordt een overeenkomst opgesteld tussen leverancier en abonnee. De prijs hiervan is afhankelijk van de door u samengestelde auto, de looptijd en de door jou gekozen kilometrage. Het voordeel hiervan is dat je een vast maandbedrag aan je leaseauto besteed en gedurende jouw leasecontract voor eventuele schade verzekerd bent. Dit zorgt voor meer overzicht in je financiën.

  • Geen eigen spaargeld of lening nodig

Als je een auto koopt, heb je heel wat spaargeld nodig. Een voordeel aan private leasen is dat je direct in een auto kunt rijden zonder daar een lange tijd voor te sparen. Dus ook ideaal voor starters. Ook voor ouderen kan het gunstig zijn om een auto te leasen. Om te privé leasen heb je geen krediet of geldlening nodig. Dit is vaak lastiger te verkrijgen voor ouderen. Let wel even op de leeftijdsgrens die we aanhouden: tot 78 jaar (aan het eind van het contract) kun je gewoon een auto leasen.

Keurmerk Private Lease
AutoAbonnement.nl is als één van de eerste maatschappijen aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. En daar zijn we trots op! Hierdoor kun je bij AutoAbonnement.nl onder andere rekenen op eerlijke voorwaarden, een compleet product en zekerheid bij klachten. Alleen leasemaatschappijen die de consument goed en eerlijk informeren over private lease mogen dit keurmerk dragen.

Hoe werkt het aanvraagproces?

Zo vraag je een auto aan bij Auto Abonnement

Wie kan private leasen?

Eigenlijk kan bijna iedereen private leasen. Werknemer, starter, ZZP’er of AOW’er. Mits je genoeg liquide middelen tot je beschikking hebt, kun je een AutoAbonnement.nl, oftewel leasecontract, afsluiten. Ook moet je beschikken over een geldig Nederlands rijbewijs. Je hebt daarentegen geen schadevrije jaren nodig om bij ons te mogen private leasen.

Wanneer je bij ons een aanvraag doet voor een private leaseauto, dan word je getoetst bij het BKR te Tiel. Hiermee checken we of je geen andere kredieten op je naam hebt staan, en of je voldoende inkomsten hebt om de lease te kunnen blijven betalen. Mocht dit niet zo zijn, dan laten we je dit weten en zoeken we samen met jou naar een gepaste leaseoplossing.

Wil je meer informatie over de kosten? Neem dan eens een kijkje bij Wat kost private lease? Hier leggen we het overzichtelijk voor je uit.

 

Hoe werkt private lease bij vroegtijdig beëindigen?

Er zijn situaties waarin het vroegtijdig beëindigen van je private leasecontract wenselijk en mogelijk is. Belangrijk is wel te weten dat er een verschil is tussen de contracten die voor 1 februari 2016 zijn afgesloten en de contracten die vanaf 1 februari 2016 zijn afgesloten. Dit heeft te maken met het feit dat Volkswagen Pon Financial Services per 1 februari 2016 onder het Keurmerk Private Lease valt.

a) Contract afgesloten voor 1 februari 2016: de te betalen kosten bestaan uit het verschil tussen de handelswaarde en de boekwaarde van de auto plus maximaal 25% van de nog resterende maandtermijnen. Hierbij kunnen nog eventuele additionele kosten worden gerekend voor niet gemelde schades en/of meer gereden kilometers.

b) Contract afgesloten na 1 februari 2016 (vallend onder het Keurmerk Private Lease): de te betalen kosten zijn bij opzeggen na het eerste jaar maximaal 40% van de resterende termijnen. Bij opzeggen tijdens het eerste jaar moet 100% van de resterende termijnen worden betaald. Hierbij kunnen nog eventuele additionele kosten worden gerekend voor niet gemelde schades en/of meer gereden kilometers.

 

Hoe werkt private lease met bijtelling?

Omdat je als private leaserijder een leaseauto in eigen beheer hebt (op persoon geregistreerd i.p.v. op een bedrijfsnaam), wordt een private leaseauto door de Belastingdienst niet gerekend tot het inkomen (inkomstenbelasting). Dit is alleen het geval als je een leaseauto rijdt van de zaak. Met private lease betaal je dus géén bijtelling.

Wil je meer informatie over de kosten? Neem dan eens een kijkje bij de Wat kost private lease? pagina, hier leggen we het overzichtelijk voor je uit.
Kies jouw nieuwe auto uit
Wil jij zorgeloos rijden in een nieuwe auto, voor een vast bedrag per maand? Geen omkijken hebben naar onderhoud, verzekering en reparaties? Dat kan bij AutoAbonnement.nl. Bekijk het aanbod en kies jouw favoriete model uit. Voor welk merk en model ga jij?