Hoe Werkt Private Lease bij AutoAbonnement.nl
Hoe werkt het
Private lease simpel uitgelegd

Hoe werkt private lease

Een auto private leasen betekent een nieuwe auto rijden gedurende een vooraf gekozen periode voor een vast bedrag per maand.

Op onze website kies je jouw private lease auto: het merk, model, uitvoering en kleur én je stelt het contract samen. Je kiest de gewenste looptijd en je bepaalt hoeveel kilometers je maandelijks denkt te gaan rijden. Al deze wensen samen sturen wij door naar de dealer van jouw keuze, die vervolgens contact met je opneemt voor een afspraak. Samen met de dealer loop je jouw keuzes nog een keer goed door voordat het contract definitief in behandeling wordt genomen.

 

Wat krijg je voor de abonnementsprijs

Voor de all-in private lease prijs per maand rijd je een nieuwe auto, is de wegenbelasting en de verzekering met all-risk dekking al betaald en mag je voor gratis onderhoud naar de merkdealer. Het grote voordeel van private lease is dan ook dat je weet waar je financieel aan toe bent: het bedrag is iedere maand hetzelfde. De kosten voor brandstof betaal je zelf en in geval van schade betaal je een eigen risico. Het eigen risico betaal je per schadegeval en de hoogte bepaal je bij het samenstellen van je contract. Een auto private leasen betekent een auto huren voor langere tijd, maar je wordt geen eigenaar van de auto. Tenzij je bereid bent de auto over te nemen aan het eind van je contract.

 

Hoe werkt het online aanvragen van een private-leaseauto?

Bij AutoAbonnement.nl kan je in de online shop een auto samenstellen op uitvoering en kleur. Bij de dealer kan je hier nog dingen aan toevoegen, denk aan speciale opties en pakketten. Vervolgens stel je het leasecontract samen en bepaal je het maandbedrag door onder andere te kiezen voor de hoogte van het eigen risico en de mogelijkheid van vervangend vervoer in geval van onderhoud en reparatie. Zo stel je stap voor stap jouw private-leaseauto samen. Deze keuzes sturen wij door naar de dealer van jouw keuze. Deze dealer neemt vervolgens contact met je op om je keuzes concreet te maken. Dan begint het proces waarin de leasemaatschappij jouw aanvraag in behandeling gaat nemen. Hier hoort onder andere een BKR check bij. Is jouw aanvraag akkoord? Dan neemt de dealer contact met je op voor het maken van een afspraak om jouw auto af te halen, dan kan het private leasen beginnen!

Private lease in 5 stappen

1. Kies uit het aanbod de auto die past bij jouw wensen en levensstijl

2. Stel jouw auto samen qua uitvoering en kleur

3. Stel jouw abonnement samen

4. Vraag een offerte aan bij de dichtstbijzijnde dealer 

5. De door jou gekozen dealer neemt contact met je op voor het maken van een afspraak

Hoe bepaal je het maandbedrag?

Het maandbedrag hangt onder andere af van het verwachte aantal te rijden kilometers per jaar. Dit is bepalend voor de verwachte onderhoudskosten en de restwaarde van de auto aan het einde van het contract.

Maak vooraf een ruime inschatting van het aantal te rijden kilometers per jaar. Omdat je meer betaalt voor extra gereden kilometers is het meestal verstandiger om het aantal kilometers wat hoger dan wat lager in te schatten. Daarnaast is het verstandig ook tussentijds te controleren of dit niet wordt overschreden. Houd rekening met:

Woon- werkverkeer
Zakelijk te rijden kilometers
Privékilometers
Vakanties