Hoe werkt private lease?

Met private lease betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van een gloednieuwe auto. Je hebt gedurende je private lease contact met de officiele merkdealer bij jou in de buurt. Hier kun je dan terecht voor onderhoud, wisseling van banden en eventuele schade. Zo hebt je met private lease bij Auto Abonnement dus een zorgeloos product met overzichtelijke kosten per maand, terwijl je rijdt in een nieuw model van Audi, Volkswagen, SEAT of SKODA!
 • Hoe werkt het aanvragen?
 • Wie kan private leasen?
 • Hoe werkt het bij schade?

Hoe werkt private lease?

Private lease werkt erg gemakkelijk. Je zoekt een passend model uit en stelt deze samen met de opties die jij handig vindt. Daarna kun je je contract samenstellen. Hier kun je kiezen uit de hoeveelheid kilometers die je denkt te gaan rijden, in combinatie met de looptijd van het contract. Ook bepaal jij je eigen risico en kies je of je wel of geen winterbanden wil. Hierna krijg je een prijsvoorstel. Als je hiermee akkoord gaat, wordt de aanvraag verstuurd naar de dealer. De dealer neemt daarna contact met je op om de auto te leveren.

Private lease, hoe werkt het?

Private lease is vergelijkbaar met het huren van een auto. Er wordt een overeenkomst afgesloten voor een vooraf bepaalde periode en een verwacht aantal te rijden kilometers. Aan het einde van de overeenkomst kan de auto gewoon weer worden ingeleverd. Het risico van onderhoudskosten en de restwaarde is voor ons. Zo zijn er nooit onverwachte kosten en betaal je naast het maandbedrag, alleen nog de brandstof.

Aanvraagproces Private Lease
Aanvraagproces Private Lease
Aanvraagproces Private Lease
Aanvraagproces Private Lease
Aanvraagproces Private Lease
Aanvraagproces Private Lease

Hoe werkt private lease: de voordelen

Met private lease rijd je voor een vast maandbedrag in een nieuwe auto, die je bovendien zelf kunt samenstellen. Dit vaste maandbedrag geeft je overzicht in je financiën. Je weet namelijk veel beter wat je maandelijks kwijt bent aan autokosten. Geen onverwachte garagerekeningen meer. Je betaalt enkel nog de brandstof!

Als je een auto koopt, heb je heel wat spaargeld nodig. Een voordeel aan private leasen is dat je direct in een auto kunt rijden zonder daar een lange tijd voor te sparen. Dus ook ideaal voor starters. Ook voor ouderen kan het gunstig zijn om een auto te leasen. Om te privé leasen heb je geen krediet of geldlening nodig. Dit is vaak lastiger te verkrijgen voor ouderen. Let wel even op de leeftijdsgrens die we aanhouden: tot 78 jaar (aan het eind van het contract) kun je gewoon een auto leasen.

Wil je meer weten over de voordelen van private lease in vergelijking met het kopen van een auto? Kijk dan op onze leasen of kopen pagina, hier staat alles overzichtelijk op een rijtje.

Wie kan private leasen?

Eigenlijk kan bijna iedereen private leasen. Werknemer, starter, ZZP’er of AOW’er. Mits je genoeg liquide middelen tot je beschikking hebt, kun je een Auto Abonnement afsluiten. Ook moet je beschikken over een geldig Nederlands rijbewijs. Je hebt daarentegen geen schadevrije jaren nodig om bij ons te mogen private leasen.

Wanneer je bij ons een aanvraag doet voor een private leaseauto, dan word je getoetst bij het BKR te Tiel. Hiermee checken we of je geen andere kredieten op je naam hebt staan, en of je voldoende inkomsten hebt om de lease te kunnen blijven betalen. Mocht dit niet zo zijn, dan laten we je dit weten en zoeken we samen met jou naar een gepaste leaseoplossing.

Wil je meer informatie over de kosten? Neem dan eens een kijkje bij Wat kost private lease? Hier leggen we het overzichtelijk voor je uit.

Keurmerk Private Lease
Auto Abonnement is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Alleen leasemaatschappijen die de consument goed en eerlijk informeren over private lease mogen het Keurmerk Private Lease dragen. Het Keurmerk Private Lease is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond en wordt uitgereikt door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease.
Alleen leasemaatschappijen die de consument goed en eerlijk informeren over private lease mogen het Keurmerk Private Lease dragen. Het Keurmerk Private Lease is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond en wordt uitgereikt door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease. Het keurmerk biedt 5 zekerheden voor de consument;
 • Eerlijke voorwaarden;
 • Een compleet product;
 • Bescherming tegen te hoge financiële lasten;
 • 14 dagen bedenktijd;
 • Zekerheid bij klachten.

Hoe werkt private lease bij schade?

Bij schade vragen wij deze zo snel mogelijk te melden aan onz BerijdersDesk.

Wat te doen bij schade

Bij een eenzijdige schade, verzoeken wij het schadeformulier in te vullen en te versturen.

Bij een tweezijde schade, vul dan samen met de tegenpartij ter plekke én zo compleet mogelijk het ‘papieren’ Europees Schadeformulier c.q. het schadeaangifteformulier in. Vervolgens ontvangen wij graag het Europees Schadeformulier.

De BerijdersDesk is bereikbaar tussen 08.00 en 17.30.

Voor dringende zaken als pech en schade staat de BerijdersDesk 7 dagen per week, 24 uur per dag klaar via telefoonnummer (033) 454 95 55.

Hoe werkt private lease bij het delen van een auto? Mag een ander in de auto rijden?

Ja! Iedereen met een voor het voertuig betreffend geldig Nederlands rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd.

Het voertuig mag ook worden bestuurd door een zeventienjarige met een 2todrive rijbewijs. Hierbij geldt dat de bestuurder tot het 18e jaar onder begeleiding mag rijden. De bijrijder moet in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De bestuurder met het 2todrive rijbewijs moet altijd zowel het rijbewijs als de begeleiderspas bij zich hebben.

Hoe werkt het aanvragen van een private leaseauto?

Een private leaseauto aanvragen gaat gemakkelijk via onze aanbod pagina. Als je een keuze hebt gemaakt tussen onze eigen merken SEAT, SKODA, Audi of Volkswagen, kun je een model kiezen dat je aanspreekt. Auto Abonnement biedt standaard drie varianten van (bijna) elk model aan, zodat je al kunt kiezen tussen de basis, extra of luxe variant van het model.

Uit welke opties kan ik kiezen?

Een standaard model auto uitrusten met stoere opties is voor iedereen een droom. Zeker als dat gepaard gaat met een tof prijskaartje. Eerst kies je tussen de basis, extra of luxe variant van het model. De luxe variant heeft al wat meer accessoires dan de basis variant dat heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan airconditioning of centrale deurvergrendeling. Daarna kun je het gekozen model zelf customizen bij de dealer. Wil je een panorama dak? Geen probleem! Wanneer je in gesprek gaat met een dealer bij jou in de buurt, zal hij of zij je laten weten wat de mogelijkheden zijn.

Wil je geen extra opties? Ook geen probleem. Vanuit de basis, extra of luxe variant kun je direct doorgaan naar het samenstellen van je contract, zonder extra opties toe te voegen. Als je niets extra’s toevoegt blijft de prijs natuurlijk het laagste. Bij Auto Abonnement stel je een private lease auto samen die bij jou en je portemonnee past.

Hoe werkt private lease en kan ik een proefrit maken?

Ja! Vooraf het samenstellen van je contract kun je een proefrit maken door dit online via onze site aan te vragen. Je zit nog nergens aan vast, maar de merkdealer weet dan wel al om welke auto het gaat en belt je terug voor het maken van een afspraak.

Een proefrit kan ook nadat je je offerte hebt aangevraagd. Deze offerte komt terecht bij de voor jou dichtstbijzijnde merkdealer. De dealer ontvangt dus jouw wensen en neemt daarna contact met je op. Op dit moment kun je ook aangeven dat je graag een proefrit wilt maken.

Waarom moet ik aangeven hoeveel kilometer ik denk te gaan rijden?

Kort gezegd: hoeveel kilometers je denkt te gaan rijden heeft invloed op het maandbedrag dat je moet betalen. Hoe minder kilometers je rijdt, hoe minder je moet betalen iedere maand omdat je minder van de auto gebruik maakt.

Het te betalen maandbedrag wordt mede bepaald op basis van het verwachte aantal te rijden kilometers per jaar. Dit is bepalend voor de verwachte onderhoudskosten en restwaarde van de auto aan het einde van het Auto Abonnement.

Het is verstandig om vooraf een ruime inschatting te maken van het aantal te rijden kilometers per jaar. Omdat de meerkilometerprijs hoger is dan de minderkilometerprijs is het meestal verstandiger om het aantal kilometers wat hoger in te schatten. Daarnaast is het verstandig ook tussentijds te controleren of dit niet wordt overschreden. Houd rekening met:

 • Woon- werkverkeer
 • Zakelijk te rijden kilometers
 • Privé-kilometers
 • Vakanties

Op het leasecontract staat vermeld hoe het aantal meerkilometers en minderkilometers jaarlijks wordt verrekend.

Kies jouw nieuwe auto uit
Wil jij zorgeloos rijden in een nieuwe auto, voor een vast bedrag per maand? Geen omkijken hebben naar onderhoud, verzekering en reparaties? Dat kan bij Auto Abonnement. Bekijk het aanbod en kies jouw favoriete model uit. Voor welk merk en model ga jij?
Bekijk het private lease aanbod

Hoe werkt private lease bij vroegtijdig beëindigen?

Er zijn situaties waarin het vroegtijdig beëindigen van je private leasecontract wenselijk en mogelijk is. Belangrijk is wel te weten dat er een verschil is tussen de contracten die voor 1 februari 2016 zijn afgesloten en de contracten die vanaf 1 februari 2016 zijn afgesloten. Dit heeft te maken met het feit dat Volkswagen Pon Financial Services per 1 februari 2016 onder het Keurmerk Private Lease valt.

a) Contract afgesloten voor 1 februari 2016: de te betalen kosten bestaan uit het verschil tussen de handelswaarde en de boekwaarde van de auto plus maximaal 25% van de nog resterende maandtermijnen. Hierbij kunnen nog eventuele additionele kosten worden gerekend voor niet gemelde schades en/of meer gereden kilometers.

b) Contract afgesloten na 1 februari 2016 (vallend onder het Keurmerk Private Lease): de te betalen kosten zijn bij opzeggen na het eerste jaar maximaal 40% van de resterende termijnen. Bij opzeggen tijdens het eerste jaar moet 100% van de resterende termijnen worden betaald. Hierbij kunnen nog eventuele additionele kosten worden gerekend voor niet gemelde schades en/of meer gereden kilometers.

Hoe werkt private lease met bijtelling?

Omdat je als private leaserijder een leaseauto in eigen beheer hebt (op persoon geregistreerd i.p.v. op een bedrijfsnaam), wordt een private leaseauto door de Belastingdienst niet gerekend tot het inkomen (inkomstenbelasting). Dit is alleen het geval als je een leaseauto rijdt van de zaak. Met private lease betaal je dus géén bijtelling.

Wil je meer informatie over de kosten? Neem dan eens een kijkje bij de Wat kost private lease? pagina, hier leggen we het overzichtelijk voor je uit.