Wat kost private lease?
Welke kosten zijn inbegrepen en bereken jouw leasebedrag!

Wat kost private lease?

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto, maar heb je geen zin om je spaargeld te plunderen? Of heb je genoeg van de onverwachte kosten die iedere maand wel lijken terug te keren? Dan is private lease de oplossing voor jou. Als de term private lease je nog niks zegt, leggen we hier voor je uit wat private lease is. Maar wat kost private lease je nu precies en waar moet je rekening mee houden? De antwoorden op de volgende vragen vind je op deze pagina:

 • Wat betaal je precies iedere maand?
 • Welke kosten zijn opgenomen in private lease?
 • Hoe wordt het maandelijkse bedrag bepaald?
 • Hoe bereken je jouw private leasen kosten?

Wat kost private lease per maand?

Private Lease kost jou een vast bedrag per maand. De kosten die je per maand kwijt bent aan een private lease auto variëren van 210 euro tot 800 euro. Voor een Volkswagen up! betaal je uiteraard minder dan een Audi Q3. De prijs van een private lease auto is onder andere afhankelijk van de cataloguswaarde van de auto, de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je per maand rijdt.

Voor welk bedrag kan ik leasen?

Het aanbod op AutoAbonnement.nl is beschikbaar vanaf ongeveer 180 euro en kan oplopen tot 800 euro. Dus er is een ruime keuze aan verschillende auto's. Wil je graag weten voor welk bedrag jij ongeveer kan private leasen? Bereken het in de onderstaande tool!

Hulp nodig bij het kiezen tussen alle modellen en uitvoeringen?

Welke kosten heb je wanneer je een auto koopt?

Bij de aankoop van een auto krijg je te maken met een rits aan kosten die regelmatig terugkomen. Hierbij heb je te maken met vaste en variabele kosten. Per auto kunnen deze kosten behoorlijk verschillen. Hieronder zie je een overzicht van vaste en variabele kosten waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een auto. 

Aanschaf

De aanschafwaarde van de auto, die uiteraard afhangt van onder andere het modeltype, de leeftijd en de uitvoering.

Verzekering

Ieder voortuig moet na de aanschaf nog apart worden verzekerd. Hierbij heb je keuze uit verschillende soorten dekkingen, die het maandbedrag beïnvloeden.

Motorrijtuigbelasting/wegenbelasting

De hoogte van de motorijtuigbelasting is afhankelijk van het gewicht, de soort brandstof, hoe milieuvervuilend het voertuig is en in welke provincie je woont.

Afschrijving

De waarde van een auto vermindert natuurlijk naarmate hij ouder wordt en vaker gebruikt wordt.

Brandstof

De hoogte van de brandstofkosten is afhankelijk van hoeveel kilometers je rijdt en hoe zuinig je auto is, maar voor iedereen die zijn voertuig regelmatig gebruikt een terugkerende post.

Onderhoud en reparaties

De hoogte van de onderhouds- en reparatiekosten zijn ook zeer variabel. De meeste moderne auto’s geven om zoveel duizendkilometer aan dat zij gecheckt moeten worden. Deze kosten lopen vaak wel op naarmate de auto ouder wordt. Hierbij komen ook de kosten voor APK, die voor auto’s vanaf 4 jaar oud verplicht is.

Van bovenstaande lasten en mogelijke verrassingen heb je bij private lease geen last. Geen zorgen om onverwachte en hoge onderhoudskosten, je hoeft niet extra te betalen voor een verzekering en pechhulp. Private lease bij Auto Abonnement is een zorgeloos product, al deze kosten zijn verwerkt in een vast bedrag per maand. Daarnaast rijd je natuurlijk in een nieuwe auto die goed onderhouden wordt.

Kies jouw nieuwe auto uit
Wil jij zorgeloos rijden in een nieuwe auto, voor een vast bedrag per maand? Geen omkijken hebben naar onderhoud, verzekering en reparaties? Dat kan bij AutoAbonnement.nl. Bekijk het aanbod en kies jouw favoriete model uit. Voor welk merk en model ga jij?

Hoe bereken je private lease kosten?

Is kopen nu duurder dan private leasen of andersom? Met een handige rekensom kun je zelf berekenen of je goedkoper uit bent met private lease of zelf een auto kopen:

 1. Noteer de prijs van de auto waar jij het liefste in rijdt.
 2. Zoek de private lease prijs op van dezelfde auto en bepaal de leaseperiode en het aantal kilometers dat je gaat rijden.
 3. Bereken voor diezelfde periode en het aantal kilometers wat je kwijt bent aan een koopauto. Hierbij houd je rekening met investering, afschrijving, wegenbelasting, autoverzekering, onderhoudskosten en schade.

De brandstofkosten komen bij beide vormen terug, dus je kunt ervoor kiezen om deze mee te nemen of weg te laten in het overzicht.

Wanneer is private lease voordelig?

Kiezen voor private lease is in veel gevallen voordeliger dan kopen. En dan vooral wanneer je niet te veel spaargeld (over)hebt voor een nieuwe auto, of als je een financiering moet afsluiten voor een auto. Daarnaast kan private lease een aantrekkelijke oplossing zijn voor oudere consumenten. Bij private lease kun je een contract afsluiten tot een leeftijd van 78 jaar aan het eind van het contract. Hierdoor wordt het veel toegankelijker en gemakkelijker te regelen dan een krediet of lening voor een (nieuwe) auto.

Kom je er niet helemaal uit? Dan helpt de pagina leasen of kopen met een uitgebreide vergelijking.

Welke kosten zijn opgenomen in de private lease prijs?

Niet iedere leasemaatschappij vergoedt dezelfde kosten. Bij AutoAbonnement.nl zijn volgende kosten inbegrepen in het maandbedrag:

 • Wegenbelasting
 • Allrisk dekking
 • Schadeverzekering inzittenden
 • (Inter)nationale pechhulp
 • Ouderhoud en APK
 • Schade- en glasreparatie
 • Reparaties
 • Vervangend vervoer na 24 uur

Dit betekent dat je zelf alleen de brandstof hoeft te betalen. Daarnaast zijn extra variabele kosten als boetes, het wassen van je auto en tol(kosten) voor je eigen rekening. Tevens geldt een eigen risico in geval van zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade.

Keurmerk Private Lease
AutoAbonnement.nl is als één van de eerste maatschappijen aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. En daar zijn we trots op! Hierdoor kun je bij AutoAbonnement.nl onder andere rekenen op eerlijke voorwaarden, een compleet product en zekerheid bij klachten. Alleen leasemaatschappijen die de consument goed en eerlijk informeren over private lease mogen dit keurmerk dragen.

Hoe wordt het private lease bedrag bepaald?

Welke factoren zijn bij private lease van invloed op het vaste maandbedrag?

 • Cataloguswaarde
 • Looptijd van het contract
 • Aantal kilometers per jaar

Dit betekent dus dat het maandbedrag niet afhankelijk is van opgebouwde schadevrije jaren of van leeftijd. Er worden geen extra kosten berekend wanneer er geen schadevrijejaren zijn opgebouwd.

Zelf samenstellen of standaard uitvoering?

De prijzen op websites van leasemaatschappijen worden vaak berekend op basis van standaarduitvoeringen. Bij AutoAbonnement.nl kun je heel gemakkelijk kiezen voor de basis, extra of luxe uitvoering van een auto. Hierbij zie je snel wat is inbegrepen en wat je extra kwijt bent voor extra luxe. Hierbij houden we rekening met de meest gekozen modellen en uitvoeringen. Ben je op zoek naar meer maatwerk? De merkdealer kan voor alle modellen en uitvoeringen een maatwerk offerte maken! Neem contact met de dealer op voor een offerte.

Heb je meer vragen over de kosten die bij private lease komen kijken? Neem kan een kijkje bij de veelgestelde vragen.