Hoe Werkt Private Lease bij AutoAbonnement.nl

Hoeveel kost private lease

De prijs uitgelegd

Wat kost een leaseauto

Ben je opzoek naar een nieuwe auto, maar heb je (nog) niet genoeg geld gespaard? Private lease is dan de oplossing die je zoekt zonder teveel kosten te maken. AutoAbonnement.nl kan je deze oplossing bieden! Om een leaseauto te leasen heb je bij ons namelijk geen aanbetaling of borg nodig. Wél krijg je met maandelijks terugkerende uitgaven te maken. Is een private leaseauto goedkoper dan een auto kopen? Wij hebben de meest gestelde vragen over de kosten van een leaseauto voor je op een rijtje gezet.

 Wat betaal je precies iedere maand?

Welke kosten zijn opgenomen in private lease?

Hoe wordt het maandelijkse bedrag bepaald?

Hoe bereken je jouw private leasen kosten?

Wat kost een benzine auto vs. een elektrische auto?

Wat kost private lease per maand?

De kosten van private lease betaal je middels een vast bedrag per maand. Dit kan variëren van 279 euro tot 3125 euro. De prijs is voor een groot deel afhankelijk van het type auto dat je kiest. Voor een Volkswagen up! betaal je uiteraard minder dan voor een Audi Q3. De prijs van een private lease auto is naast afhankelijk van de cataloguswaarde van de auto ook van de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je per maand rijdt.
Wil je graag weten voor welk bedrag jij een leaseauto kunt private leasen? Bereken het middels onze tool!

Wat kost een auto?

Bij de aankoop van een auto krijg je te maken met een rits aan uitgaven die regelmatig terugkomen. Per auto kunnen deze uitgaven behoorlijk verschillen. Hieronder zie je een overzicht van vaste en variabele kosten waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een auto.

1. Aanschaf

De aanschafwaarde van de auto, die uiteraard afhangt van onder andere het modeltype, de leeftijd en de uitvoering.

2. Verzekering

Ieder voertuig moet na de aanschaf nog apart worden verzekerd. Hierbij heb je keuze uit verschillende soorten dekkingen, die het maandbedrag beïnvloeden.

3. Motorrijtuigbelasting/wegenbelasting

De hoogte van de motorrijtuigbelasting is afhankelijk van het gewicht, de soort brandstof, hoe milieuvervuilend het voertuig is en in welke provincie je woont.

4. Afschrijving

De waarde van een auto vermindert natuurlijk naarmate hij ouder wordt en vaker gebruikt wordt.

5. Brandstof

De hoogte van de brandstofkosten is afhankelijk van hoeveel kilometers je rijdt en hoe zuinig je auto is, maar voor iedereen die zijn voertuig regelmatig gebruikt een terugkerende post.

6. Onderhoud en reparaties

De hoogte van de onderhouds- en reparatiekosten zijn ook zeer variabel. De meeste moderne auto’s geven om zoveel duizend kilometer aan dat zij gecheckt moeten worden. Deze uitgaven lopen vaak op naarmate de auto ouder wordt. Hierbij komen ook nog APK keuringskosten, welke voor auto’s vanaf 4 jaar oud verplicht is.

Met private lease geen verrassingen

Met private lease ervaar je geen last ongemak van bovenstaande lasten en mogelijke verrassingen. Je hebt geen zorgen om onverwachte en hoge onderhoudskosten en je hoeft niet extra te betalen voor een verzekering en pechhulp. Private lease bij AutoAbonnement.nl is een zorgeloos product, al deze uitgaven zijn verwerkt in een vast maandelijks bedrag. Daarnaast lease je een nieuwe auto die goed onderhouden wordt.

Is private lease de goedkoopste optie?

Is kopen duurder dan private leasen of andersom? Met een handige rekensom kun je zelf berekenen of je goedkoper uit bent met private lease of zelf een auto kopen:

1. Noteer de prijs van de auto waar jij het liefste in rijdt.
2. Zoek de private lease prijs op van dezelfde auto op en bepaal de leaseperiode en het aantal kilometers dat je gaat rijden.
3. Bereken voor diezelfde periode en het aantal kilometers wat je kwijt bent aan een koopauto. Hierbij houd je rekening met investering, afschrijving, wegenbelasting, autoverzekering, onderhoudskosten en schade.

De brandstofkosten komen zowel bij private lease als bij het kopen van een auto terug. Je kunt er dus zelf voor kiezen om deze mee te nemen of weg te laten in het overzicht. Er bestaat echter wel een verschil in de kosten voor type brandstof; zo is elektrisch rijden onder de streep een stuk goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Een elektrische auto is in aanschaf duurder, maar het rijden is goedkoper vanwege de hoge kosten van benzine en de lage kosten van elektriciteit. Zéker met een eigen laadpaal in combinatie met zonnepanelen.

 

Wanneer is private lease voordelig?

Private lease is in veel gevallen goedkoper dan kopen. En dan vooral wanneer je niet te veel spaargeld (over)hebt voor een nieuwe auto, of als je een financiering moet afsluiten voor een auto. Daarnaast kan private lease een aantrekkelijke oplossing zijn voor ouderen. Bij private lease kun je een contract afsluiten tot een leeftijd van 78 jaar aan het eind van het contract. Hierdoor wordt het veel toegankelijker en gemakkelijker te regelen dan een krediet of lening voor een (nieuwe) auto.

Wat zit in de private lease prijs inbegrepen?

Iedere leasemaatschappij heeft een ander aanbod. Bij AutoAbonnement.nl zijn volgende kosten inbegrepen in het maandbedrag:

- Wegenbelasting
- Allrisk dekking
- Schadeverzekering inzittenden
- (Inter)nationale pechhulp
- Ouderhoud en APK
- Schade- en glasreparaties
- Vervangend vervoer na 24 uur

Dit betekent dat je zelf alleen de brandstof hoeft te betalen. Echter zijn wel uitgaven zoals boetes, het wassen van je auto en tolkosten voor je eigen rekening. Tevens geldt tijdens de duur van de lease een eigen risico in geval van zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade.

Hoe wordt het private lease bedrag bepaald?

De factoren die de maandelijkse kosten van de leaseauto bepalen zijn de volgende:

- Cataloguswaarde
- Looptijd van het contract
- Aantal kilometers per jaar

Dit betekent dus dat de maandelijkse kosten niet afhankelijk zijn van opgebouwde schadevrije jaren of van leeftijd. Er worden geen extra kosten berekend wanneer er geen schadevrijejaren zijn opgebouwd.

 

Zelf samenstellen of standaard uitvoering?

De private lease prijzen op websites van leasemaatschappijen worden vaak berekend op basis van standaard uitvoeringen. Bij AutoAbonnement.nl kun je kiezen uit verschillende uitvoeringen van een model. Hierbij houden we rekening met de meest gekozen modellen en uitvoeringen. Ben je op zoek naar meer maatwerk voor jouw lease auto? De merkdealer kan voor alle modellen en uitvoeringen een maatwerk offerte maken! Neem contact met de dealer op voor een offerte.

Heb je meer vragen over de kosten die bij private lease komen kijken? Neem kan een kijkje bij de veelgestelde vragen.