Wat kost private lease?
Benieuwd wat een private lease auto precies kost per maand en hoeveel voordeliger dit is dan een eigen auto kopen? Antwoord op de belangrijkste vragen over de private lease kosten vind je op deze pagina.
 • Wat betaal je precies iedere maand?
 • Welke kosten zijn opgenomen in private lease?
 • Hoe wordt het maandelijkse bedrag bepaald?
 • Hoe bereken je jouw private leasen kosten?

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto, maar heb je geen zin om je spaargeld te plunderen? Of heb je genoeg van de onverwachte kosten die iedere maand wel lijken terug te keren? Dan is private lease de oplossing voor jou. Maar wat kost private lease je nu precies en waar moet je rekening mee houden? De antwoorden vind je op deze pagina.


Wat kost private lease mij per maand?

Private Lease kost jou een vast bedrag per maand. De kosten die je per maand kwijt bent aan een private lease auto variëren van 180 euro tot 800 euro. Voor een Volkswagen up! betaal je uiteraard minder dan een Audi Q3. De prijs van een private lease auto is onder andere afhankelijk van de cataloguswaarde van de auto, de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je per maand rijdt.

Voor welk bedrag kan ik leasen?

 Het aanbod op Auto Abonnement is beschikbaar vanaf ongeveer 180 euro en kan oplopen tot 800 euro. Dus er is een ruime keuze aan verschillende auto's. Wanneer jij graag wil weten voor welk bedrag jij ongeveer kan private leasen? Bekijk dan via onderstaande button onze private lease tool.


Voor welk bedrag kan ik leasen?


Welke kosten heb je wanneer je een auto koopt?

Bij de aankoop van een auto krijg je te maken met een rits aan kosten die regelmatig terugkomen. Hierbij heb je te maken met vaste en variabele kosten. Per auto kunnen deze kosten behoorlijk verschillen. Hieronder zie je een overzicht van vaste en variabele kosten waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een auto. 

Aanschaf

De aanschafwaarde van de auto, die uiteraard afhangt van onder andere het modeltype, de leeftijd en de uitvoering.

Verzekering

Ieder voortuig moet na de aanschaf nog apart worden verzekerd. Hierbij heb je keuze uit verschillende soorten dekkingen, die het maandbedrag beïnvloeden.

Motorrijtuigbelasting/wegenbelasting

De hoogte van de motorijtuigbelasting is afhankelijk van het gewicht, de soort brandstof, hoe milieuvervuilend het voertuig is en in welke provincie je woont.

Afschrijving

De waarde van een auto vermindert natuurlijk naarmate hij ouder wordt en vaker gebruikt wordt.

Brandstof

De hoogte van de brandstofkosten is afhankelijk van hoeveel kilometers je rijdt en hoe zuinig je auto is, maar voor iedereen die zijn voertuig regelmatig gebruikt een terugkerende post.

Onderhoud en reparaties

De hoogte van de onderhouds- en reparatiekosten zijn ook zeer variabel. De meeste moderne auto’s geven om zoveel duizendkilometer aan dat zij gecheckt moeten worden. Deze kosten lopen vaak wel op naarmate de auto ouder wordt. Hierbij komen ook de kosten voor APK, die voor auto’s vanaf 4 jaar oud verplicht is.

Van bovenstaande lasten en mogelijke verrassingen heb je bij private lease geen last. Geen zorgen om onverwachte en hoge onderhoudskosten, je hoeft niet extra te betalen voor een verzekering en pechhulp. Private lease bij Auto Abonnement is een zorgeloos product, al deze kosten zijn verwerkt in een vast bedrag per maand. Daarnaast rijd je natuurlijk in een nieuwe auto die goed onderhouden wordt.

Meer weten over Private Lease?

Kies jouw nieuwe auto uit
Wil jij zorgeloos rijden in een nieuwe auto, voor een vast bedrag per maand? Geen omkijken hebben naar onderhoud, verzekering en reparaties? Dat kan bij Auto Abonnement. Bekijk het aanbod en kies jouw favoriete model uit. Voor welk merk en model ga jij?

Welke kosten zijn opgenomen in de private lease prijs?

Niet iedere leasemaatschappij vergoedt dezelfde kosten. Bij Auto Abonnement zijn volgende kosten inbegrepen in het maandbedrag:

 • Wegenbelasting
 • Allrisk dekking
 • Schadeverzekering inzittenden
 • (Inter)nationale pechhulp
 • Ouderhoud en APK
 • Schade- en glasreparatie
 • Reparaties
 • Vervangend vervoer na 24 uur

Dit betekent dat je zelf alleen de brandstof hoeft te betalen. Daarnaast zijn extra variabele kosten als boetes, het wassen van je auto en tol(kosten) voor je eigen rekening. Tevens geldt een eigen risico in geval van zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade.

Benieuwd hoe Private Lease precies werkt?

Hoe bereken je private lease kosten?

Is kopen nu duurder dan private leasen of andersom? Met een handige rekensom kun je zelf berekenen of je goedkoper uit bent met private lease of zelf een auto kopen:

 1. Noteer de prijs van de auto waar jij het liefste in rijdt.
 2. Zoek de private lease prijs op van dezelfde auto en bepaal de leaseperiode en het aantal kilometers dat je gaat rijden.
 3. Bereken voor diezelfde periode en het aantal kilometers wat je kwijt bent aan een koopauto. Hierbij houd je rekening met investering, afschrijving, wegenbelasting, autoverzekering, onderhoudskosten en schade.

De brandstofkosten komen bij beide vormen terug, dus je kunt ervoor kiezen om deze mee te nemen of weg te laten in het overzicht.

Wanneer is private lease voordelig?

Kiezen voor private lease is in veel gevallen voordeliger dan kopen. En dan vooral wanneer je niet te veel spaargeld (over)hebt voor een nieuwe auto, of als je een financiering moet afsluiten voor een auto. Daarnaast kan private lease een aantrekkelijke oplossing zijn voor oudere consumenten. Bij private lease kun je een contract afsluiten tot een leeftijd van 78 jaar aan het eind van het contract. Hierdoor wordt het veel toegankelijker en gemakkelijker te regelen dan een krediet of lening voor een (nieuwe) auto.

Kom je er niet helemaal uit? Dan helpt de keuzehulp 'Leasen of Kopen' met een uitgebreide vergelijking.

Welke kosten heb ik bij private lease?

Benieuwd met welke kosten je te maken kunt krijgen? Hieronder staan de belangrijkste vragen over de kosten bij private lease. 

Is de private lease prijs inclusief brandstof?

Nee, het Auto Abonnement is exclusief brandstof. Het is niet mogelijk dit als optie op te nemen in de overeenkomst.

Is de private lease prijs inclusief BTW?

Ja, alle private lease prijzen worden inclusief BTW getoond.

Wanneer betaal ik voor mijn private lease?

Het Auto Abonnement wordt iedere maand vooraf betaald.

Welke kosten heb ik bij schade?

Bij schade aan de auto, zijn de reparatiekosten gedekt. Bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade zal een vast bedrag in rekening worden gebracht als bijdrage aan de schadelast. Dit wordt het ‘eigen risico’ genoemd.

Wij hanteren hiervoor een standaard bedrag van maximaal € 500,- per schade. Wanneer de reparatiekosten van de schade lager zijn dan het gekozen eigen risico brengen wij uiteraard enkel de reparatiekosten en niet het volledige eigen risico in rekening. Voor een meerprijs per maand kan het eigen risico worden verlaagd naar € 250,- of € 125,-. 

Wat zijn meer- en minderkilometers?

Wordt er meer gereden dan vooraf afgesproken, dan moet er bijbetaald worden voor deze extra kilometers. Wordt er minder gereden dan vooraf afgesproken? Over de eerste 5.000 kilometers op jaarbasis wordt geen minderkilometer vergoeding verrekend. De tarieven voor meer- en minderkilometers verschillen per auto en kun je terugvinden in je contract.

Deze berekening wordt jaarlijks over de gehele verstreken looptijd gemaakt. In dat geval kun je de leasemaatschappij schriftelijk vragen de looptijd van de leaseovereenkomst en de leaseperiode te verlengen. De leasemaatschappij dient schriftelijk in te stemmen met verlenging van de leaseovereenkomst en de leaseperiode.

Is de private lease prijs leeftijdsafhankelijk?

Nee, de leaseprijs is niet leeftijdsafhankelijk en is dus niet hoger voor bestuurders onder of boven een bepaalde leeftijd. Iedereen tussen de leeftijd van 18 en 78 jaar (aan het eind van het contract) en in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs kan een Auto Abonnement afsluiten.

Keurmerk Private Lease
Auto Abonnement is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Alleen leasemaatschappijen die de consument goed en eerlijk informeren over private lease mogen het Keurmerk Private Lease dragen. Het Keurmerk Private Lease is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond en wordt uitgereikt door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease.
Alleen leasemaatschappijen die de consument goed en eerlijk informeren over private lease mogen het Keurmerk Private Lease dragen. Het Keurmerk Private Lease is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond en wordt uitgereikt door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease. Het keurmerk biedt 5 zekerheden voor de consument;
 • Eerlijke voorwaarden;
 • Een compleet product;
 • Bescherming tegen te hoge financiële lasten;
 • 14 dagen bedenktijd;
 • Zekerheid bij klachten.

Hoe wordt het private lease bedrag bepaald?

Welke factoren zijn bij private lease van invloed op het vaste maandbedrag?

 • Cataloguswaarde
 • Looptijd van het contract
 • Aantal kilometers per jaar

Dit betekent dus dat het maandbedrag niet afhankelijk is van opgebouwde schadevrije jaren of van leeftijd. Er worden geen extra kosten berekend wanneer er geen schadevrijejaren zijn opgebouwd.

Zelf samenstellen of standaard uitvoering?

De prijzen op websites van leasemaatschappijen worden vaak berekend op basis van standaarduitvoeringen. Bij Auto Abonnement kun je heel gemakkelijk kiezen voor de basis, extra of luxe uitvoering van een auto. Hierbij zie je snel wat is inbegrepen en wat je extra kwijt bent voor extra luxe. Hierbij houden we rekening met de meest gekozen modellen en uitvoeringen. Ben je op zoek naar meer maatwerk? De merkdealer kan voor alle modellen en uitvoeringen een maatwerk offerte maken! Neem contact met de dealer op voor een offerte.

Heb je meer vragen over de kosten die bij private lease komen kijken? Neem kan een kijkje bij de veelgestelde vragen.