opladen elektrische auto

Het opladen van je elektrische auto

  • Alles wat je wilt weten over het opladen van je elektrische leaseauto
  • Vind de laadpaal die bij jou past
  • Ontdek hoe makkelijk laden is

Het laden van je elektrische auto

Er is altijd wel een plek waar je jouw elektrische auto kunt opladen, of je nu thuis, op je werk of onderweg bent. Het aantal openbare laadpalen in Nederland groeit namelijk snel. Wil je liever een laadpaal voor thuis? Ook dat is tegenwoordig zo geregeld. Je vindt hier alle laadopties.

opladen elektrische auto
opladen elektrische auto

Laden en leasen

Het enige wat je nodig hebt voor het opladen van je elektrische leaseauto is een laadpas en een laadpaal. Dit kun je gemakkelijk zelf aanvragen. Wanneer je een eigen parkeerplaats tot je beschikking hebt, kun je er ook voor kiezen om een laadpaal te laten installeren. Zo ben je altijd verzekerd van een plek. Is dit niet mogelijk? Geen probleem! Dan kun je jouw elektrische auto ook altijd opladen bij een openbare laadpaal.

Staat er geen laadpaal bij jou in de buurt? Dan is het mogelijk om er eentje aan te vragen bij de gemeente waar je woont.

Laad in drie eenvoudige stappen jouw elektrische auto op

Het opladen van je elektrische auto is erg eenvoudig. Terwijl jij boodschappen doet, eten kookt of slaapt, laadt jouw elektrische auto op. Wij laten je in drie stappen zien hoe eenvoudig jij je auto kan opladen.

  1. Parkeer bij een laadpaal en koppel je laadkabel aan de laadpaal. Er verschijnt een groen licht op de laadpaal.
  2. Houd je laadpas voor de laadpaal. Wanneer je dit gedaan hebt kun je het andere deel van de laadkabel in de auto plaatsen.
  3. Wanneer het licht blauw kleurt ontgrendel je, met je laadpas, de kabel van de laadpaal en koppel je ‘m los. Nu kun je weer met volle energie op pad.
opladen elektrische auto
opladen elektrische auto

De kosten

De kosten voor een volle elektrische batterij zijn een stuk lager dan een benzine- of dieseltank. Het scheelt je al zo’n 50 tot 70 procent per laadbeurt. Thuisladen is de meest goedkope optie, snelladen is het duurst.

  • Gemiddeld kost 1 kWh € 0,37 inclusief btw
  • De laadtarieven van een openbare laadpaal liggen gemiddeld tussen de € 0,40 en € 0,59 per kWh
  • Voor snelladen geldt een tarief van €0,75 tot €1,- per kWh.

Type laadpaal

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het laden van je elektrische leaseauto. Wil je je auto liever niet aan een openbare laadpaal opladen? Dan is er ook de optie voor een laadpaal voor thuis. Ook bieden veel werkgevers de optie voor laden op kantoor.

opladen elektrische auto

Laadpaal voor thuis

Wanneer je over een eigen parkeerplaats bij je huis beschikt, kun je ervoor kiezen om thuis een eigen laadpaal te laten installeren. Thuisladen is namelijk de meest goedkope én veilige optie. Een laadpaal voor thuis heeft vaak al een eigen kabel. Zo kun je ‘m makkelijk aan je elektrische auto koppelen.

Laadpaal in de buurt

Beschik je niet over een eigen parkeerplaats? Geen zorgen, er zijn genoeg openbare laadpalen. Nederland is zelfs koploper en beschikt over de meeste laadpalen in Europa. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat je met een lege accu komt te staan.

Laden op kantoor

Beschikt het bedrijf waar jij werkt over een laadpaal? Dan kun je je auto ook eenvoudig op kantoor opladen. Je gebruikt de laadkabel die bij de auto is geleverd. Vraag de mogelijkheden aan jouw werkgever.

Snelladen

Moet je onderweg een keer opladen? Dan wil je na het laden van je auto natuurlijk zo snel mogelijk weer de weg op. Een snellaadstation biedt dan dé oplossing. Deze speciale laadpalen doen er in de meeste gevallen ongeveer een uur over om je auto weer voor 80% op te laden. Ideaal wanneer je je auto onderweg wilt opladen. De kosten voor snelladen liggen gemiddeld wel hoger.

Private leaseaanbod

Ben je benieuwd naar ons private leaseaanbod? Neem gerust een kijkje en vind de elektrische auto die bij jou past. Heb je vragen of wil je een proefrit maken? Ook dat is mogelijk! Wij verwijzen je graag door naar een van onze partner dealers bij jou in de buurt.

opladen elektrische auto

Laden in het buitenland

Ben je van plan om een autorit over de grens te maken? Geen zorgen, want ook in de rest van Europa zijn er laadpalen beschikbaar om jouw auto aan op te laden. Hoewel Nederland koploper is in het aantal laadpalen, is er in de rest van Europa ook steeds meer aandacht voor elektrisch rijden. Ben je benieuwd waar je in Europa jouw elektrische auto kunt opladen? Check dan voor je reis alle openbare laadpalen. Zo kom je altijd met volle energie aan op je bestemming!