Verveling in de file? Vijf veilige tips

Verveling in de file? Vijf veilige tips

November is een echte file maand. Het record van 2017 staat op 894 kilometer op maandagochtend 20 november. Als je iedere dag heen en weer van je huis naar je werk moet ontkom je er niet aan. Je staat onvermijdelijk wel een aantal uur in de file. In 2016 stonden we met z'n allen zo'n 39 uur in de file. Bij file denken we niet direct aan gezelligheid, vrolijke gezichten en fijne momenten. Om het leed tóch iets te verzachten geeft Auto Abonnement je graag een paar file tips!

Tip 1: Muziek, muziek, muziek!

Sta je helemaal vast en is er niets leuks op de radio? Zet dan via je mobiel een toffe playlist aan. Download een playlist via Spotify of maak zelf een lijst met de meest foute meezingers, de mooiste klassiekers of jouw favoriete muziek van dit moment. Meezingen mag!

Wist je dat Auto Abonnement een eigen playlist heeft om fijn in de file te staan? In deze lijst staan allerlei liedjes die te maken hebben met auto's, file of andere voertuigen. Luister de playlist via Spotify en verzacht het fileleed met muziek!

Tip 2: Gratis boeken luisteren met de Luisterbieb

De Luisterbieb is een app waarmee je veel gratis titels kan downloaden en de beste luisterboeken kan beluisteren. De app is beschikbaar voor Android en IOS en gratis! Verbeter je kennis met zakelijke boeken of luister naar die spannende thriller. Ben je lid van de Bibliotheek, dan krijg je toegang tot nog veel meer titels.

Onze favorieten:

  • Baantjer | De Cock en het lijk in de kerstnacht (een 'gouwe ouwe')
  • Hosseini, Khaled | Duizend schitterende zonnen (prachtig verhaal van een goede schrijver)
  • Cruijff, Johan | Johan Cruijff - mijn verhaal (voor de voetbal liefhebber die liever luistert dan leest)

File rijden is een stuk leuker in een nieuwe, comfortabele auto. Heb je niet direct het geld liggen voor de aanschaf van een nieuwe auto? Denk eens na over private lease. Met private lease, lease je een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Je kiest zelf je looptijd en aantal kilometers. Private lease een nieuwe Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA via Auto Abonnement!

Tip 3: Spelletjes spelen op de achterbank

Kinderen mee in de file? Je komt een stuk makkelijker de file door met een spelletje. ‘Wie het eerst lacht is af’, ‘Spot als eerst een rode auto’ etc. Helemaal voorbereid op file met de kids in de auto ben je als je onze toffe bingo uitprint en in je dashboardkastje bewaart. Voor 'noodsituaties' :-) Zie de afbeelding hieronder!

Tip 4: Podcast luisteren

Wanneer we het hebben over file tips is een podcast misschien niet heel bekend, maar het kan heel relaxed werken wanneer je vast staat in de file. Via www.podcastluisteren.nl zie je allerlei verschillende, Nederlandse topics voorbij komen waar je naar kan luisteren terwijl je rijdt. Van écht gebeurd tot fictie, van politieke tot zakelijke en technologische luisterpodcasts.

Tip 5: Hoe je slim file rijdt

Door file rijden op de juiste manier aan te pakken kun je écht tijd besparen. De Nationale Databank Wegverkeersgegevens heeft in 2016 onderzoek gedaan naar 64 ochtendspitsen. Daaruit komt dat de linkerbaan tijdens de file het snelst gaat. in 75% van de onderzochte files waren de automobilisten op de linkerbaan het snelst. Daarnaast is ook onderzocht of het verstandig is om te wisselen van rijbaan tijdens de file. Uit het onderzoek wordt geconcludeerd dat dit niet helpt om sneller de file door te komen. Het is daarnaast ook niet heel gezellig voor de medeweggebruikers en het vereist veel concentratie.

Nóg belangrijker dan file tips: veiligheid op de weg

Deze file tips zijn natuurlijk handig, maar vergeet niet dat het altijd om veiligheid gaat wanneer je de weg op gaat. Zorg altijd dat je gefocust bent op de weg en dat de mensen die bij jou in de auto zitten zich veilig voelen. Om de file te voorkomen is het handig om laat in te voegen, de juiste snelheid te houden ten opzichte van de auto voor je en vooral niet gestresst te raken.

Met een private lease contract via Auto Abonnement zit je zo veilig mogelijk, je rijdt namelijk een nieuwe auto voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van veiligheid. Je betaalt een vast maand bedrag en hoeft alleen nog maar te tanken. Bekijk de actuele private lease aanbiedingen direct in onze shop.

Geraadpleegde bronnen:

Bekijk de private lease aanbiedingen

Meer interessante artikelen

Wat is private lease?
  • Een nieuwe Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA
  • Geen schadevrije jaren nodig: schadevrije jaren geen effect op maandbedrag
  • Vooraf bepaalde periode en aantal kilometers
  • Kosteloos te beeïndigen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid**