Audi Private Lease

Kilometers

Hoeveel wil ik per maand rijden

Maandelijkse kilometers bepalen de maandelijkse kosten

Bij het samenstellen van een private leaseauto en contract word je gevraagd hoeveel kilometer je denkt te gaan rijden. Dit is belangrijk, want zo weet de leasemaatschappij met welke slijtage van de banden, mogelijke schade én afschrijving de auto te maken krijgt en wat de auto aan het einde van het private lease contract dus nog waard is. Bereken je maandelijkse kilometers van te voren nauwkeurig, want de maandelijkse leaseprijs wordt onder andere hierop gebaseerd.

Het berekenen van je maandelijkse kilometers

Houd bij het berekenen van je kilometers in gedachten hoe jouw dagen eruit zien: ga je met de auto naar werk? Breng je je kinderen een paar keer week naar de sportclub? Ga je met familie uit eten met jouw auto? Ga je met je gezin of hond naar het bos? En hoe vaak ben je van plan de auto mee te nemen voor een langere rit, op vakantie of naar familie die wat verder weg woont? Op basis van je maandelijks reis-gedrag met de auto bereken je het totaal aantal kilometers dat je gemiddeld rijdt. Het is slim om bij het samenstellen van je contract nét wat meer kilometers te kiezen dan je maandelijks rijdt, zodat je wat marge hebt voor onverwachte reizen.


Hoe worden jouw kilometers verrekend?

Mocht je meer- of minder kilometers rijden dan de kilometers die je in jouw contract hebt vastgelegd, dan wordt dit verrekend aan het eind van ieder contractjaar. Op het leasecontact en in de Algemene Voorwaarden staat vermeld hoe het aantal meerkilometers en minderkilometers jaarlijks wordt verrekend. 


Het juiste aantal kilometers doorgeven scheelt in kosten

Hoe meer kilometers je opneemt in je contract, hoe hoger de leaseprijs per maand. Toch ben je goedkoper uit als je het aantal vrije kilometers vooraf goed inschat. Rijd je meer dan je vrije kilometers, dan betaal je namelijk extra per kilometer. Dit bedrag is vaak hoger dan het bedrag dat je zou betalen als je die kilometers in je contract had opgenomen.