AutoAbonnement.nl Volkswagen ID.3 en SKODA Enyaq

Brandstofvormen

De verschillen
Voor- en nadelen van de verschillende brandstofvormen

Elk voertuig heeft brandstof nodig om vooruit te kunnen, maar in een tijd als deze zijn er vele verschillende brandstofvormen. De technologie ontwikkeld zich steeds meer en meer en auto's worden steeds duurzamer en efficiënter. Dit is verplicht, omdat de uitstoot van de brandstoffen schadelijk zijn voor ons milieu. Daarom worden er steeds meer milieubewuste brandstoffen gecreëerd door automerken. Niet elk brandstoftype kan voordelig voor je zijn. Daarom hebben wij het voor jou makkelijk gemaakt door middel van een opsomming aan de verschillende brandstofvormen en wat de voordelen/nadelen ervan zijn op basis van onze aanbod.

 

 

Benzine

Veel personenauto's maken gebruik van benzine, daarom is benzine overal in de wereld goed verkrijgbaar. Het is ook de meest populaire brandstofmiddel. Door benzine trekt je voertuig ook sneller op, dankzij het lagere gewicht betaal je minder wegenbelasting. Het nadeel van benzine is dat het CO2 uitstoot best hoog ligt, per liter verbuik je 2,4KG aan CO2. Ook ligt de benzineprijzen erg hoog, omdat er accijns in geheven word.

 

Elektrisch

Dit is een brandstofmiddel dat steeds meer populair word, steeds meer mensen schakelen over naar elektrisch rijden. Dit komt, omdat elektrisch rijden vele voordelen kent, voor het milieu maar ook voor ondernemers. De voordelen van elektrisch rijden is dat je geen wegenbelasting hoeft te betalen en het is goedkoper en zuiniger dan benzine. Het nadeel van elektrisch rijden is weer dat je niet overal op de wereld een laadpunt hebt en het kan even duren voordat je elektrische auto weer helemaal opgeladen is (dit verschilt per auto).

 

MHEV

De Mild Hybride auto, ook wel de MHEV is een auto waarbij 2 motoren elkaar ondersteunen om de auto vooruit te brengen. Dit is een elektromotor en een benzinemotor die samenwerken. Dit betekend dat een MHEV auto niet volledig elektrisch kan rijden, maar slechts een toevoeging is op de efficiëntie van de auto. De voordelen hiervan zijn dat je auto zuiniger is dan een volledig benzine versie en dat je de voordelen van elektrisch rijden kan beproeven. Ook opladen gebeurt automatisch in een MHEV auto, tijdens het remmen en niet-gas geven word de elektromotor automatisch opgeladen door middel van een dynamo. Het nadeel van een MHEV auto is dat je auto zwaarder is, omdat er twee motoren in de auto zitten. Hierdoor betaal je meer wegenbelasting.

 

PHEV

De Plug-in Hybride auto, ook wel de PHEV is net als de MHEV een auto die beschikt over 2 motoren. Alleen het verschil tussen de plug-in hyrbid en de mild hybrid is dat je de plug-in hybrid zelf moet opladen. Het voordeel hiervan is dat de auto wel volledig elektrisch kan rijden en ook langer mee gaat in elektrische kilometers. Het nadeel is dat de grotere elektromotor veel ruimte in de kofferbak neemt, dit maakt je auto minder praktisch. Ook betaal je meer wegenbelasting door het zware gewicht en moet je de auto regelmatig opladen.

SKODA ENYAQ Private Lease bij AutoAbonnement.nl
Alles over private lease
Hoe werkt het leasen van een auto voor een vast bedrag per maand