Volkswagen Private Lease bij AutoAbonnement.nl

Goedkoop rijden

Verminder brandstof gebruik
Goedkoper rijden met deze 10 tips

Goedkoper rijden, de brandstofprijzen zijn hoog en een beetje besparen is altijd meegenomen. We geven je 10 tips om je brandstofverbruik zoveel mogelijk te beperken.

 

 

Rijd langzamer

Het verschil in brandstofbesparing tussen de 100 en 130 km zou volgens Milieu Centraal een besparing opleveren van 14% minder brandstof. Hoe langzamer je rijdt, hoe meer je bespaart.

 

Zorg voor de juiste bandenspanning

Door iedere 2 maanden je bandenspanning te checken bespaar je wel €60 per jaar volgens Milieu Centraal. De meeste mensen rijden met zachte banden zonder hiervan bewust te zijn.

 

Combineer je ritten in één grote rit

Iedere keer wanneer je auto een tijdje heeft stilgestaan en je opnieuw start moet de motor warm worden. Combineer je ritjes tot één lange rit en je motor profiteert van de warmte die het eerder gecreëerd heeft.

 

Rijd gelijkmatig

Indien je auto over cruisecontrol beschikt, schakel deze dan in. Het aanpassen van je snelheid naar harder en zachter door te remmen of gas bij te geven kost je extra brandstof.

 

Rol uit in plaats van remmen

Waar het kan en veilig is, bijvoorbeeld bij het naderen van een stoplicht, ga dan op tijd met je voet van het gaspedaal en laat je auto uitrollen. Hierdoor hoef je nauwelijks te remmen.

 

Schakel vroeg

In een hogere versnelling maakt je auto minder toeren, dus wees op tijd of zelfs vroeg met schakelen. Veel auto’s beschikken over een toerenindicator, welke aangeeft wanneer je over kunt naar een hogere versnelling.

 

Maak zo min mogelijk gebruik van systemen in je auto

Verwarming, stoelverwarming, airco en ventilatie, het kost allemaal elektriciteit en dit moet worden opgewekt met de brandstof die je motor verbruikt. De ventilatie op stand 1 of 2 scheelt een hoop versus het gebruik van je airco. Is het erg warm in de zomer en heb je de airco echt nodig, zet dan eerst bij stilstand je ramen open zodat de warmte wat kan ontsnappen. Rijden met de ramen open is weer af te raden, dit maakt je auto minder aerodynamisch wat weer meer brandstof kost.

 

Overweeg de (elektrische) fiets te nemen

Een kort ritje of is het lekker weer? Overweeg dan de fiets te pakken. Goed voor je conditie en met je neus in de wind een stuk gezonder. In sommige gevallen kan het openbaar vervoer ook goedkoper zijn.

 

Vermijd drukke wegen

Ideaal is een snelweg wanneer het rustig is en je lekker door kunt rijden. Het remmen en optrekken in de file en het rijden binnen de bebouwde kom kost meer brandstof.

 

Tank bij goedkope tankstations
De prijzen van brandstof tussen de verschillende tankstations kunnen best flink verschillen. Zo is tanken langs de snelweg een stuk duurder. Download een tank-app zoals bijvoorbeeld ANWB Onderweg en bekijk de alternatieve benzine- en dieselprijzen van tankstations bij jou in de buurt.

 

Goedkoper rijden met subsidie

Ieder jaar stelt de overheid een bepaald bedrag beschikbaar om elektrisch rijden te stimuleren. Deze subsidie kan ook worden gebruikt voor het rijden van een private lease auto. Dit scheelt zo'n €60 op het maandbedrag. Bekijk snel welke auto's n aanmerking komen voor suibsidie.

SKODA ENYAQ Private Lease bij AutoAbonnement.nl
Alles over private lease
Hoe werkt het leasen van een auto voor een vast bedrag per maand