Audi Private Lease

Private lease en verzekeren

Een all-in bedrag met of zonder eigen risico

Verzekering met allrisk dekking op je private lease auto

Het kan zomaar zijn dat je met je private leaseauto schade rijdt. Schade is vervelend, maar gelukkig ben je met je private leaseauto goed verzekerd. Maar let op: in geval van schade krijg je wel te maken met het eigen risico. Bij [[merk]] bepaal je met het samenstellen van je contract welk bedrag aan eigen risico bij jou past. Belangrijk om te bedenken is dat het eigen risico geldt per schadegeval.

Wat houdt het eigen risico precies in

Alles met betrekking tot de autoverzekering staat vermeld in het leasecontract. In een leasecontract is een verplicht eigen risico bij schade opgenomen. Bij schade aan de auto, zal de verzekering de gehele schade vergoeden. Bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade zal een vast bedrag in rekening worden gebracht als bijdrage aan de schadelast. Deze bijdrage wordt ook wel het ‘eigen risico´ genoemd.


De hoogte van het eigen risico bij leaseauto’s

De hoogte van het eigen risico verschilt per leasemaatschappij. Het eigen risico is terug te vinden in het leasecontract. [[merk]] rekent een standaard eigen risico van €500,-. Het eigen risico is te verlagen tegen een meerprijs. Al voor een paar extra euro's per maand verlaag je het eigen risico.


Schade bij inname van de auto

Heeft jouw private-leaseauto schade bij inname dan betaal je per schadegeval een eigen risico. Bij het inleveren van jouw auto maakt de leasemaatschappij een innamerapport op. Dit gebeurt aan de hand van het innameprotocol.  Hierin staan onder andere de kilometerstand en de staat van de auto. Ook staan de door de inspectie geconstateerde schades in het innamerapport. Het is belangrijk dat je tijdens de inspectie zelf aanwezig bent en kunt instemmen met het oordeel van de leasemaatschappij. Ben je niet aanwezig dan is dit rapport bindend.

 

Normale gebruiksschade of verwijtbare schade?

Lever je je auto aan het eind van de looptijd van je contract in, dan moet deze in een staat verkeren die past bij normaal gebruik, onderhoud en het aantal gereden kilometers. Hierbij valt te denken aan: gebruikers krasjes, putjes en bijvoorbeeld steenslag. Dit wordt ook wel gebruiksschade genoemd en de kosten voor herstel van dit type schade wordt niet verhaald op de contractant.

Verwijtbare schade ontstaat door onzorgvuldig gedrag. Denk hierbij niet alleen aan de schade van de auto, maar ook aan zaken die bij de auto horen (verlies papieren, sleutels en andere zaken die ingeleverd moeten worden). Bij sprake van verwijtbare schade is het mogelijk dat je het verschil in waarden, tussen de waarde die de auto heeft en de auto behoort te hebben, dient te vergoeden.

 

Schade aan de leaseauto niet gemeld

Bij het inleveren van jouw private-leaseauto wordt er een innamerapport opgesteld. Mocht de leasemaatschappij tegen schade aanlopen die je niet hebt gemeld, dan krijg je de kosten mogelijk belast. Het verschilt per leasemaatschappij welke schade je moet melden. Voor de zekerheid is het wel verstandig om bij iedere schade even contact op te nemen met jouw leasemaatschappij. Zo kunnen zij jou niet, tijdens de inname van de auto, op onverwachte schadekosten wijzen.

Laat je goed informeren over je eigen risico en voorkom dat je voor onverwachte kosten komt te staan! Voor vragen over je eigen risico kan je altijd contact met ons opnemen.