De nieuwe Skoda Kodiaq: ruim, praktisch én ook nog eens slim

Op 1 september dit jaar is de eerste SUV van SKODA, De KODIAQ officieel vertoond in Berlijn. Sindsdien is er nóg een SUV toegevoegd aan de SUV familie van ŠKODA, namelijk de SKODA KAROQ. De KAROQ is nét een slag kleiner dan de eerder uitgekomen KODIAQ. Ontdek de eindeloze ruimte van de lange KODIAQ en bewonder het krachtige design en het strakke interieur. Verlekker je aan de infotainmentsystemen en connectiviteitsoplossingen waarmee de SKODA KODIAQ altijd online is. En verbaas je over de moderne rijassistentiesystemen die je alleen kent van hogere klassen!

 

Tien redenen waarom SKODA KODIAQ een zeer geschikte private lease auto is

 1. De SKODA KODIAQ heeft een bagageruimte tot 2065 liter, zo heb je dus ruimte genoeg voor wat je maar mee wilt nemen.
 2. Met een lengte van 4,70m en standaard verstelbare achterstoelen is er voldoende zitruimte in de SKODA KODIAQ. Kom je toch nog ruimte te kort? Dan is er de optionele derde zitrij waardoor je over maar liefst 7 zitplaatsen beschikt.
 3. Ondanks deze mogelijkheden toch nog ruimtegebrek? De 'Tow Assist' met een aanhangvermogen tot 2,5 ton maakt het zelfs voor de minder ervaren bestuurder eenvoudig om met een aanhanger te rijden.
 4. De KODIAQ is slim en denkt met je mee: meer dan dertig 'Simply Clever’ features maken het een genot om te rijden.
 5. De KODIAQ beschikt over geavanceerde infotainmentsystemen en de nieuwste connectiviteitsoplossingen.
 6. De SKODA KODIAQ is uitgerust met rijassistentiesystemen die normaliter alleen op auto's uit de hogere klassen leverbaar zijn.
 7. Je hebt de keuze uit vijf verschillende krachtige maar toch zuinige benzine- of diesel motoren.
 8. Er zijn twee top motoren die gecombineerd met de 7-traps DSG en vierwielaandrijving een echt werkpaard van de KODIAQ maken.
 9. De SKODA KODIAQ is ook leverbaar met een handgeschakelde 6-bak of een 6-traps DSG automaat.
 10. De Kodiag heeft een uitgebalanceerde chassis, Driving Mode Select en optionele DCC-dempers.

Benieuwd naar ons private lease aanbod? Bekijk onze acties dan meteen in de private lease shop!

Simply Clever features

De SKODA KODIAQ beschikt over meer dan dertig 'Simply Clever' features, waarvan er zeven geheel nieuw zijn. Een voorbeeld van zo'n nieuwe feature is de portierrandbescherming: dankzij voorgespannen veren komt er tijdens het openen van het portier een bescherming naar buiten die ervoor zorgt dat de metalen rand van het portier niet in aanraking kan komen met een muur of andere auto. Zeer handig wanneer je vaak moet parkeren op krappe parkeerplaatsen.

skoda kodiaq private lease

Rijassistentiesysteem kenmerkend voor hogere klassen

SKODA’s eerste grote SUV heeft een groot aanbod aan rijassistentiesystemen, waarvan er vele tot dusver alleen nog in hogere klassen te vinden zijn. Sommige ervan zijn standaard, andere zijn optioneel. Lees mee welke rijassistentiesystemen de SKODA KODIAQ u biedt.

 • Tow assist (nieuw): wanneer de SKODA KODIAQ een aanhanger trekt, neemt het systeem de besturing over bij langzaam achteruitrijden. Door de 'Manoeuvre Assist' remt de auto automatisch wanneer er een obstakel achter de auto bevindt.
 • Area View systeem (nieuw): De surround view camera’s aan de voor- en achterzijde en in de buitenspiegels beschikken over groothoeklenzen en geven de directe omgeving rondom de auto weer op het scherm in het dashboard.
 • Adaptive Cruise Control (ACC): helpt de bestuurder een vaste snelheid en afstand tussen de SKODA en zijn voorganger te handhaven.
 • Blink Spot Detect en Rear Traffic Alert: maken het wisselen van rijbaan veiliger met behulp van een radar aan de achterzijde en helpen bij achterwaartse parkeermanoeuvres.
 • Traffic Jam Assist en Lane Assist Functie: handhaaft de snelheid en bedient de remmen in langzaam rijdend verkeer. De Lane Assist zorgt ervoor dat vanaf snelheden van 65 km/u de auto binnen de rijbaanmarkeringen blijft.
 • Driver Alert: herkent tekenen van vermoeidheid en adviseert om een pauze te nemen.

Daarnaast kent de KODIAQ nog rijassistentiesystemen speciaal voor de veiligheid van de bestuurder:

 • Emergency Assist: het systeem kan de auto zelf tot stilstand brengen mocht er zich een situatie voordoen waarin de bestuurder zelf niet meer kan reageren.
 • Crew Protect Assist: sluit de ramen en het sunroof en spant automatisch de gordels aan bij een naderend ongeval.
 • Multi-Collision Brake: voorkomt het ongecontroleerd doorschieten van de KODIAQ.

SKODA Connect: altijd online

Met de infotainmentsystemen en connectiviteitsoplossing laat de KODIAQ zien hoe een SUV altijd online kan zijn. SKODA Connect bestaat uit twee categorieën:

 1. De Infotainment Online: voorziet 1 jaar gratis in online verkeersinformatie, die de verkeersdoorstroming in realtime laat zien. Om dit pakket te completeren krijg je het eerste jaar ook gratis toegang tot kaartupdates, brandstofprijzen, parkeerinformatie, online nieuws, weersvoorspelling en ‘My Points' of 'Interest’ via het infotainmentpakket.
 2. Care Connect: biedt assistentie en toegang op afstand. De Emergency Call na een ongeval is de belangrijkste feature van de Care Connect diensten. De eCall wordt direct naar een call center verstuurd wanneer een airbag wordt geactiveerd. Ook een waarschuwingsfunctie en een pechhulpgroep zijn inbegrepen. Proactive Service is ook onderdeel van de Care Connect diensten. Wanneer die wordt geactiveerd, wordt alle vereiste data voorafgaand aan een onderhoudsbeurt naar de garage gestuurd.

skoda kodiaq connexted altijd online private lease

Infotainmentsysteem met glazen touchscreen

De muziek- en infotainmentsystemen van de SKODA KODIAQ zijn voorzien van de allernieuwste technologieën. Ze werken snel, hebben geavanceerde functies en interfaces en onderscheiden zich door een glazen touchscreen, wat betekent dat ze al reageren op de vingertop en niet enkel op druk. De basisfuncties zijn eenvoudig te bedienen via fysieke knoppen en draaiknoppen. Voorbeelden van technologieën zijn de 6,5 inch scherm en de In-Car Communication (ICC) functie. Dit is een handsfree microfoon die de stem van de bestuurder versterkt naar de achterpassagiers via de speakers achterin. Verder zit er in de KODIAQ het topsysteem, Columbus navigatiesysteem. Deze navigatiesysteem voegt een 65 Gb flashgeheugen en een DVD-speler toe. Verder zitten zijn er ook nog aanvullende opties zoals aantrekkelijke aanvullende componenten rondom het hardware-aanbod in de KODIAQ

De SKODA KODIAQ Private Lease

De SKODA KODIAQ is te bestellen via de dealer. Naar verwachting zal de SKODA KODIAQ aankomend jaar ook in ons private lease aanbod verschijnen. Welke uitvoeringen er beschikbaar zullen zijn is nog niet bekend, maar de verwachting is dat de KODIAQ in de bekende 3 'smaken' van Auto Abonnement leverbaar zal zijn Basis, Extra en Luxe. Wil je meer weten over de SKODA KODIAQ Private Lease? Neem dan contact op met onze dealers. Of bekijk de SKODA KODIAQ via Auto Abonnement.

skoda kadiaq private leaseBekijk alle private lease acties

Meer interessante artikelen

Wat is private lease?
 • Een nieuwe Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA
 • Geen schadevrije jaren nodig: schadevrije jaren geen effect op maandbedrag
 • Vooraf bepaalde periode en aantal kilometers
 • Kosteloos te beeïndigen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid**