Private lease in cijfers: alle feiten op een rij

Private lease is populair. Volgens leasebranchvereniging VNA besloeg de Nederlandse leasevloot in 2018 één miljoen auto's. Met een groei van 45,6% was private lease voor een groot deel verantwoordelijk voor deze groei. In 2018  rijden zo'n 150.000 auto's rond dankzij een private leaseconstructie. En dit aantal groeit gestaag. Dankzij private lease kan je voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto rijden, en de voordelen van een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand spreekt veel mensen aan. 

Keurmerk Private Lease

Stijgend aantal leaserijders wordt beschermd door keurmerk

Steeds meer mensen zien de gemakken van private lease in. Om particulieren onder andere te beschermen tegen (te) hoge lasten is het Keurmerk Private Lease in het leven geroepen. Let bij het afsluiten van een private leasecontract goed op of de leasemaatschappij in kwestie is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Het keurmerk beschermt je namelijk door middel van de volgende 5 zekerheden te eisen van de leasemaatschappij:

  • Eerlijke voorwaarden
  • Een compleet product
  • Bescherming tegen te hoge financiële lasten
  • 14 dagen bedenktijd
  • Zekerheid bij klachten

Het Keurmerk Private Lease biedt de consument bescherming en duidelijke regels en voorwaarden en is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond. 

Private lease en vrouwen

Aantal vrouwen die een private leasecontract afsluiten neemt toe

Wanneer we kijken naar de doelgroep van private lease zien we dat steeds meer vrouwen voor een private leasecontract kiezen. Het percentage vrouwen dat kiest voor private lease stijgt van 36,5% in 2017 naar 38% in 2018. Nog steeds staan de meeste private leasecontracten op naam van een man. 

25% van de private leaserijders onder de 35 jaar

De meeste private leaserijders zijn mensen tussen de 46 en 55 jaar. 25% van de private leaserijders is onder de 35 jaar in 2018 en 25% is boven de 56 jaar in 2018. Alleen in de groep mensen met een leeftijd tussen de 36 en 45 zien we een lichte stijging in het aantal afgesloten contracten ten opzichte van 2017.

Voorkeur voor maandelijkse leasetermijnen tussen de 200 en 300 euro

Ten opzichte van 2017 gaat in 2018 voor steeds meer mensen de voorkeur uit naar een leasetermijn hoger dan 500 euro. Toch blijven de meeste mensen kiezen voor een contract tussen de 200 en 300 euro.

Bovenstaande cijfers zijn afkomstig van autobranchevereniging VNA.

Meer interessante private lease artikelen

suv modellen private lease

Top 4 SUV en mini SUV private lease modellen

AutoAbonnement.nl maakte een selectie van 4 top SUV modellen en laat je graag kennis maken met de SEAT Ateca, SEAT Arona, de Audi Q2 en de Volkswagen T-Roc. Lees hier welk model het beste bij jou past!
kilometers private lease contract

Kilometers private lease contract checken? Lees hier hoe!

In je leasecontract spreek je af hoeveel kilometers je per jaar denkt te gaan rijden. Bij meer of minder kilometers wordt er een kilometerafrekening gedaan. Hoe werkt die kilometerafrekening precies?
elektrische deelauto's

Alles wat je moet weten over elektrische deelauto's

Is het mogelijk om elektrisch te rijden in een deelauto? Wat zijn de voordelen, uitdagingen en mogelijkheden van deze plannen waar autofabrikanten mee experimenteren? AutoAbonnement.nl zocht het uit.

Wat is private lease?

  • Een nieuwe Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA
  • Geen schadevrije jaren nodig: schadevrije jaren geen effect op maandbedrag
  • Vooraf bepaalde periode en aantal kilometers
  • Kosteloos te beeïndigen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid**