Is het private lease bedrag echt inclusief alle kosten?

Voordat je een private lease contract afsluit, wil je natuurlijk precies weten welke kosten er onder het maandbedrag vallen. Mag je bijvoorbeeld zomer- en winterbanden laten verwisselen en hoe zit het als je meer kilometers hebt gereden dan er in je contract stond? Wat er wel en niet is inbegrepen in het maandbedrag kan ook nog verschillen per leasemaatschappij. Belangrijk dus om je vooraf goed te laten informeren!

Benieuwd hoe het allemaal geregeld is bij Auto Abonnement? Lees de Algemene Voorwaarden van Auto Abonnement hier en bekijk daarna meteen het actuele aanbod in de private lease shop.

Inbegrepen in de maandelijkse private lease prijs van Auto Abonnement

Kies je voor een nieuwe private lease auto van Volkswagen, Audi, ŠKODA en SEAT, en lease je deze via Auto Abonnement, dan zijn de volgende kosten berekend in het maandbedrag:

 • Wegenbelasting
 • All Risk dekking
 • Schadeverzekering inzittenden
 • (Inter)nationale pechhulp
 • Onderhoud & APK
 • Schade- en glasreparatie
 • Reparaties
 • Vervangend vervoer na 24 uur

Niet iedere leasemaatschappij vergoedt dezelfde kosten. Let dus goed op bij de aanvraag van een private lease auto. Bij Auto Abonnement zijn alle kosten die je normaal hebt aan een auto verwerkt in één maandbedrag, met uitzondering van de kosten voor brandstof en het eigen risico bij schade. Lees meer over private lease.

Voordelen van een private lease contract via Auto Abonnement is dat Auto Abonnement is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease, waardoor je als consument beschermd bent tegen (te) hoge financiele lasten, je kosteloos je private lease contract kunt opzeggen bij overlijden, als je je baan verliest of gaat scheiden en je geen extra toeslag hoeft te betalen als je geen opgebouwde schadevrije jaren hebt. Dit is vooral fijn wanneer je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd, je eerste verzekering bij een eigen auto kan namelijk erg duur zijn.

Winterbanden, een verlaagd eigen risico en direct vervangend vervoer

Tegen een kleine meerprijs per maand kan het leasecontract aangevuld worden met onderstaande opties.

 • Winterbanden
 • Verlaagd eigen risico
 • Vervangend vervoer

Niet inbegrepen in het leasecontract van Auto Abonnement

Onderstaande kosten vallen buiten het private lease contract.

 • Brandstof
 • Boetes
 • Autowassen
 • Tol(kosten)
 • Het eigen risico in geval van schade

Let op: Overige kosten die leasemaatschappijen kunnen hanteren

De kosten voor private lease kunnen verschillen per leasemaatschappij. Niet alle leasemaatschappijen zijn zoals Auto Abonnement aangesloten bij het Keurmerk Private Lease, waar je verzekerd bent van een compleet product met heldere prijzen. Hieronder bespreken we een aantal kosten die erbij kunnen komen, en waar je dus extra goed op moet letten.

Waarborgsom..

Bij Auto Abonnement is hier geen sprake van, maar bij een aantal leasemaatschappijen dien je nog een waarborgsom in te leggen. Je betaalt borg voor je leaseauto en krijgt deze pas terug bij inname van de auto.

Clausules bij zaken die inbegrepen zijn..

Ook al zijn bepaalde private leasekosten volgens het private lease contract inbegrepen, kan het zijn dat je deze soms toch zelf moet betalen. Er kunnen namelijk clausules in het leasecontract staan met voorwaarden over bijvoorbeeld het gebruik van banden. Als je de banden niet voor een bepaalde datum laat wisselen, kan het zijn dat de leasemaatschappij de kosten voor het verwisselen van de banden bij jou gaat verhalen. Dit is niet het geval bij Auto Abonnement. Lees de Algemene Voorwaarden van Auto Abonnement hier.

Verrekening gereden kilometers

De leasemaatschappij controleert de gereden kilometers. Rij je jaarlijks meer kilometers dan je vooraf hebt afgesproken, dan betaal je voor 'meer-kilometers'. De kosten van deze 'meer-kilometers' verschillen per leasemaatschappij. Heb je minder kilometers gereden dan er in je contract stond? Dan vindt er bij Auto Abonnement een herberekening plaats. Bij veel leasemaatschappijen vindt er geen herberekening plaats. Zorg dat je hierover van te voren goed op de hoogte bent, dit kan je veel geld schelen.

Eigen risico bij schade

Bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade zal een vast bedrag in rekening worden gebracht . Dit wordt ook wel het ‘eigen risico’ genoemd. Auto Abonnement hanteert een standaard van € 500,- eigen risico per schade. Dit kan verlaagd worden tegen een meerprijs op je maandbedrag naar € 250 euro of € 125. 

Keurmerk Private Lease: zekerheid voor consumenten

Auto Abonnement is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Het Keurmerk Private Lease zorgt voor de bescherming van consumenten tegen onder andere (te) hoge financiele lasten. Alle private lease maatschappijen aangesloten bij het Keurmerk Private Lease dienen eerlijke voorwaarden te hanteren, een compleet product te bieden, consumenten te beschermen tegen te hoge financiele lasten, consumenten de mogelijkheid te geven tot 14 dagen bedenktijd en zekerheid te bieden bij klachten.

Spreekt het rijden in een nieuwe auto tegen een vast bedrag per maand jou aan? Neem dan eens een kijken in onze private lease shop. Hier vind je onze actuele private lease aanbiedingen.

Bekijk ons aanbod

Meer interessante artikelen

Wat is private lease?
 • Een nieuwe Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA
 • Geen schadevrije jaren nodig: schadevrije jaren geen effect op maandbedrag
 • Vooraf bepaalde periode en aantal kilometers
 • Kosteloos te beeïndigen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid**