De Skoda Karoq: de nieuwe compacte SUV van Skoda

KAROQ? Geen alledaagse naam, maar inmiddels wel een typische naam voor een ŠKODA SUV. De naam en de spelling van deze nieuwe ŠKODA SUV zijn afkomstig van een inheemse stam uit Alaska en vormt een combinatie van de woorden ‘Kaa’Raq’ wat voor ‘auto’ staat, en ‘Ruq’ wat ‘pijl’ betekent. De pijl komt weer terug in het ŠKODA logo, en symboliseert de dynamiek van het merk. De ŠKODA KAROQ kwam in 2017 op de markt en is momenteel te private leasen bij Auto Abonnement.

Een nieuwe SUV voor SKODA-rijders

De compleet in 2017 nieuw ontworpen SUV van SKODA maakt indruk met zijn typische SKODA kwaliteiten. De KAROQ zet niet alleen nieuwe standaarden voor het merk, maar ook voor zijn segment. De compacte SUV is ontworpen volgens een nieuwe, door emotie gedreven designtaal. De KAROQ kan qua formaat worden vergeleken met de SEAT Ateca, alhoewel de KAROQ net íetsje langer is. De lengte van de SKODA KAROQ komt neer op 4,38 meter. Mocht je op zoek zijn een iets grotere SUV met meer ruimte, dan is grotere broer KODIAQ wat je zoekt. De SKODA KAROQ telt 1,84 meter in de breedte en is 1,6 meter hoog.

De SKODA KAROQ van buiten en van binnen

De SKODA KAROQ past wat betreft zijn uiterlijk goed in de SKODA familie. De scherpe lijnen en de grille met verticaal dubbele spijlen omlijst met chroom, doen denken aan grotere broer KODIAQ, en ook de led-koplampen lijken een eigenschap van de nieuwe SUV-familie. Wat betreft de velgen is de SKODA KAROQ standaard uitgerust met 16 inch velgen, leverbaar in drie verschillende designs. De lichtmetalen velgen zijn optioneel te verkrijgen in 17, 18 en 19 inch. De SKODA KAROQ beschikt over een ruime bagageruimte van 521 liter. Deze is eenvoudig uit te breiden naar 479 tot 588 liter door de drie losse achterstoelen te verschuiven of zelfs de verwijderen. Dit is gemakkelijk te doen dankzij het VarioFlex-systeem. Met een simpele voetbeweging is de achterklep gemakkelijk te openen met het als aanvullende optie bestelbare 'Simply Clever'. Nieuw voor SKODA is het vrij programmeerbare digitale instrumentenpaneel in het interieur.

Vier infotainmentsystemen

De nieuwste SUV van SKODA is optioneel uitgerust met maar liefst 4 infotainmentsystemen. De 'Swing' en de 'Bolero', te bedienen met touchscreens. Het navigatiesysteem 'Amundsen' en het high-end navigatiesysteem 'Columbus', leverbaar vanaf de Ambition. Beide navigatiesystemen beschikken over een Wi-Fi hotspot. Kies je voor het Columbus-navigatiesysteem, dan is er een optionele module verkrijgbaar waarmee passagiers gebruik kunnen maken van een draadloze internetverbinding tijdens de rit. Vanaf de Ambition-uitvoering is ook de 'Emergency Call' functie beschikbaar, waarmee verbinding kan worden gemaakt met hulpdiensten. Deze functie is vanaf 2018 voor alle auto's verplicht. In de SKODA KAROQ leg je je telefoon veilig weg in de optionele 'Phone Box: het middenconsole in de KAROQ, waar je je telefoon draadloos kunt opladen.

Krachtige motoren

De SKODA KAROQ beschikt over vijf te kiezen krachtige motoren. Een 3 en 4-cilinder TSI benzinemotor en drie TDI diesels. De grootte van de te kiezen motoren is 1.0, 1.5, 1.6 en 2.0 liter met een vermogen van 85 k W/115 pk tot 140 kW/190 pk. Alle motoren zijn -exclusief de krachtigste dieselversies- verkrijgbaar met een handgeschakelde zesbak en/of zeventraps DSG.

Waarom je de SKODA KAROQ wilt private leasen

Een compacte SUV, ruim genoeg om je familie en vrienden mee te vervoeren en compact genoeg om wendbaar te zijn in de drukke stad. Het broertje van de KODIAQ private leasen? Neem een kijkje in onze shop en stel 'm samen! dan staat deze nieuwe SUV binnenkort nog bij jou voor de deur.

Toe aan een nieuwe auto, voor een vast, overzichtelijk bedrag per maand? Private lease wordt steeds populairder in Nederland. Rijd jij ook graag om de zoveel jaar een nieuwe auto en vind jij het ook prettig om te weten waar je financieel aan toe bent? Bekijk onze private lease aanbiedingen dan direct in de shop!

Bekijk ons aanbod

Meer interessante artikelen

populaire private lease auto's

Top 4 populairste Private Lease auto's

Het aanbod in private lease auto's is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Maar wat zijn nou eigenlijk de meest gekozen modellen? Wij zetten deze auto’s van AutoAbonnement.nl voor je op een rijtje!
private lease cijfers

Private lease in cijfers: alle feiten op een rij

Private lease is populair. Ruim 45 procent van de in 2016 nieuw gekochte auto’s in Nederland was een lease-auto. En dit percentage groeit. Hier vind je alle informatie over private lease in cijfers.
volkswagen t-cross private lease

Maak kennis met de nieuwste telg uit de VW SUV familie: de Volkswagen T-Cross

Na de Tiguan, T-Roc en Touareg komt Volkswagen met een kleinere en compactere SUV: de T-Cross. De T-Cross is daarmee het nieuwe en kleinere broertje van een al aardig uitgebreide SUV familie. Lees hier hoe de T-Cross eruit ziet.
Wat is private lease?
  • Een nieuwe Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA
  • Geen schadevrije jaren nodig: schadevrije jaren geen effect op maandbedrag
  • Vooraf bepaalde periode en aantal kilometers
  • Kosteloos te beeïndigen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid**