Alles over BKR en private lease

Heb je een schuld of een lening dan staat dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het BKR is in het leven geroepen om zowel de consument als de financiële instanties te beschermen! Maar wat betekent dit voor jou bij het aangaan van een private leasecontract en waarom word je bij het aangaan van een leasecontract geregistreerd bij het BKR?

Bij private lease betaal je elke maand een vast bedrag voor de verzekering, wegenbelasting, onderhoud, afschrijvingen van de auto. Voor de wet is dat bedrag een vorm van krediet; een lening. Een privé leasecontract van Auto Abonnement wordt daarom dus BKR-geregistreerd.

Voordelen BKR

Een BKR-registratie klinkt al gauw negatief, maar je kunt het ook positief bekijken. Het BKR beschermt je namelijk tegen overkreditering (te veel lenen). Door de BKR-registratie kan je er zeker van zijn dat je niet meer financiële lasten hebt dan dat jij kunt dragen. Daarnaast heeft het ook voordelen voor toekomstige kredietaanvragen. Mocht jij jouw financiële verplichtingen elke maand nakomen, dan kunnen toekomstige kredietverstrekkers concluderen dat je in staat bent om met jouw financiële verantwoordelijkheden om te gaan.

Bescherming van Auto Abonnement

Auto Abonnement werkt niet alleen met een BKR-registratie om jou te beschermen, maar wij zijn ook aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Wel zo betrouwbaar! Meer weten over het Keurmerk Private Lease? Lees dan onze pagina over het Keurmerk Private Lease of kijk op de website van het Keurmerk Private Lease.

Invloed op je hypotheek

Als je een BKR-registratie hebt, dan betekent dit niet dat je geen hypotheek meer kunt krijgen. Echter gaat wel het bedrag dat je kunt lenen omlaag. De hoogte van je hypotheek hangt af van je inkomen en andere financiële verplichtingen. Hoe hoger de leningen en schulden die jij hebt, hoe lager het hypotheekbedrag dat je van de bank kunt lenen.

Rekenvoorbeeld BKR registratie bij Private lease

Neem aan dat je gedurende 48 maanden, €199,- per maand betaalt voor jouw private lease auto. De waarde van het leasecontract bedraagt in totaal €199,- x 48= €9.552. Van dit bedrag wordt 65% geregistreerd, ofwel €6.209,-. Het bedrag dat geregistreerd wordt zal vooraf gecommuniceerd worden op de leaseovereenkomst.

Een auto leasen met een BKR-registratie

Om te voorkomen dat jij je financiële verplichtingen niet na kan komen, raadplegen leasemaatschappijen het BKR voordat ze een private leasecontract met jou afsluiten. Dit kan betekenen dat Auto Abonnement op basis van je BKR-registratie besluit jouw contractaanvraag niet goed te keuren. Ons advies is dan ook om van te voren goed te kijken of jij de financiële lasten van een private lease auto kan dragen voor je een financiele verplichting voor langere tijd aangaat. Want de boete kan hoog zijn als je tussentijds het leasecontract moet verbreken!

Wat is het BKR

Het BKR is een Nederlandse kredietregistratiebureau. Het bureau houdt van elke persoon met een in Nederland afgesloten krediet een dossier bij in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Het doel van deze administratie is de kredietwaardigheid beoordelen van mensen die een lening aanvragen. BKR zelf verstrekt alleen informatie en geeft geen oordeel over of je wel of niet een lening kunt krijgen. Meer weten over het BKR neem dan een kijkje op de website van het BKR.

 

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.


Contact

Meer interessante artikelen

Wat is private lease?
  • Een nieuwe Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA
  • Geen schadevrije jaren nodig: schadevrije jaren geen effect op maandbedrag
  • Vooraf bepaalde periode en aantal kilometers
  • Kosteloos te beeïndigen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid**