Private lease bijtelling

Bijtelling bij private lease, hoe werkt dat?

  • Bijtelling en private lease uitgelegd
  • Wat is het verschil tussen particulier en zakelijk leasen?
  • Vind jouw favoriete private leaseauto

Bijtelling en private lease

Private lease en bijtelling, hoe zit dat eigenlijk? Tijdens de zoektocht naar een private leaseauto ben je vast de term ‘bijtelling’ tegengekomen. Maar wat betekent het? En wanneer betaal je eigenlijk bijtelling als je rijdt in een private leaseauto? Het korte antwoord: voor een private leaseauto betaal je als particulier geen bijtelling. We leggen je uit wat het betekent, en hoe het werkt.

 

Wat betekent bijtelling?

Bijtelling omvat de belasting die je betaalt voor het privégebruik van een zakelijke leaseauto. Dat zit zo: wanneer je privé rijdt in een leaseauto van de zaak, ziet de belastingdienst dit als inkomen. Je werkgever betaalt immers voor de auto. Rijd je dus af en toe - bijvoorbeeld voor de boodschappen - privé in je zakelijke leaseauto? Houd dan goed het aantal privékilometers bij. Je moet namelijk vanaf 500 privé kilometers in je zakelijke auto bijtelling betalen.

Wanneer je als particulier met private lease in je auto rijdt, betaal je dus geen bijtelling.

 

Wanneer betaal ik wel bijtelling voor mijn leaseauto?

Kies je dus niet voor een private leaseauto, maar een leaseauto van de zaak? Dan kun je tot 500 kilometer privé rijden zonder bijtelling. Maak je meer privékilometers? Dan wordt aan de hand van het bijtellingspercentage jouw bijtelling berekend. Dit wordt bepaald aan de hand van de cataloguswaarde van de auto, de CO2-uitstoot en de belastingschijf van je inkomen.