De beste gezinsauto van dit moment

Het is fijn als een gezinsauto aan bepaalde eisen voldoet. Want hond, kat, sporttas, vriendjes en vriendinnetjes moeten mee kunnen, maar daarnaast is het ook fijn als de auto gemakkelijk schoon te houden is, zuinig rijdt en bovenal veilig is. We zetten op een rijtje wat de beste gezinsauto van dit moment is:

Waar je over na moet denken als je een gezinsauto aanschaft:

 • Ruimte: Kinderen, maxi cosi, hond, sport spullen en ander soort bagage, alles moet mee kunnen. Daarnaast is het ook fijn als we genoeg beenruimte hebben, om de langere ritten comfortabeler te maken. Tip: maak een proefrit daarom met het hele gezin. Neem de tijd en laat iedereen zijn of haar zegje doen.
 • Diesel of benzine: Wanneer je wekelijks grote afstanden aflegt, zowel zakelijk als privé, is diesel vaak voordeliger. Maar overweeg ook andere mogelijkheden, zoals hybride of zelfs een elektrische auto.
 • Prijs: Je wilt in de meest gunstigste periode jouw aankoop doen. Ga je voor een occasion, dan zie je dat je veelal minder kwijt bent dan voor een nieuwe auto, al heeft een nieuwe auto vaak minder onderhoudskosten. Een andere, steeds meer gekozen optie is private leasen. Via Auto Abonnement private lease je al een gezinsauto voor een vast bedrag per maand. In dit bedrag zit de verzekering, het onderhoud én de wegenbelasting verwerkt. Het enige wat je zelf nog moet betalen is de brandstof. We vertellen je graag meer over private lease!

De beste gezinsauto van Auto Abonnement:

Dat is er niet 1, maar dat zijn er drie. Drie complete auto's met genoeg ruimte, vele functionaliteiten en alle drie geven ze nét dat beetje extra, wat voor een gezin vaak ideaal is.

beste private lease gezinsauto

Volkswagen Tiguan

De Volkswagen Tiguan is van binnen zeer interessant als het gaat om de gezinsauto. Naast een strak en stoer uiterlijk is de auto multi-functioneel van binnen. Veel been- en hoofdruimte, maar ook uitklaptafels, een armleuning met twee bekerhouders en een 12-Volts-aansluiting voor de spelcomputer maakt de Tiguan direct een fijne gezinsauto met het uiterlijk van een coupe. Veiligheid staat meer dan vooraan bij de Tiguan. De auto is voorzien van een automatische noodstop wanneer een gevaarlijke situatie zich voordoet, geeft aan wanneer je dicht op een andere wagen zit, waarschuwt als je dicht naast een ander weggebruiker rijdt en heeft achteruitkijkcamera's. Qua ruimte misschien wat minder groot dan de Octavia Combi, maar in luxe en qua veiligheid op en top gezinsauto.

Waarom de Tiguan de beste gezinsauto is:

 • Op en top veilig, maar met een zeer strak design
 • Het interieur komt niets te kort, van uitklaptafels tot aansluiting voor de spelcomputer, hier kan het hele gezin comfortabel in reizen.

Skoda Octavia Combi

Skoda geeft aan dat de Octavia Combi (de vernieuwde Octavia met een nieuw infotainmentsysteem en stoere koplampen) de ruimste in zijn klasse is. De stijlvolle verschijning laat zien dat ruimte gecombineerd met design goed te combineren is. En dat is fijn, want hierdoor is de Octavia Combi ook voor zakelijk gebruik een mooie auto. Wanneer je de achterbank neerlegt zie je een indrukwekkende ruimte van wel 1740 liter. Ook heeft Skoda gedacht aan veiligheid. Adaptieve Cruise Control behoudt automatisch een veilige afstand ten opzichte van voorliggers dankzij slimme radartechnologie. En last but not lease helpt de Octavia Combi je met de kleine dingen die het gezinsleven zoveel makkelijker maken. Zo krijgt de ijskrabber een slimme opbergplaats in de klep voor de tankdop en wordt de kofferbak verlicht via uitneembare bagageruimteverlichting. Simply Clever, zou je het kunnen noemen.

Waarom de Octavia Combi de beste gezinsauto is: 

 • Ruimte, ruimte, en nog eens ruimte
 • Kleine functionaliteiten die een groot verschil maken

SEAT Leon

Zowel voorin als achterin staat comfort centraal bij de SEAT Leon. Er is genoeg ruimte voor alle passagiers en alleen de kofferbak heeft al 380 tot 1210 liter aan bagageruimte. Uitgerust met airbags aan voor-en zijkant voor zowel de bestuurder als passagier, ook is er een touchscreen boordcomputer aanwezig, de Leon geeft waar voor je geld. Naast deze voordelen heeft de Leon qua design een super stoere uitstraling. Opvallende koplampen en fraaie achterlichten maken het plaatje compleet.

Waarom de Toledo de beste gezinsauto is: 

 • Veiligheid innovaties
 • Prachtig sportief design

Naast deze drie gezinsauto's zijn er nog meer auto's die het gezinsleven gemakkelijker maken. Bekijk ons aanbod en ontdek zelf wat uw ideale gezinsauto is!

Bekijk ons aanbod

Meer interessante artikelen

Wat is private lease?
 • Een nieuwe Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA
 • Geen schadevrije jaren nodig: schadevrije jaren geen effect op maandbedrag
 • Vooraf bepaalde periode en aantal kilometers
 • Kosteloos te beeïndigen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid