Kilometers private lease contract checken? Lees hier hoe!

Voor het tekenen van je leasecontract bepaal je hoeveel kilometer je per jaar denkt te gaan rijden. Ieder jaar houd je bij hoeveel je daadwerkelijk hebt gereden. Afhankelijk van de kilometers die je hebt gereden en hoeveel je vooraf hebt afgesproken te gaan rijden krijg je te maken met meer- of minderkilometers. Deze kilometers worden verrekend in de kilometerafrekening. Hoe dit precies werkt leggen wij je uit.

Kiezen van kilometrage

In je leasecontract staat onder welke voorwaarden je jouw auto leaset en alle opties die je neemt. Een van de keuzes die je moet maken bij het aangaan van een leasecontract, is het aantal kilometers dat jij per jaar verwacht te gaan rijden. Op basis van de afgesproken aantal kilometers is het maandbedrag opgesteld.

kilometers en contracttijd private lease

In de private lease shop geef je eerst aan hoeveel kilometers je per jaar denkt te gaan rijden en kies je de looptijd van je contract. Op basis van deze inschattingen worden de private lease prijzen berekend getoond bij de auto's.

Schatting kilometers per jaar

Op basis van het afgesproken aantal kilometers maakt Auto Abonnement een schatting van de verwachte onderhoudskosten en restwaarde aan het eind van het contract. Ook dit bepaalt voor een deel het maandbedrag. Het is daarom belangrijk een goede schatting te maken van het aantal kilometers dat je per jaar denkt te gaan rijden. Houd rekening met woon-werkverkeer, rijden in het weekend en eventuele vakantieplannen.

  • Woon- werkverkeer;
  • Zakelijk te rijden kilometers;
  • Privé-kilometers;
  • Vakanties.

Hoe worden jouw kilometers verrekend?

Mocht je meer- of minder kilometers rijden dan de kilometers die je in jouw contract hebt vastgelegd, dan zal dit verrekend worden. Het verschilt per leasemaatschappij, per merk, per model en per contract hoeveel je extra moet betalen, of juist terug krijgt. Op het leasecontact en in de Algemene Voorwaarden staat vermeld hoe het aantal meerkilometers en minderkilometers jaarlijks wordt verrekend.

Iedere leasemaatschappij heeft zijn eigen regels voor de kilometerafrekening. Keurmerk Private Lease deelnemers zijn verplicht jaarlijks de méér gereden kilometers te verrekenen. Auto Abonnement verrekent daarnaast ook de minder gereden kilometers, dit is niet bij alle leasemaatschappijen het geval.

Meer kilometers rijden = meer kosten

Kilometers private lease contract checken? Meestal geldt: hoe meer kilometers je opneemt in je contract, hoe hoger de leaseprijs per maand. Toch ben je goedkoper uit als je het aantal vrije kilometers vooraf goed inschat. Rijd je meer dan je vrije kilometers, dan betaal je namelijk extra per kilometer. Dit bedrag is vaak hoger dan het bedrag dat je zou betalen als je die kilometers in je contract had opgenomen.

Kilometers private lease contract checken bij Auto Abonnement

Op het leasecontact en in de Algemene Voorwaarden staat vermeld hoe het aantal meerkilometers en minderkilometers jaarlijks worden verrekend. Over de eerste 5.000 kilometers op jaarbasis wordt geen minderkilometer vergoeding verrekend. In dat geval kun je ons vragen de looptijd van de leaseovereenkomst en de leaseperiode te verlengen.

Een voorbeeldberekening

Om duidelijk te maken hoe een kilometerafrekening bij Auto Abonnement werkt geven wij graag een voorbeeld:

Je hebt een leuke Volkswagen Up! geleast bij Auto Abonnement. In jouw contract is bepaald dat je 15.000 kilometer per jaar gaat rijden. Nu blijkt dat je na een jaar geen 15.000 kilometer, maar 20.000 kilometer heb gereden. Dit is 5.000 km meer dan dat er in je contract staat vastgesteld.

De indicatie extra km-prijs van de Volkswagen up! is € 0,06. Dit houdt in dat je € 300 euro extra kwijt bent dat jaar. Stel, je had nu een private lease abonnement genomen van 20.000 kilometer per jaar dan was je € 240 euro meer kwijt. Dit scheelt € 60 euro per jaar.

Bij Auto Abonnement zorgen we er voor dat jij niet voor verassingen komt te staan. Daarom vragen we ieder jaar aan jou hoeveel kilometers je hebt gereden. Zo blijf jij scherp en voorkom je ongemakken.

Met private lease rijd je een nieuwe auto voor een vast, overzichtelijk bedrag per maand. Geen onverwachte kosten zoals hoge rekeningen bij onderhoud, met private lease is dit allemaal al verwerkt in het maandbedrag. Bekijk onze actuele private lease aanbiedingen direct in de private lease shop. Wie weet heb jij binnenkort wel een gloednieuwe Audi, Volkswagen, SEAT of SKODA voor de deur.


Bekijk ons aanbod

Meer interessante artikelen

veilige file tips

Verveling in de file? Vijf veilige file tips

Bij het woord file denken we niet direct aan gezelligheid en vrolijke gezichten. Daarom geeft AutoAbonnement.nl je graag een paar goede en nuttige file tips om de tijd te doden. Op naar fijne ritjes!
private lease cijfers

Private lease in cijfers: alle feiten op een rij

Private lease is populair. Ruim 45 procent van de in 2016 nieuw gekochte auto’s in Nederland was een lease-auto. En dit percentage groeit. Hier vind je alle informatie over private lease in cijfers.
volkswagen golf private lease

Alles wat je wilt weten over de Volkswagen Golf!

Sinds 1974 is de Volkswagen Golf meer dan 33 miljoen keer verkocht. In dit blog praten we je uitgebreid bij over alles wat met de Volkswagen Golf (van de oudste tot en met de nieuwste) te maken heeft.
Wat is private lease?
  • Een nieuwe Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA
  • Geen schadevrije jaren nodig: schadevrije jaren geen effect op maandbedrag
  • Vooraf bepaalde periode en aantal kilometers
  • Kosteloos te beeïndigen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid**