Veelgestelde vragen over BKR

Lees hier alles over private lease; het contract, reparatie, onderhoud, banden en wat te doen bij onverhoopte schade. Er wordt in de antwoorden een duidelijk onderscheid gemaakt tussen contracten die voor 1 februari 2016 zijn afgesloten en contracten die vanaf 1 februari 2016 zijn afgesloten.

Dit heeft alles te maken met het feit dat Volkswagen Pon Financial Services per 1 februari 2016 valt onder het Keurmerk Private Lease.

Vraag niet beantwoord of persoonlijke hulp nodig?
Bel ons tijdens kantooruren op telefoonnummer (033) 454 91 38 of stuur een e-mail naar privatelease@vwpfs.nl.

Zoek in de veelgestelde vragen

Financieel

Wat betekent een BKR-registratie en word ik aangemeld?

BKR heeft als doel te beschermen tegen overkreditering. Wij laten het private leasecontract als kredietovereenkomst registreren bij het BKR te Tiel. De registratie wordt uitgevoerd via de formule: looptijd van het contract x de hoogte van het maandbedrag x 65%. Voorbeeld: Stel de looptijd is 48 maanden en het leasetarief bedraagt € 199. Het bedrag dat bij BKR geregistreerd wordt, is dan als volgt berekend: 48 maanden x €199 x 65% = €6.209.

Deze registratie kan effect hebben op de leencapaciteit voor een nieuwe financiering of bijvoorbeeld een hypotheek. Staat het kopen van een nieuw huis of het oversluiten van de hypotheek op de planning? Houd hier dan rekening mee. De impact van de BKR-registratie op de leencapaciteit varieert per hypotheekverstrekker.

Om te controleren of het Auto Abonnement financieel een verstandige keuze is raadplegen wij het BKR te Tiel. Dit betekent dat wij bij de aanvraag van een Auto Abonnement navragen of er al een of meerdere krediet(en) lopen. Wij laten het Auto Abonnement als kredietovereenkomst registreren bij BKR. Dit kan invloed hebben op de toekomstige leencapaciteit. Het bedrag dat bij het BKR geregistreerd wordt communiceren wij vooraf op de leaseovereenkomst.

Over private lease

Wanneer kom ik in aanmerking voor een Auto Abonnement?

Iedereen met een geldig autorijbewijs kan tot de maximale leeftijd van 78 jaar op verwachte einddatum van het contract een Auto Abonnement aanvragen. Om te controleren of het Auto Abonnement financieel een verstandige keuze is toetsen wij de financiële situatie volgens de VFN-norm. Hiervoor vragen wij gegevens over het inkomen, de gezins- en woonsituatie en de huwelijkse staat van de aanvrager(s). Daarnaast raadplegen wij het BKR te Tiel. Dit betekent dat wij bij de aanvraag van een Auto Abonnement navragen of er al een krediet geregistreerd is. Wij laten het private leasecontract als kredietovereenkomst registreren bij het BKR te Tiel.

De registratie wordt uitgevoerd via de formule: looptijd van het contract x de hoogte van het maandbedrag x 65%. Voorbeeld: Stel de looptijd is 48 maanden en het leasetarief bedraagt € 199. Het bedrag dat bij BKR geregistreerd wordt, is dan als volgt berekend: 48 maanden x €199 x 65% = €6.209.

Meest gekozen private lease modellen *