Je mobiliteitsbudget gebruiken voor private lease is een goede keus!

Het mobiliteitsbudget. Een steeds vaker voorkomende optie wanneer je in dienst treed bij een werkgever. Anno 2017 willen we vrij zijn in het kiezen van ons zakelijke vervoer. Door de mobiliteitsregeling wordt dit veel gemakkelijker gemaakt. Maar wist je dat je naast het kopen van een auto of het aanschaffen van een OV kaart, ook kan kiezen om het mobiliteitsbudget voor private lease te gebruiken? We leggen je uit wat de voordelen hiervan zijn.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het mobiliteitsbudget?

Het mobiliteitsbudget is in opkomst. Steeds meer werkgevers bieden jou als werknemer de mogelijkheid om zelf te kiezen met werk vervoersmiddel je naar je werk wil gaan. Dit wordt door een bepaald budget of extra loon beschikbaar gesteld. En dat is fijn, want zo heb jij alle vrijheid om te bepalen hoe je naar je werk gaat. Er zijn verschillende mogelijkheden die aansluiten op het mobiliteitsbudget. Van OV-chipkaart tot het kopen van een nieuwe of gebruikte auto, jij bepaalt waar je jouw budget aan uit geeft.

Wat fijn is aan het mobiliteitsbudget, is dat je verschillende vervoersmiddelen kan combineren met elkaar. Je kan bijvoorbeeld voor een fiets én een occasion kiezen. Hierdoor bespaar je tijd, geld én ben je (misschien onbewust) bezig met het milieu.

De verschillende mogelijkheden van het mobiliteitsbudget:

 1. Een nieuwe of gebruikte auto kopen;
 2. Een gebruikte auto kopen;
 3. Het verzekeren van jouw nieuwe of gebruikte auto;
 4. Het kopen van een fiets;
 5. Het gebruiken van een OV kaart;
 6. Het gebruiken van Car sharing;
 7. Het gebruiken van een mobiliteitskaart;
 8. Het private-leasen van een auto

Genoeg keus, genoeg extra voordelen. Bij het mobiliteitsbudget hoef je bijvoorbeeld geen bijtelling te betalen over het door jou gekozen product. Daarnaast is het budget heel flexibel en kan je zelf indelen hoe je het liefst reist. We gaan graag wat dieper in op punt 8 en vertellen je meer over het afsluiten van een private lease contract met jouw mobiliteitsbudget:

Sluit een private lease af met jouw mobiliteitsbudget

Bij verschillende organisaties kan je een zakelijke auto leasen. Wat misschien minder bekend is, is dat je jouw mobiliteitsbudget ook kunt gebruiken voor een private lease auto. Krijg jij extra loon om je reiskosten te vergoeden? Dan zou dit een goede oplossing kunnen zijn.

Door jouw mobiliteitsbudget in te zetten voor een private lease auto, rijd je zo in een nieuwe auto, voor een vast bedrag per maand. Geen gedoe en snel de weg op!

Gemak, services en zekerheid

Je krijgt dus geen leaseauto via jouw werkgever, maar een die je zelf uitkiest. Je bepaalt zelf welke auto het best bij jou past en betaalt hiervoor een maandelijks bedrag. Denk bijvoorbeeld aan een Volkswagen up! om gemakkelijk mee door de stad te manouvreren, of een SEAT Leon voor de langere afstanden. Heel voorspelbaar en zonder (ongewenste) verrassingen. Daarnaast heb je veel prettige bijkomstigheden wanneer je een private lease contract afsluit: je bent all-risk verzekerd, service en onderhoud zijn inbegrepen, betaalt een vast bedrag per maand en rijdt in een nieuwe auto. Het enige wat je zelf moet doen is tanken, dat is te doen toch?

Meer weten over het mobiliteitsbudget voor private lease

Wil je meer weten over private lease en de mogelijkheden? Hier leggen we je nog eens rustig uit wat private lease precies inhoudt. Bekijk ook ons aanbod om meer te weten te komen over de modellen die Auto Abonnement aanbied. Heb je nog andere vragen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Wat is private lease?
 • Een nieuwe Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA
 • Geen schadevrije jaren nodig: schadevrije jaren geen effect op maandbedrag
 • Vooraf bepaalde periode en aantal kilometers
 • Kosteloos te beeïndigen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid**