Wat is private lease?

Met private lease betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van een gloednieuwe auto. Waar je bij een eigen auto nog de kosten betaalt voor een verzekering, onderhoud en wegenbelasting, is dit bij private lease verwerkt in één overzichtelijk maandbedrag. Wil jij een nieuwe Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA rijden die helemaal naar jouw wensen is samengesteld? En vind jij het fijn om precies te weten waar je iedere maand aan toe bent? Dan is private lease iets voor jou!
 • Een nieuwe Audi, Volkswagen, SEAT of SKODA
 • Geen schadevrije jaren nodig: schadevrije jaren geen effect op maandbedrag
 • Vooraf bepaalde periode en aantal kilometers
 • Kosteloos te beeïndigen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid

De officiële leasepartner van Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen

Wat is private lease via Auto Abonnement? Auto Abonnement is officieel leasepartner van Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen. We bieden je de mogelijkheid om jouw ideale auto online samen te stellen. Hoe werkt het? Je kiest jouw favoriete model en kiest vervolgens de basis uitvoering, extra uitvoering of luxe uitvoering. Daarna kies je de kleur, en extra opties zoals winterbanden. Ook kies je een eigen risico bedrag. Dit bedrag is van invloed op je maandelijkse leaseprijs. Als je tevreden bent over de samenstelling kun je vrijblijvend een offerte aanvragen of direct een proefrit aanvragen bij de dealer.

Wil je liever een andere uitvoering of een auto met meer en/of specifieke opties? Dan verwijzen wij je graag naar de dealer voor een berekening van de kosten en het afsluiten van het private leasecontract.

Vind jij de kosten die je maandelijks kwijt bent aan jouw auto soms ook onoverzichtelijk en zou je liever iedere maand precies weten wat jouw auto je kost? Dan is een private leasecontract wat voor jou. Je rijdt in een splinternieuwe auto en betaalt een overzichtelijk, vast bedrag per maand. Interesse in private lease via Auto Abonnement? Bekijk dan direct onze private lease acties. Auto Abonnement is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease, wat consumenten 5 zekerheden geeft: eerlijke voorwaarden, een compleet product, bescherming tegen te hoge financiële lasten, 14 dagen bedenktijd en zekerheid bij klachten.

Bekijk ons private lease aanbod

Private leasen of kopen?

Ben je er nog niet helemaal uit en twijfel je tussen een auto leasen of kopen? Auto Abonnement heeft de voor- en nadelen van leasen en kopen op een rijtje gezet. Zo kun jij met alle informatie een goede keuze maken!

Even in het kort zijn dit de grootste voordelen:

 1. Je betaalt een vast bedrag per maand, zonder onverwachte kosten.
 2. Je hebt geen spaargeld nodig en je hoeft ook geen lening af te sluiten.
 3. Je rijdt in een nieuwe auto, helemaal naar jouw smaak samengesteld.

Waarom private lease via Auto Abonnement?

 • Kom niet voor een financiële verassing te staan en profiteer van de voordelen die private lease via Auto Abonnement met zich mee brengt.
 • Officieel leasepartner van Volkswagen, ŠKODA, SEAT en Audi.
 • Wegenbelasting inbegrepen.
 • Geen schadevrije jaren vereist.
 • Eigen risico is aanpasbaar naar 125, 250 en 500 euro.
 • Zowel onderhoud, reparatie als banden via één officiële dealer.
 • Meer- en minder kilometers worden helder gecommuniceerd op de offerte.
 • Meer- en minder kilometers worden verrekend over de gehele looptijd.
 • Compleet product zonder verrassingen.
 • Voldoet aan het keurmerk private lease.
 • Vervangend vervoer na 24 uur (Keurmerk schrijft 72 uur voor).
Keurmerk Private Lease
Auto Abonnement is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Alleen leasemaatschappijen die de consument goed en eerlijk informeren over private lease mogen het Keurmerk Private Lease dragen. Het Keurmerk Private Lease is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond en wordt uitgereikt door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease.
Alleen leasemaatschappijen die de consument goed en eerlijk informeren over private lease mogen het Keurmerk Private Lease dragen. Het Keurmerk Private Lease is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond en wordt uitgereikt door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease. Het keurmerk biedt 5 zekerheden voor de consument;
 • Eerlijke voorwaarden;
 • Een compleet product;
 • Bescherming tegen te hoge financiële lasten;
 • 14 dagen bedenktijd;
 • Zekerheid bij klachten.

Welke kosten zijn verwerkt in het maandbedrag?

Welke kosten je jaarlijks kwijt bent voor een auto is belangrijk om te weten, maar heeft niet iedereen altijd duidelijk in kaart. Lastig ook als je te maken kunt krijgen met onverwachte onderhoudskosten of schades. Met private lease betaal je een vast bedrag per maand waarin deze autokosten al verwerkt zitten. Maar welke kosten zijn dit dan? Álle kosten, behalve brandstof, boetes, autowassen, tol kosten en kosten die vallen boven het eigen risico in geval van schade. In onze blog 'Is het private leasebedrag echt inclusief alle kosten?' lees je een uitgebreide uitleg over hoe het maandbedrag is opgebouwd en welke kosten niet in het leasebedrag zitten. 

In het kort zijn in het private leasecontract van Auto Abonnement alle kosten inbegrepen: BTW, een all-risk dekking, wegenbelasting, schadeverzekering inzittenden, vervangend vervoer na 24 uur, pechhulp in Europa, onderhoud en reparatie bij de merkdealer, kosteloos te beëindigen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid en vervangend vervoer na 24 uur.

Collectief bij Auto Abonnement

Ben jij werkzaam in een bedrijf met meer dan 1.000 werknemers? Dan kan jij met jouw bedrijf gebruik maken van extra korting op private lease. Vraag bij de HR-manager, wagenparkbeheerder of werkgever of de organisatie is aangesloten bij het Collectief Auto Abonnement. Dit scheelt je maandelijks vele euro's.

Kilometerbundels en looptijden

Er zijn verschillende kilometerbundels en looptijden mogelijk bij een private lease abonnement. Als je je  nieuwe private lease auto aan het uitzoeken bent, moet je dus ook rekening houden met het aantal kilometers je denkt te gaan rijden in een jaar en hoe lang je de auto graag zou willen hebben. De combinatie minste kilometers met langste looptijd is dan het goedkoopste in de maand. Rijd je veel kilometers, dan kan het maandbedrag hoger uitvallen.

Het aantal kilometers varieert van 10.000 km per jaar, 20.000 km per jaar tot wel 30.000 km per jaar. In de looptijd kun je kiezen tussen 24, 36 en 48 maanden. Heb je liever een contract met een andere looptijd of minder- of juist meer kilometers? Neem dan contact op met een van onze merkdealers. De merkdealer helpt je graag met het samenstellen van jouw ideale private lease auto. In onze blog 'Let goed op je kilometers' lees je meer over de kilometerbundels en de verrekening van meer- en minderkilometers. En natuurlijk hoe je uiteindelijk het goedkoopste uit bent!

Vergelijken van private lease aanbieders

De een noemt het een 'private lease abonnement', de ander een 'auto abonnement'. In de naam zit echter geen verschil. Waar wél een verschil in zit is in het maandbedrag. Niet iedere private leaseaanbieder dekt namelijk dezelfde kosten met het maandbedrag. Het is dan ook verstandig private leaseaanbieders te vergelijken op onderstaande punten:

 • De manier van verrekenen van extra kilometers (per kwartaal of per jaar);
 • De opties van de auto: inbegrepen of tegen extra kosten;
 • Waar vindt reparatie, onderhoud en het wisselen van banden plaats;
 • Aangesloten bij stichting Keurmerk Private Lease.

Private lease voor iedereen

Private lease, privé lease of particulier leasen; het zijn allemaal verschillende termen voor onbezorgd privé in een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand. Het leasen van auto's was tot een tijd geleden alleen nog mogelijk als werknemer. Tegenwoordig is private lease voor iedereen toegankelijk met een geldig autorijbewijs tot een maximale leeftijd van 78 jaar aan het einde van het contract. Ben je een ZZP'er, werknemer of AOW'er, het kan allemaal. Houd er alleen wel rekening mee dat je altijd wordt getoetst op kredietwaardigheid.

Maak een afspraak met een dealer in de buurt

Wil je graag meer weten over Private Lease? Neem dan contact op met een dealer bij jou in de buurt. De dealer helpt je graag verder en kan je ook assisteren met het samenstellen van jouw ideale private lease auto.

Is er sprake van bijtelling?

Omdat je als private leaserijder een leaseauto in eigen beheer hebt (op persoon geregistreerd i.p.v. op een bedrijfsnaam), wordt een private leaseauto door de Belastingdienst niet gerekend tot het inkomen (inkomstenbelasting). Dit is alleen het geval als je een leaseauto rijdt van de zaak. Met private lease betaal je dus géén bijtelling.

Private lease en BKR-registratie

Bij de aanvraag van een private leasecontract wordt er vooraf getoetst bij het BKR te Tiel of er nog andere kredieten lopen. Wanneer je een private lease contract aangaat, dan wordt dit bij het BKR geregistreerd als kredietovereenkomst. Dit kan effect hebben op de leencapaciteit van toekomstige financieringen. Ben je van plan om een huis te kopen, dan is een goede overweging wel noodzakelijk. Bij onze veelgestelde vragen vind je nog meer informatie over BKR en private lease.

Private lease aanbieding

Op zoek naar de beste private lease aanbieding? Bij Auto Abonnement lease je een Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA en weet je zeker dat je het meest complete private lease pakket hebt. Een private lease contract bij Auto Abonnement is op te zeggen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid.

Klanttevredenheid
Jouw tevredenheid is onze eerste prioriteit. Daarom laten we onderzoek doen door Integron, een onafhankelijke partij. Momenteel worden we door onze klanten beoordeeld met een 8,5 gemiddeld! Die beoordeling is gebaseerd op de kwaliteit van de afhandeling van een vraag of probleem, de duidelijkheid van een factuur en de klantgerichtheid. Ondanks dit mooie cijfer, willen we onze service aan jou continu verbeteren. Heb je een suggestie hoe wij onze communicatie of service kunnen verbeteren? Of heb je andere vragen of opmerkingen over jouw ervaringen met Auto Abonnement? Laat ons dit gerust weten.
Neem contact met ons op

Vragen over private lease

Wat is de goedkoopste private lease?

U kunt ons aanbod aan private lease auto’s in onze shop bekijken. De goedkoopste private leaseauto hangt natuurlijk af van meerdere factoren, zoals model, looptijd en kilometrage. In principe hebben de SEAT Mii, SKODA Citigo, Volkswagen up! en de Audi A1 basismodellen de laagste leaseprijs wanneer er gekozen wordt voor 10.000 kilometer en 48 maanden leasecontract. Maar, Auto Abonnement heeft altijd wel een paar extra scherp geprijsde actiemodellen live staan op de aanbod pagina. Gebruik vooral ook de vergelijkingstool rechtsboven aan de aanbod pagina om je favoriete modellen met elkaar te vergelijken!

Is private lease een schuld?

Om private lease een schuld te noemen is het verkeerde woord. Een private leasecontract bestaat uit een maandelijkse betaalverplichting die je aangaat en het wordt geregistreerd als een kredietovereenkomst. Voordat je een contract krijgt, toetsen we je kredietwaardigheid bij het BKR te Tiel, om te kijken of je de maandelijkse lasten kunt dragen. Ook wordt er gekeken of je nog andere kredieten hebt lopen. Belangrijk om te weten is dat een private leasecontract wel invloed kan hebben op je leencapaciteit voor toekomstige leningen. Wanneer je bijvoorbeeld in de nabije toekomst een huis wil kopen, dan is een goede overweging noodzakelijk.

Is private lease een krediet?

Een private leasecontract wordt inderdaad bij het BKR geregistreerd als een kredietovereenkomst. Dit kan invloed hebben op je leencapaciteit voor toekomstige leningen.

Is private lease fiscaal aftrekbaar?

Private lease is niet fiscaal aftrekbaar. Om een private lease wel belasting aftrekbaar te maken, moeten er ook zakelijke kilometers mee gereden worden. Alleen dan kan er een klein deel van de brandstofkosten worden afgetrokken bij de Belastingdienst. Als de auto alleen voor privé kilometers gebruikt wordt, dan kan er niks worden afgetrokken bij de Belastingdienst.

Heb je een andere vraag die niet beantwoord is op deze pagina? Neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen, of neem contact met ons op.