Hoe Werkt Private Lease bij AutoAbonnement.nl
Eigen Risico
Nader uitgelegd

Verzekering met allrisk dekking op je private-leaseauto

Het kan zomaar zijn dat je met je private-leaseauto schade rijdt. Schade is vervelend, maar gelukkig ben je met je private-leaseauto goed verzekerd. Maar let op: in geval van schade krijg je wel te maken met het eigen risico. Bij AutoAbonnement.nl bepaal je met het samenstellen van je contract welk bedrag aan eigen risico bij jou past. Belangrijk om te bedenken is dat het eigen risico geldt per schadegeval.

Wat houdt het eigen risico precies in

Alles met betrekking tot de autoverzekering staat vermeld in het leasecontract. In een leasecontract is een verplicht eigen risico bij schade opgenomen. Bij schade aan de auto, zal de verzekering de gehele schade vergoeden. Bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade zal een vast bedrag in rekening worden gebracht als bijdrage aan de schadelast. Deze bijdrage wordt ook wel het ‘eigen risico´ genoemd.

De hoogte van het eigen risico bij leaseauto’s

De hoogte van het eigen risico verschilt per leasemaatschappij. Het eigen risico is terug te vinden in het leasecontract. AutoAbonnement.nl rekent een standaard eigen risico van €500,-. Het eigen risico is te verlagen tegen een meerprijs. Al voor een paar extra euro's per maand verlaag je het eigen risico.

Voor wiens rekening komt het eigen risico?

Het maakt voor de verzekeraar niet uit of de leaseauto voor zakelijk-of privégebruik is gebruikt tijdens het rijden van schade. Rijd je schade met de leaseauto tijdens werktijd dan is je werkgever wettelijk aansprakelijk voor de schade en dus ook voor het eigen risico. Dit is alleen het geval wanneer er geen sprake is van opzet of roekeloos gedrag. Is de schade ontstaan tijdens privégebruik dan dien je het eigen risico zelf te betalen.