Hoe Werkt Private Lease bij AutoAbonnement.nl

Mobiliteitsbudget

Zo werkt het

Hoe werkt het mobiliteitsbudget?

Het mobiliteitsbudget is in opkomst. Steeds meer werkgevers bieden jou als werknemer de mogelijkheid om zelf te kiezen met werk vervoersmiddel je naar je werk wil gaan. Dit wordt in de vorm van een bepaald budget of extra loon beschikbaar gesteld. En dat is fijn! Zo heb jij alle vrijheid om te bepalen hoe je naar je werk gaat. Er zijn verschillende mogelijkheden die aansluiten op het mobiliteitsbudget. Van OV-chipkaart tot het kopen van een nieuwe of gebruikte auto, aan jou de keuze waar je jouw budget aan uit geeft.

Wat zo comfortabel is aan het mobiliteitsbudget, is dat je verschillende vervoersmiddelen met elkaar kan combineren. Je kunt bijvoorbeeld voor een fiets én een occasion kiezen. Hierdoor bespaar je tijd, geld én ben je (misschien onbewust) ook nog goed bezig met het milieu.

 

De verschillende mogelijkheden van het mobiliteitsbudget

1. Een nieuwe of gebruikte auto kopen;
2. Een gebruikte auto kopen;
3. Het verzekeren van jouw nieuwe of gebruikte auto;
4. Het kopen van een fiets;
5. Het gebruiken van een OV kaart;
6. Het gebruiken van Car-Sharing;
7. Het gebruiken van een mobiliteitskaart;
8. Het private-leasen van een auto

Genoeg keus, genoeg extra voordelen. Bij het mobiliteitsbudget hoef je bijvoorbeeld geen bijtelling te betalen over het door jou gekozen product. Daarnaast is het budget heel flexibel en kan je zelf indelen hoe je het liefst reist. We gaan graag wat dieper in op punt 8 en vertellen je meer over het afsluiten van een private-leasecontract met jouw mobiliteitsbudget.

Sluit een private lease af met jouw mobiliteitsbudget

Bij verschillende organisaties kan je een zakelijke auto leasen. Wat misschien minder bekend is, is dat je jouw mobiliteitsbudget ook kunt gebruiken voor een private-leaseauto. Krijg jij extra loon om je reiskosten te vergoeden? Dan zou dit een goede oplossing kunnen zijn.

Door jouw mobiliteitsbudget in te zetten voor een private-leaseauto, rijd je zo in een nieuwe auto, voor een vast bedrag per maand. Geen gedoe en snel de weg op!

Gemak, services en zekerheid

Je krijgt dus geen leaseauto via jouw werkgever, maar een die je zelf uitkiest. Je bepaalt zelf welke auto het best bij jou past en betaalt hiervoor een maandelijks bedrag. Denk bijvoorbeeld aan een Volkswagen Polo om gemakkelijk mee door de stad te manoeuvreren, of een SEAT Leon voor de langere afstanden. Heel voorspelbaar en zonder (ongewenste) verrassingen. Daarnaast heb je veel prettige bijkomstigheden wanneer je een private-leasecontract afsluit: verzekering met all risk dekking, service en onderhoud zijn inbegrepen, je betaalt een vast bedrag per maand en rijdt in een nieuwe auto. Het enige wat je zelf moet doen is tanken, dat is te doen toch?

Collectieve korting op private lease via je werkgever

Ben je enthousiast over private lease en wil je graag een auto private leasen vanuit je mobiliteitsbudget? Dan kan je zelfs overwegen om naar je werkgever toe te stappen en een [[merk]] 'collectief-code' aan te vragen. Wanneer een bedrijf zich hiervoor inschrijft ontvangen alle medewerkers van het bedrijf een code waarmee zij aanspraak maken op €10 korting op het maandbedrag en een verlaagd eigen risico van €125. Een tientje per maand korting is op een looptijd van enkele jaren  een flink bedrag!

Meer weten over het mobiliteitsbudget voor private lease

Wil je meer weten over private lease en de mogelijkheden? Hier leggen we je nog eens rustig uit wat private lease precies inhoudt. Bekijk ook ons aanbod om meer te weten te komen over de modellen die Auto Abonnement aanbiedt. Heb je nog andere vragen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.