Het private lease proces
Kom hier alles te weten over het private lease proces bij AutoAbonnement.nl.
  • Model uitzoeken en offerte aanvragen
  • Bevestiging door de dealer
  • Kredietcheck
  • Opstellen contract en tekenmoment
  • Auto wordt besteld en afgeleverd

Het aanvraagproces

Hoe werkt het aanvraagproces van private lease bij AutoAbonnement.nl eigenlijk? Ook benieuwd naar wat de stappen zijn die doorlopen worden nadat je je favoriete model hebt uitgezocht? We vertellen het je graag hier. Het aanvraagproces is makkelijker dan je denkt!

Zo vraag je een auto aan bij Auto Abonnement

1. Model uitzoeken en offerte aanvragen

Als eerste moet je natuurlijk een model uitzoeken. Handige dingen om jezelf af te vragen zijn:

  • Naar welk soort type auto ben je op zoek? Een klein model of juist een grotere SUV
  • Hoeveel budget heb je te besteden? Heb je voorkeur voor een merk of een transmissie?

Als je dit allemaal hebt beantwoord en je bent uitgekomen op een type auto, dan kun je kiezen voor de basis, extra of luxe variant. Het verschil zit hem hier in het aantal opties en accessoires dat de auto heeft. De luxe variant komt bijvoorbeeld wel met airconditioning, terwijl de basisvariant dat misschien niet heeft. Op AutoAbonnement.nl kun je dit handig naast elkaar vergelijken en bepalen wat jij zelf belangrijk vindt.

Hierna kun je het model nog verder personaliseren aan de hand van de kleur en extra opties. Ook kies je de verzekering en de hoogte van het eigen risico. Dan vul je je informatie in en vraag je de vrijblijvende offerte aan.

2. Bevestiging door de dealer

Wanneer je de offerte hebt aangevraagd, komt deze bij de dichtstbijzijnde dealer terecht. Hij kijkt wat hij op dit moment in voorraad heeft of dat hij de auto wil bestellen bij de fabriek. Dit gebeurt in overleg, wanneer de dealer contact met je opneemt. Het is ook nog mogelijk om een proefrit te maken voordat je het leasecontract tekent.

3. Krediet check bij BKR

Als voorwaarde voor het Keurmerk Private Lease, moeten we ervoor zorgen dat de financiële lasten die bij private lease komen kijken altijd draagbaar zijn. Daarom checken we je kredietwaardigheid bij het BKR te Tiel. Zij vertellen ons of je nog andere kredieten hebt openstaan en of je genoeg financiele draagkracht hebt om een private lease contract af te sluiten.

4. Het contract wordt opgesteld en getekend

Wanneer je aanvraag geaccepteerd is maakt de dealer de contracten op. Hierin staat de looptijd en het aantal kilometers duidelijk aangegeven. Ook het vaste maandbedrag dat je moet betalen komt hier duidelijk in terug. Als je het hier allemaal mee eens bent, dan teken je het contract en wordt de auto besteld. Als je gekozen hebt voor een voorraadmodel, dan kun je er vaak al direct mee wegrijden!

5. De dealer bestelt de auto

Wanneer de auto besteld wordt bij de fabriek, wordt hij helemaal nieuw gefabriceerd. Dit betekent dat je hem dus zelf hebt samengesteld naar jouw specifieke wensen! Het in elkaar zetten van de auto kan soms wel een paar maanden duren, hou daar dus rekening mee wanneer je je contract tekent! Als je direct weg wil rijden dan kan een voorraadmodel beter bij je passen.

6. De auto wordt geleverd

En dan is het moment eindelijk daar… je gloednieuwe auto is klaar! Hij wordt netjes voor je schoongemaakt, gecheckt en afgeleverd. Je kunt hem nu ophalen bij de dealer en je contract gaat lopen. Veel plezier met je nieuwe auto!

Wil je graag nog uitgebreidere informatie over hoe private lease werkt en het aanvraagproces? Neem dan ook eens een kijkje op onze Hoe werkt private lease? pagina.