Private lease schade

Schadevrije jaren bij private lease

Schadevrije jaren bij private lease

Wanneer je beschikt over een eigen auto, bouw je met je autoverzekering schadevrije jaren op. De schadevrije jaren worden omgezet in no-claimkorting. Die korting kan fors oplopen wanneer je geen schade rijdt. Hoe zit het met schadevrije jaren als je gaat private leasen? Wij vertellen je er graag meer over.

Schadevrije jaren opbouwen met een private leaseauto

Switch je van een eigen auto naar een private leaseauto én sluiten deze periodes op elkaar aan? Dan behoud je bij de meeste autoverzekeraars de schadevrije jaren van voor en tijdens het leasen. Hiervoor heb je wel een leaseverklaring nodig. Wij bieden je zo’n leaseverklaring.

De verzekeraars accepteren de schadevrije jaren op de leaseverklaring en schrijven deze bij in Roy-Data. Dit is de centrale database. De meeste autoverzekeraars tellen de jaren uit de leaseverklaring op bij de jaren die je eerder hebt opgebouwd. Belangrijk om te weten is dat een leaseverklaring vaak maar 1 jaar geldig is.

Er wordt gewerkt aan een vernieuwd systeem voor het registreren van schadevrije jaren. De planning is om hier 1 juli 2024 mee te starten. Ook leasemaatschappijen gaan hiermee werken. Alle schades worden dan geregistreerd en de schadevrije jaren worden direct bijgehouden.

Hiermee behoud je alle schadevrije jaren als je gaat (private) leasen.

 

Hoe zit het met schadevrije jaren bij private lease?

Je kan bij ons een schadevrijverklaring aanvragen. Het is handig om te weten of je toekomstige verzekeraar deze verklaring accepteert, want dit verschilt per verzekeraar. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.