Private lease schade

Wat te doen bij schade?

Schade aan je private leaseauto

Schade rijden is nooit leuk. Wij begrijpen dat het extra vragen oproept wanneer je schade rijdt met een private leaseauto. Op deze pagina leggen we je uit wat je het best kunt doen als je schade hebt gereden met een private leaseauto van AutoAbonnement.nl.

Wat te doen als je schade rijdt in een private leaseauto?

Het is belangrijk dat je de schade meteen meldt bij de leasemaatschappij. Bij schade door een aanrijding is het belangrijk om een Europees Schadeformulier in te vullen. Als er meerdere betrokkenen zijn dan is het belangrijkste wat je moet doen: samen met de tegenpartij het schadeformulier invullen. Zorg dat je alle gegevens hebt van de tegenpartij. Daarnaast is het handig om foto’s te maken van de schade en vervolgens contact op te nemen met de dealer waar jij aangesloten bent.

 

Het schadeherstelproces afstemmen

Het schadeherstelproces stem je samen met ons af. Daarna kan de auto worden gerepareerd. Is de schade groot en niet binnen een dag opgelost? Dan krijg je van ons direct of binnen 24 uur vervangend vervoer. Dit is afhankelijk van de voorwaarden in je private leasecontract. Wij hebben contact met het schadeherstelbedrijf, zodat jij je daar geen zorgen om hoeft te maken.

 

Wat wordt gezien als verhaalbare schade?

Een schade is verhaalbaar als op basis van de situatie is vastgesteld dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade aan jouw auto. De verhaalbaarheid van de schade wordt vastgesteld op basis van het ingevulde schadeformulier.

In sommige gevallen kan de verzekeraar maar een deel van de schade verhalen op de tegenpartij. Stel dat de verzekeraar de helft van de schade kan verhalen op de tegenpartij, betaal jij je eigen risico. De rest betalen wij.

 

Wat wordt gezien als niet verhaalbare schade?


Niet verhaalbare schade is schade waarbij de tegenpartij niet aansprakelijk is, of waar de tegenpartij niet bekend is. Dan is je eigen risico van toepassing. 

 

Het kan natuurlijk zijn dat de schuldige van je schade nog niet duidelijk is. In dit geval brengen wij het eigen risico pas in rekening wanneer de verzekeraar heeft bepaald wie de schuldige partij is.