Private lease leasen of kopen

Een auto private leasen of kopen?

Leasen of kopen?

Ben je van plan om een nieuwe auto aan te schaffen, maar weet je nog niet of je wilt leasen of kopen? Dan is het goed om de verschillen naast elkaar te leggen. Dit hebben wij voor je gedaan, wel zo makkelijk. Lees de verschillen op deze pagina.

Een auto leasen

Wanneer je een auto aanschaft via private lease, rijd je voor een vast all-in maandbedrag in je auto. De auto blijft in het bezit van de leasemaatschappij. Het voordeel van leasen is dat de verzekering, belasting, onderhoud en pechhulp van je auto allemaal voor je geregeld is. Het enige wat jij hoeft te doen is het wassen en tanken of laden van je auto. Loopt je private leasecontract af? Dan lever je de auto weer bij ons in.

 

Voordelen van een private leaseauto

- Vast bedrag per maand, geen onverwachte kosten
- Geen spaargeld of lening nodig
- Eventuele onderhoudskosten zit bij de maandprijs inbegrepen
- Je rijdt in een nieuwe auto, voorzien van de nieuwste technieken

Een auto kopen

Wanneer je een auto koopt, is ‘ie gelijk jouw eigendom. De auto staat direct op jouw naam, want je betaalt meteen het volledige aankoopbedrag aan de dealer. Besluit je de auto te verkopen? Dan is de resterende waard voor jou. In tegenstelling tot leasen, regel je het onderhoud, verzekering en de wegenbelasting zelf.

 

Voordelen van een auto kopen

- De auto is gelijk jouw bezit
- Zelf bepalen wanneer je afstand van je auto doet
- Zelf bepalen waar je ‘m verzekert
- Je kunt je eigen autogarage kiezen

 

Wat is er inbegrepen bij private lease via AutoAbonnement.nl?

- Onderhoud bij een van onze aangesloten dealers
- Verzekering met all-risk dekking
- Wegenbelasting (Motorrijtuigenbelasting)
- (Inter)nationale pechhulp met vervangend vervoer
- Eventuele schades en reparaties

 

Wanneer is private lease geschikt?

Vaak wordt gedacht dat een auto via private lease duurder is dan een auto kopen, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Wij hebben een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet, waarin private lease een goede keuze is:

- Als je niet in een keer je spaargeld wilt besteden aan een auto of niet genoeg spaargeld hebt om een nieuwe auto aan te schaffen.
- Met een private leasecontract betaal je een vast bedrag per maand en heb je geen zorgen over eventueel reparatiekosten. Ideaal wanneer je altijd zekerheid wilt over je maandlasten.
- Snel uitgekeken? Of wil je altijd in de nieuwste auto rijden? Dan biedt private lease de oplossing. Na afloop van je contract kun je gewoon weer een nieuwe auto leasen. Daarnaast heb je niet te maken met eventuele afschrijving.
- Een oudere auto kan meer (onverwachts) onderhoud nodig hebben. Dit kan je opeens veel geld kosten, met private lease heb je dit probleem niet.
- Ben je veel onderweg? Dan is private lease wat voor jou. Wanneer je namelijk veel op de weg te vinden bent, is het goedkoper om te private leasen.