Private Lease de ID.3
Tot 424 kilometer** op een volle accu

De Volkswagen ID.3

Hét grote nieuws van Volkswagen dit jaar is de bekendmaking van de Volkswagen ID.3. De eerste auto uit de elektrische ID reeks. De reeks waarbij Volkswagen elektrisch rijden voor het grote publiek mogelijk maakt. Een betaalbare en betrouwbare elektrische Volkswagen zonder in te leveren op design of kwaliteit. Benieuwd hoe dat is gelukt?

De Volkswagen ID.3 is duidelijk de eerste van een nieuwe reeks waarmee Volkswagen de elektrische auto voor ‘het volk’ aanbied. Naast de fiscale voordelen van een elektrische auto, is de beperkte CO2 uitstoot natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Betaalbaar en betrouwbaar elektrisch rijden is dan ook precies wat je kunt verwachten van de ID.3. Het innovatieve karakter van de ID.3 is dan ook leidend in het fraaie futuristische design van de auto.

Het design

Het exterieur

Opvallend aan de auto is het moderne silhouet met strakke lijnen. Het modulaire MEB platform van de elektrische auto zorgt voor een hogere instap en maakt het ruime design van de ID.3 mogelijk. De ruimte die in een reguliere Volkswagen aan de motor en aandrijving besteed word, is nu besteed aan jou. De ID.3 heeft van de buitenkant het formaat van een Volkswagen Golf maar is van binnen te vergelijken met de Volkswagen Passat.

Het interieur

De batterij van de auto zit in de vloer van het MEB platform verwerkt waardoor vierwielaandrijving met één batterij mogelijk wordt gemaakt. Het interieur is strak wat de ruimtelijke look en feel versterkt. Het head-up display wordt hierdoor een echte eyecatcher met een net zo indrukwekkend infotainmentsysteem. Met een bagageruimte van maar liefst 385 liter en een comfortabele achterbank met behoorlijke beenruimte kun je spreken van een ruim interieur.

Het infotainment systeem

Het geavanceerde infotainment systeem van de Volkswagen ID.3 is net zo spectaculair als zijn verschijning. De navigatie van de ID.3 denkt met je mee door je bestemmingen en routes te onthouden en je zonder enige bediening op de hoogte houdt van het verkeer met filemeldingen of snellere routes. Het gehele infotainmentsysteem kan met spraak worden bestuurd waardoor je als bestuurder je ogen op de weg kunt houden. Dit komt zowel de gebruiksvriendelijkheid als de veiligheid van de auto ten goede. Door te kiezen voor de optionele augmented reality optie van de ID.3 profiteer je van nóg meer indrukwekkende high-tech functies die zelfs buiten je auto treden. Zo wordt je navigatie op de weg voor je uitgetekend, geeft je ID.3 aan wanneer voetgangers voorrang hebben en krijg je een melding met de dichtstbijzijnde laadstations.

Elektrisch rijden

De actieradius en laadtijd

De Volkswagen ID.3 heeft een sterke accu van 58 kWh. Door de snel vorderende laadinfrastructuur in Nederland hoeft de aanschaf van een laadpaal geen reden meer te zijn om weg te blijven van de elektrische auto. De actieradius en laadtijd van de ID.3 zullen ook geen reden zijn. De actieradius van de ID.3 bedraagt maar liefst 420 kilometer en is in 5 uur en 16 minuten opgeladen. Daarbij komen er ook steeds meer snelle laadopties zoals de CCS Combo 2 aansluiting waarmee je je ID.3 met maar liefst 536 km/u kunt laden. Geheel geruisloos, met minder CO2 uitstoot en voor maar €0,03 per kilometer rijden. 

Elektrisch rijden en private lease?

Weet jij nog niet zeker of je er klaar voor bent om elektrisch te gaan rijden? Lees ons blog om meer te leren over het opladen, de laadtijden en de kosten van elektrische voertuigen.

Volkswagen ID.3 Private Lease

Private lease de Volkswagen ID.3 bij AutoAbonnement.nl

Wil jij zorgeloos tegen een vast bedrag per maand in een nieuwe Volkswagen ID.3 rijden? Dat kan! AutoAbonnement.nl neemt al je zorgen weg, het enige wat jij extra moet betalen is de brandstof. Doordat AutoAbonnement.nl is aangesloten bij het Private Lease Keurmerk ben je verzekerd van eerlijke voorwaarden, een compleet product, bescherming, 14 dagen bedenktijd en zekerheid bij klachten.