Private lease opzeggen

Private leasecontract opzeggen

  • Hoe zeg ik mijn private leasecontract op?
  • Wat kost het opzeggen van een private leasecontract?

Hoe zeg ik een private leasecontract op?

Voor het opzeggen van je leaseovereenkomst, neem je contact met ons op. Zij zijn gespecialiseerd in End-of Lease Inspections. In de meeste gevallen krijg je een formulier toegestuurd dat je moet invullen. Bij het opzeggen van je leasecontract moet je een opzeggingsvergoeding betalen. Deze vergoeding staat los van de afrekening van een eventuele meerprijs voor het aantal kilometers waarop de leaseovereenkomst eindigt.

Welke kosten zijn er verbonden aan het opzeggen van een private leasecontract?

Je kan vroegtijdig je private leasecontract opzeggen, maar hier zijn in de meeste gevallen kosten aan verbonden:

- De kosten bij het opzeggen na het eerste jaar zijn maximaal 40% van de resterende termijnen. Een voorbeeld: je contract heeft een looptijd 48 maanden, het maandbedrag bedraagt € 250,-. Het contract wordt beëindigd in het eerste jaar, in de 6de maand. Je betaalt dan 6 x € 250,- = € 1.500,- + (40 % van € 9.000,- = € 3.600,-), dus: € 1.500,- + € 3.600,- = € 5.100,-.
- Bij opzeggen tijdens het eerste jaar betaal je 100% van de termijnen van het eerste jaar en maximaal 40% van de resterende maandbedragen tot aan het einde van de looptijd.

 

Wat als je je leaseauto niet meer kunt betalen?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je het afgesproken leasebedrag niet meer kunt betalen. Neem in dat geval contact met ons op en onderbouw dit met schriftelijke stukken. Wij zullen samen met jou een oplossing bedenken voor de betaling van de resterende maanden.

De volledige voorwaarden voor het opzeggen van je leaseovereenkomst en de berekening van de opzeggingsvergoeding lees je in onze algemene voorwaarden.

 

Kan ik mijn private leasecontract vroegtijdig opzeggen?

Het is mogelijk om je private leasecontract vroegtijdig te beëindigen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. In sommige gevallen kun je jouw private leasecontract kosteloos vroegtijdig beëindigen. Dit kan wanneer er sprake is van inkomensachteruitgang door een van de volgende situaties:

- Wanneer je voor 80% of meer arbeidsongeschikt raakt
- Onvrijwillig werkloos raakt
- Wanneer er sprake is van een echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap
- Bij overlijden kun je het private leasecontract altijd kosteloos beëindigen

Zit jij in een van bovenstaande situaties? Dan zullen wij aan de hand van de gewijzigde financiële situatie beoordelen of het maandbedrag in het private leasecontract niet meer betaald kan worden. Is dat het geval? Dan kun je jouw private leasecontract kosteloos beëindigen. Meer informatie hierover lees je in de aanvullende voorwaarden.

 

Veelgestelde vragen