Wat is tegenwoordig de beste brandstof om in te rijden?

Bekijk hier alle voor- en nadelen van de brandstofsoorten in onze aanbod.
Geschreven door het Redactieteam
30-9-2022 | Leesduur 4 min
Geschreven door het Redactieteam, AutoAbonnement
30-9-2022 | Leesduur 4 min
Brandstofvormen
Elk voertuig heeft brandstof nodig om vooruit te kunnen. In deze tijd zijn er verschillende brandstofvormen om uit te kiezen. Ook op dit gebied schrijden de technologische ontwikkelingen voort en worden auto's steeds duurzamer en efficiënter. Dit is verplicht, omdat de uitstoot van de brandstoffen schadelijk zijn voor ons milieu. Daarom worden er steeds meer milieubewuste brandstoffen gecreëerd door automerken. Niet elk brandstoftype kan voordelig voor je zijn. Om het je makkelijker te maken hebben we de verschillende brandstofvormen in kaart gebracht en alle voor- en nadelen daarvan op een rij gezet op basis van ons aanbod.

Benzine

Veel personenauto's maken gebruik van benzine, daarom is benzine overal in de wereld goed verkrijgbaar. Het is ook de meest populaire brandstofmiddel. Door benzine trekt je voertuig ook sneller op, dankzij het lagere gewicht betaal je minder wegenbelasting. Het nadeel van benzine is dat het CO2 uitstoot best hoog ligt, per liter verbruik je 2,4KG aan CO2. Ook liggen de benzineprijzen erg hoog, omdat er accijns in geheven wordt.

Elektrisch

Dit is een brandstofmiddel dat wint aan populariteit, steeds meer mensen stappen over naar elektrisch rijden. Dit komt, omdat elektrisch rijden vele voordelen kent, voor het milieu én voor ondernemers. De voordelen van elektrisch rijden zijn dat je geen wegenbelasting hoeft te betalen en dat het goedkoper en zuiniger is dan benzine. Het nadeel van elektrisch rijden is dat je niet overal op de wereld een laadpunt hebt en het kan even duren voordat je elektrische auto weer helemaal opgeladen is (dit verschilt per auto).

MHEV

De Mild Hybride auto, ook wel de MHEV is een auto waarbij 2 motoren elkaar ondersteunen om de auto vooruit te brengen. Dit is een elektromotor en een benzinemotor die samenwerken. Dit betekent dat een MHEV auto niet volledig elektrisch kan rijden, maar slechts een toevoeging is op de efficiëntie van de auto. De voordelen hiervan zijn dat je auto zuiniger is dan een volledig benzine uitvoering en dat je de voordelen van elektrisch rijden kan beproeven. Ook opladen gebeurt automatisch in een MHEV auto, tijdens het remmen en niet-gas geven wordt de elektromotor automatisch opgeladen door middel van een dynamo. Het nadeel van een MHEV auto is dat je auto zwaarder is, omdat er twee motoren in de auto zitten. Hierdoor betaal je meer wegenbelasting.


PHEV

De Plug-in Hybride auto, ook wel de PHEV is net als de MHEV een auto die beschikt over 2 motoren. Alleen het verschil tussen de plug-in hyrbid en de mild hybrid is dat je de plug-in hybrid zelf moet opladen. Het voordeel hiervan is dat de auto wel volledig elektrisch kan rijden en ook langer mee gaat in elektrische kilometers. Het nadeel is dat de grotere elektromotor veel ruimte in de kofferbak neemt, dit maakt je auto minder praktisch. Ook betaal je meer wegenbelasting door het zware gewicht en moet je de auto regelmatig opladen.

 

 

Geschreven door het Redactieteam
30-9-2022 | Leesduur 4 min
Geschreven door het Redactieteam | AutoAbonnement @ AutoAbonnement
30-9-2022
Lees meer over:
Delen