Wat is Private Lease?

 • Een nieuwe Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA
 • Geen schadevrije jaren nodig: schadevrije jaren geen effect op maandbedrag
 • Vooraf bepaalde periode en aantal kilometers
 • Kosteloos te beëindigen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid

Wat is private lease?

Private lease is onbezorgd in een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand. In het Auto Abonnement zijn alle kosten inbegrepen: afschrijving, rente, afleverkosten, verzekering, schadeverzekering inzittenden, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, APK, vervanging van banden, schadeherstel, glasreparatie, (inter)nationale pechhulp, BTW en vervangend vervoer na 24 uur. Private lease laat zich het eenvoudigst vergelijken met een telefoonabonnement.

 

Officieel leasepartner van Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen

Wat is private lease via Auto Abonnement? Auto Abonnement is officieel leasepartner van Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen. Auto Abonnement biedt je de mogelijkheid om jouw auto online samen te stellen. Je kiest jouw favoriete model en kiest vervolgens de basis uitvoering, extra uitvoering of luxe uitvoering. Wil je liever een andere uitvoering of een auto met meer en/of specifieke opties? Dan verwijzen wij je graag naar de dealer voor een berekening van de kosten en het afsluiten van het private leasecontract.

 

In het private leasecontract van Auto Abonnement zijn alle kosten inbegrepen: btw, een all risk autoverzekering, wegenbelasting, schadeverzekering inzittenden, vervangend vervoer na 24 uur, pechhulp in Europa, onderhoud en reparatie bij de merkdealer, kosteloos te beëindigen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid en vervangend vervoer na 24 uur. Auto Abonnement is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease, wat consumenten 5 zekerheden geeft: eerlijke voorwaarden, een compleet product, bescherming tegen te hoge financiële lasten, 14 dagen bedenktijd en zekerheid bij klachten.

Wat is private lease? | Auto Abonnement 

 

Vind jij de kosten die je maandelijks kwijt bent aan jouw auto soms ook onoverzichtelijk en zou je liever iedere maand precies weten wat jouw auto je kost? Dan is een private leasecontract wat voor jou. Je rijdt in een splinternieuwe auto en betaalt een overzichtelijk, vast bedrag per maand. Interesse in private lease via Auto Abonnement? Bekijk dan direct onze private lease acties.

Keurmerk Private Lease

Auto Abonnement is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Alleen leasemaatschappijen die de consument goed en eerlijk informeren over private lease mogen het Keurmerk  Private Lease dragen. Het Keurmerk Private Lease is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond en wordt uitgereikt door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease. Het keurmerk biedt 5 zekerheden voor de consument;

1. Eerlijke voorwaarden;
2. Een compleet product;
3. Bescherming tegen te hoge financiële lasten;
4. 14 dagen bedenktijd;
5. Zekerheid bij klachten.

loading...

Private leasen of kopen?

Private lease geeft je grip op de kosten voor een auto omdat het de kosten overzichtelijk in één maandbedrag verrekend. Moet jouw huidige auto worden vervangen of wil je gewoon graag een nieuwe auto zonder hier al je spaargeld voor in te leveren, kijk dan eens in onze private lease shop. Ben je er nog niet helemaal uit en twijfel je tussen leasen of kopen? Auto Abonnement heeft de voor- en nadelen van leasen en kopen op een rijtje gezet. Zo kun jij met alle informatie een goede keuze maken!

 

Waarom private lease via Auto Abonnement?

Kom niet voor een financiële verassing te staan en profiteer van de voordelen die private lease via Auto Abonnement met zich mee brengt.

 • Officieel leasepartner van Volkswagen, ŠKODA, SEAT en Audi.
 • Wegenbelasting inbegrepen.
 • Geen schadevrije jaren vereist.
 • Eigen risico is aanpasbaar naar 125, 250 en 500 euro.
 • Zowel onderhoud, reparatie als banden via één officiële dealer.
 • Meer- en minder kilometers worden helder gecommuniceerd op de offerte.
 • Meer- en minder kilometers worden verrekend over de gehele looptijd.
 • Compleet product zonder verrassingen.
 • Voldoet aan het keurmerk private lease.
 • Vervangend vervoer na 24 uur (Keurmerk schrijft 72 uur voor).

 

Welke kosten zijn verwerkt in het maandbedrag?

Welke kosten je jaarlijks kwijt bent voor een auto is belangrijk om te weten, maar heeft niet iedereen altijd duidelijk in kaart. Lastig ook als je te maken kunt krijgen met onverwachte onderhoudskosten of schades. Met private lease betaal je een vast bedrag per maand waarin deze autokosten al zitten. Maar welke kosten zijn dit dan? Álle kosten, behalve brandstof, boetes, autowassen, tol kosten en kosten die vallen boven het eigen risico in geval van schade. In onze blog 'Is het private leasebedrag echt inclusief alle kosten?' lees je hoe het maandbedrag is opgebouwd en welke kosten niet in het leasebedrag zitten.  

 

Collectief bij Auto Abonnement

Ben jij werkzaam in een bedrijf met meer dan 1.000 werknemers? Dan kan jij met jouw bedrijf geruik maken van extra korting op private lease. Vraag bij de HR-manager, wagenparkbeheerder of werkgever of de organisatie is aangesloten bij het Collectief Auto Abonnement. Dit scheelt je maandelijks vele euro's. Heb je al een Collectiviteitscode? Kijk dan meteen de maandelijkse kosten van jouw favoriete auto!

Wat is private lease? Auto Abonnement

Kilometerbundels en looptijden

Bij het uitzoeken van een nieuwe private lease auto moet je rekening houden met het aantal kilometers je denkt te gaan rijden in een jaar en wat de looptijd zal zijn van het contract. Kies je voor een langere looptijd, dan kan dit weer schelen in het maandbedrag. Rij je veel kilometers, dan kan het maandbedrag hoger uitvallen. Het aantal kilometers per jaar kan variëren van 10.000 km per jaar, 20.000 km per jaar tot wel 30.000 km per jaar. De looptijd kan verschillen tussen 24, 36 en 48 maanden. Heb je liever een contract met een andere looptijd of minder- of juist meer kilometers dan de eerder genoemden? Neem dan contact op met een van onze merkdealers. De merkdealer helpt je graag met het samenstellen van jouw ideale private lease auto. In onze blog 'Let goed op je kilometers' lees je meer over hoe het in het contract wordt geregeld met de kilometerbundels en de verrekening van meer- en minderkilometers. 

Vergelijken van private lease aanbieders

De een noemt het een 'private lease abonnement', de ander een 'auto abonnement'. In de naam zit echter geen verschil. Waar wél een verschil in zit is in het maandbedrag. Niet iedere private leaseaanbieder dekt namelijk dezelfde kosten met het maandbedrag. Het is dan ook verstandig private leaseaanbieders te vergelijken op onderstaande punten:

 • Manier van verrekenen van extra kilometers (per kwartaal of per jaar);
 • Opties van auto: inbegrepen of tegen extra kosten;
 • Waar vindt reparatie, onderhoud en het wisselen van banden plaats;
 • Aangesloten bij stichting Keurmerk Private Lease.

 

Private lease voor iedereen

Private lease, privé lease of particulier leasen; het zijn allemaal verschillende termen voor onbezorgd privé in een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand. Het leasen van auto's was tot een tijd geleden alleen nog mogelijk als werknemer. Tegenwoordig is private lease voor iedereen toegankelijk met een geldig autorijbewijs tot een maximale leeftijd van 78 jaar. Ben je een ZZP'er, werknemer of AOW'er, het kan allemaal. Houd er alleen wel rekening mee dat je altijd wordt getoetst op kredietwaardigheid.

 

Private lease en BKR-registratie

Bij de aanvraag van een private leasecontract wordt er vooraf getoetst bij het BKR te Tiel of er nog andere kredieten lopen. Wanneer je een private lease contract aangaat, dan wordt dit bij het BKR geregistreerd als kredietovereenkomst. Dit kan effect hebben op de leencapaciteit van toekomstige financieringen. Ben je van plan om een huis te kopen, dan is een goede overweging wel noodzakelijk. Bij onze veelgestelde vragen vind je nog meer informatie over BKR en private lease.

 

Is er sprake van bijtelling?

Omdat je als private leaserijder een leaseauto in eigen beheer hebt (op persoon geregistreerd i.p.v. op een bedrijfsnaam), wordt een private leaseauto door de Belastingdienst niet gerekend tot het inkomen (inkomstenbelasting). Dit is alleen het geval als je een leaseauto rijdt van de zaak. Met private lease betaal je dus géén bijtelling.

 

Private lease aanbieding

Op zoek naar de beste private lease aanbieding? Bij Auto Abonnement lease je een Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA en weet je zeker dat je het meest complete private lease pakket hebt. Een private lease contract bij Auto Abonnement is op te zeggen bij scheiding, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid.

 

Maak een afspraak met een dealer in de buurt

Wil je graag meer weten over Private Lease? Neem dan contact op met een dealer bij jou in de buurt. De dealer helpt je graag verder en kan je ook assisteren met het samenstellen van jouw ideale private lease auto.

 

Meest gekozen private lease modellen *

Klanttevredenheid

Jaarlijks vragen wij onze klanten wat zij van ons vinden. Dit onderzoek wordt voor ons uitgevoerd door Integron, een onafhankelijke partij. Gemiddeld geven onze klanten onze dienstverlening een 8,5!

Veelgestelde vragen

Welke looptijden en jaarkilometrages zijn mogelijk?

Auto Abonnement is beschikbaar met onderstaande looptijden:

 • 24 maanden
 • 36 maanden
 • 48 maanden

Het jaarkilometrage waaruit gekozen kan worden is:

 • 10.000
 • 15.000
 • 20.000
 • 25.000
 • 30.000

Wanneer afwijkende looptijden en jaarkilometrages gewenst zijn kan de merkdealer een maatwerkofferte verstrekken.

* Auto Abonnement wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Leasing B.V., ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding wijkt af van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Aanbod geldig tot en met 31 oktober 2018, zolang de voorraad strekt. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende voorwaarden op de Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene verzekeringsvoorwaarden zijn hier te vinden.