Wanneer is private lease aantrekkelijk?

Kom erachter wanneer je het beste voor private lease kunt kiezen.
  • Wanneer kies je voor private lease?
  • Wanneer kies je voor een auto kopen?
  • Wanneer kies je voor een occasion?

Private lease is de laatste jaren doorgebroken in de mainstream autowereld. Particulieren worden zich steeds meer bewust van het feit dat ze een auto niet helemaal zelf hoeven te kopen; private leasen is tegenwoordig net zo makkelijk. Maar wanneer kies je nou voor private lease? En wanneer is zelf financieren met eigen of geleend geld een betere optie? Alles over wanneer private lease een goede keuze is lees je hier.

Wanneer private lease?

Eigenlijk is er geen goed of slecht moment voor private lease. Dat komt doordat je niet veel geld gespaard hoeft te hebben om een private lease auto af te nemen. Zonder spaargeld, maar wel met een vast inkomen kun je een leaseauto voor een gepast maandbedrag afnemen. Dit is een van de voordelen van private lease; het is erg laagdrempelig om in te stappen en je rijdt in een auto die voor de vastgestelde looptijd van jou is. Daarom is private lease bijvoorbeeld aantrekkelijk voor starters die nog geen tijd hebben gehad om te sparen.

Wanneer private lease en wanneer een occasion kopen?

Er is een veel voorkomende vraag betreffende de totale prijs van een private lease versus gewoon een goedkope tweedehandse auto kopen. Het is waar dat een auto privé leasen soms duurder uit kan vallen dan de aankoop van een tweedehands auto van het zelfde merk. De verschillen zitten hem echter in het soort auto dat je ontvangt en de service die je krijgt. Een AutoAbonnement.nl private lease zorgt namelijk altijd voor een gloednieuwe auto; recht uit de fabriek. Deze auto heeft geen gebreken, nog 0 kilometer op de teller en is samen te stellen naar jouw specifieke wensen. Wanneer je investeert in een occasion, moet je de auto nemen zoals hij is. Er kunnen gebreken in de auto zitten of er kan al schade met de auto gereden zijn. Ook kun je de auto niet meer samenstellen met de opties en accessoires die jij graag wil.

Het kan fijn zijn om in een keer een bedrag voor een occasion te betalen, waarna de auto voor altijd van jou is. Hetzelfde geldt voor de aankoop van een nieuwe auto. Maar om een auto te mogen rijden in Nederland, moeten er nog verschillende andere belastingen betaald worden dan enkel de aanschafprijs. Denk bijvoorbeeld aan wegenbelasting, verzekering, reparaties en onderhoud. Bij een private lease auto zijn al deze bedragen in een enkel maandbedrag verwerkt, of nemen wij die zelfs helemaal voor onze rekening. Wil je dus niet voor verassingen komen te staan, dan is een private lease een zekerdere optie.

De slotsom: Wanneer private lease?

Private lease is niet altijd goedkoper dan een auto kopen, maar vaak wel. Het biedt bovendien meer zekerheid door de service die je er bij krijgt. Denk bijvoorbeeld aan schadeherstel of vervangend vervoer na 24 uur. Daarbij rijd je ook nog in een gloednieuwe auto die altijd goed onderhouden is en kun je je spaargeld op de bank houden. Wanneer private lease? Als je wilt autorijden zonder gedoe.

Weet je nog niet zeker wanneer private lease de beste keuze is? Of meer lezen over leasen of kopen? Kijk dan op deze pagina. Voor meer informatie over private lease, kijk dan naar de pagina wat is private lease of wat kost private lease.