De beste gezinsauto van dit moment

Liever een SUV als gezinsauto? Lees dan verder op onze blog over de Top 4 Private Lease SUV modellen

Gezinsauto's: waar moeten ze allemaal aan voldoen en waar moet je op letten zodat je het maximale uit je gezinsauto kunt halen? Auto Abonnement vertelt je graag welke auto's geschikt zijn als gezinsauto's en natuurlijk hoe je een ideale gezinsauto private lease samenstelt die geschikt is voor jouw situatie. Want natuurlijk wil je genoeg plek voor alle vriendjes, vriendinnetjes en sporttassen die mee moeten!

Wat is een gezinsauto?

Als men aan een typische gezinsauto denkt, dan komt toch nog vaak de traditionele hatchback naar voren. Deze gezinsauto's blijven hun aantrekkingskracht behouden omdat ze niet te veel ruimte in beslag nemen op straat, wat handig is in onze Nederlandse smalle straten. Maar ondanks hun bescheiden formaat, bieden ze binnenin toch genoeg ruimte om comfortabel een gezin in te vervoeren, met bijbehorende bagage. Een hatchback is daarom uitermate geschikt als gezinsauto.

Tegenwoordig zijn de SUV's en cross-overs ook erg in trek als gezinsauto, vooral omdat ze toch net dat extra beetje ruimte bieden en stabiel op de weg liggen. Het voordeel van een hatchback in vergelijking met een SUV, is dat hatchbacks aanzienlijk minder kosten om in te rijden dan de grotere en zwaardere SUVs. Je merkt het vooral bij de langere ritten, waar een normale diesel gezinshatchback minstens 26 km/l zou moeten kunnen leveren, of 21 km/l voor de benzine versies. Bij een SUV is dit beduidend minder.

Wat maakt de ideale gezinsauto private lease?

Een paar dingen waar je over na moet denken als je een gezinsauto aan wil schaffen zijn de volgende:

  • De ruimte: Wat wil je allemaal meenemen in de auto? Hoe groot is je gezin of heb je nog huisdieren die ook mee moeten kunnen in de auto? Daarbij is een grote achterbak misschien handig voor sportspullen, bagage of de wekelijkse boodschappen. Ook is genoeg beenruimte een must voor een prettige reis naar een verre vakantiebestemming.

  • Diesel of benzine? De afweging om diesel of benzine te rijden is eentje die vaak wordt gemaakt, en is eigenlijk best lastig om uit te leggen. Het komt er in het kort op neer dat diesel rijden vaak voordeliger is, als je wekelijks grote afstanden aflegt zowel zakelijk als privé. rij je minder ver, dan is een benzine auto vaak de voordeligste keuze. De combinatie welke het goedkoopste is voor jouw persoonlijke situatie legt de dealer graag voor je uit.

  • De veiligheid: Als je je gezin vervoert dan is veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkste. Een betrouwbare veiligheidsrating is die van de Euro NCAP-veiligheidscrashtest. Dit is de Europese veiligheidstest die de veiligheidsstandaard van auto's hoog houdt. Vijf sterren is de hoogste rating die een auto kan krijgen, en gelukkig hebben heel wat auto's dit ook verdient.

  • Entertainment: Tijdens lange ritten is het natuurlijk ideaal als je gezin zich ook daadwerkelijk amuseren in de auto. De meeste hatchbacks zijn voorzien van een hi-techset, zodat plezier in de auto gegarandeerd is. Let ook op de radio, Bluetooth-connectiviteit, de mogelijkheid om te verbinden met internet of de mogelijkheid om je telefoon aan te kunnen sluiten.

Ons aanbod aan gezinsauto private lease

De volgende hatchbacks hebben wij in ons assortiment en zijn uitermate geschikt als gezinsauto's!

Skoda Octavia Gezinsauto private lease

SKODA OCTAVIA hatchback

De SKODA OCTAVIA is een verstandige keuze als gezinsauto doordat hij erg veel ruimte biedt, vooral achterin. De kofferbak is bijvoorbeeld erg ruim en dus past er veel bagage in. Ook is de OCTAVIA erg zuinig, hij behaalt namelijk al gauw meer dan 26 km/l. Verder spreekt de prijs-kwaliteitsverhouding ook erg voor de SKODA OCTAVIA. Je least hem bij Auto abonnement al vanaf € 462 per maand. Bekijk de verschillende uitvoeringen in de shop.

SEAT Leon hatchback

Ook de SEAT Leon is geschikt als een gezinsauto. Hij heeft een iets lagere prijs, maar nog steeds een scherp uiterlijk. Door zijn betrouwbare en degelijke reputatie is de Leon ook zeer aan te raden als gezinsauto private lease. Je least de SEAT Leon al vanaf € 378 per maand. Stel hem samen in de shop.

Seat Leon Gezinsauto private lease
Volkswagen Tiguan Gezinsauto private lease

Volkswagen Tiguan

Als je toch geïnteresseerd bent in een SUV in plaats van een hatchback, is de Volkswagen Tiguan misschien wat voor jou. De SUV heeft veel been- en hoofdruimte, maar ook uitklaptafels en een armleuning me twee bekerhouders op de achterbank. Daarbij kun je de Tiguan ook uitrusten met de laatste veiligheidsopties, zodat jij en je familie optimaal beschermd zijn onderweg. Je private least de Volkswagen Tiguan al vanaf € 479 per maand. Bekijk deze SUV in de Auto Abonnement shop.

Audi A4 Avant

De Audi A4 Avant is een luxe gezinsauto. De A4 Avant beschikt over de meest recente veiligheidsopties en is erg ruim vanbinnen, waardoor hij ideaal is als gezinsauto. Ook al is deze Audi aan de duurdere kant van het segment, voor die paar tientjes meer heb je wel een fraaie Audi op de oprit. Hij is bij Auto Abonnement te private leasen vanaf € 639 per maand. Bekijk de verschillende uitvoeringen in de shop.

Audi A4 Avant Gezinsauto private lease

Bij Auto Abonnement heb je genoeg keuze om een gezinsauto private lease af te sluiten. Neem een kijkje bij ons aanbod en kijk of er wat voor je tussen zit!

Over private lease
Private lease, prive lease of particulier leasen; het zijn allemaal verschillende termen voor onbezorgd prive in een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand. Met private lease kunnen particulieren, werknemers, zzp-ers of AOW’ers profiteren van leasen tegen een aantrekkelijk vast maandbedrag. Meer weten over private lease?