Elektrisch rijden in combinatie met private lease

Elektrisch private leasen
Elektrisch rijden is nog niet voor iedereen betaalbaar, maar hoe zit dit dan in combinatie met private lease? Wij van AutoAbonnement.nl hebben de belangrijkste zaken even goed uitgezocht om elektrisch private lease voor jou zo simpel mogelijk te maken.

Het opladen van je elektrische auto

Veel autorijders zijn bang dat de actieradius van een elektrische auto voor problemen gaat zorgen, terwijl de meeste Nederlanders bijna nooit meer dan 100 kilometer per dag rijden. Bij de nieuwere elektrische auto’s ligt de actieradius minimaal rond de 200 kilometer, dus zolang je (bijna) elke nacht je auto aan de lader legt zullen er geen problemen ontstaan.  

Verschillende soorten laadstations

Bij je huis kan je twee soorten laadpalen laten installeren, de 1-fase-aansluiting en de 3-fase-aansluiting. Het enige verschil tussen deze twee is het maximale laadvermogen. Of jouw meterkast over de 1-fase of 3-fase beschikt, kan je zelf uitzoeken of laten bekijken door de installateur. De meest voorkomende aansluiting thuis is de 1-fase met 16 ampère.

Hieronder zijn de verschillen in laadvermogens te zien:
·      1-Fase 16A laadpaal: 3,7kW
·      1-Fase 32A laadpaal: 7,4KW     
·      3-Fase 16A laadpaal: 11kW
·      3-Fase 32A laadpaal: 22kW

Belangrijk om hierbij te vermelden is dat een 3-fase elektrische auto ook gewoon kan opladen bij een 1-fase lader. Beschik je thuis niet over een 3-fase meterkast, maar heb je dat wel nodig om bijvoorbeeld sneller je Audi e-tron op te laden? Dan is het mogelijk om jouw 1-fase-aansluiting te laten verzwaren naar een 3-fase-aansluiting.

Het kopen van een laadstation

Het aanschaffen van de laadpaal kunt u zelf doen, maar het is ook mogelijk om de kosten van de laadpaal mee te leasen. De dealer zorgt ervoor dat een installateur de paal bij u thuis komt installeren, waarna u zorgeloos het elektrische voertuig kan opladen.

Openbare laadstations

Lukt het niet om elke nacht thuis te laden, of moet je gewoon erg ver rijden? Dan zijn er altijd nog veel openbare laadstations (en dat worden er steeds meer). Op de website: www.oplaadpunten.nl kan je gemakkelijk alle stations in Nederland bekijken!

Bij AutoAbonnement.nl krijg je een laadpas bij het afsluiten van het contract. Met deze laadpas kan je in heel Nederland en Europa je auto opladen. Voor de laadpas hoef je geen aanvullende kosten te betalen. Wel betaal je gewoon de kosten voor de elektriciteit, en deze kosten verschillen per aanbieder. Bij het thuisladen liggen deze kosten wel lager dan bij openbare laadstations; ongeveer €0,22 cent per kWh. Benieuwd naar wat het opladen van je auto ongeveer kost? Blijf dan nog even lezen! 

Elektrische auto opladen

Volkswagen e-Golf (elektrisch) - Volkswagen Golf VII (benzine)

Om de verschillen in kosten tussen een elektromotor en een verbrandingsmotor goed te kunnen laten zien, hebben wij het verbruik en kosten van twee (bijna) identieke auto's vergeleken. 

Volkswagen e-Golf (136pk - 35,8 kWh)

100 kilometer rijden
Verbruik per 100 km: 16,2 kWh
Kosten per 100 km: €3,56

Laadtijd (1-fase): 4:23 uur
Laadtijd (snellader): 0:24 uur

10.000 kilometer rijden
Verbruik: 1620 KwH
Kosten: €356,40

Volkswagen Golf VII (130pk)

100 kilometer rijden
Verbruik per 100 km: 7 liter benzine 
Kosten per 100 km: €12,25

Duur tankbeurt: ongeveer 3 minuten

 

10.000 kilometer rijden
Verbruik: 700 liter benzine (euro 95)
Kosten: €1225

* De kosten zijn gebasseerd op een prijs van €0,22 cent per kWh, dit is de gemiddelde prijs om je elektrische auto thuis op te laden. Als het voertuig ook veel openbaar opgeladen zal worden, zullen de kosten wat hoger uitvallen.

Actieradius, laadtijden en laadkosten van verschillende elektrische auto's

Om een goed beeld te schetsen van de laadtijden en laadkosten hebben we drie verschillende voertuigen met elkaar vergeleken.

Volkswagen e-Golf private lease

  
Volkswagen e-Golf (35,8 kWh)

Verbruik/100 km = 16,2 kWh
Actieradius = 230 kilometer

Laadtijd bij 1-fase (16A) = 9:41 uur
Laadtijd bij 3-fase (16A) = 3:15 uur
Laadtijd bij snelladen tot 80% = 0:54 uur (max 40 kWh)

De accu thuis volladen kost ongeveer €7,88 (€0,22 / kW)

Audi e-tron private lease

 
Audi e-tron (83,6 kWh)

Verbruik/100 km = 23,2 kWh
Actieradius = 360 kilometer

Laadtijd bij 1-fase (16A) = 22:36 uur
Laadtijd bij 3-fase (16A) = 7:36 uur
Laadtijd bij snelladen tot 80% = 0:32 uur (max 155 kWh)

De accu thuis volladen kost ongeveer €18,40 (€0,22 / kW)

Volkswagen e-up private lease

 
Volkswagen e-up! (32,3 kWh)

Verbruik/100 km = 16,2 kWh
Actieradius = 200 kilometer

Laadtijd bij 1-fase (16A) = 8:44 uur
Laadtijd bij 3-fase (16A) = 2:56 uur
Laadtijd bij snelladen tot 80% = 0:48 uur (max 40 kWh)

De accu thuis volladen kost ongeveer €7,11 (€0,22 / kW)

Elektrisch private lease aanbod bij AutoAbonnement.nl

Volkswagen e-Up!

De nieuwe Volkswagen e-up! heeft sprongen gemaakt ten opzichte van de vorige Volkswagen e-up!. De prijs is verlaagd, en de actieradius is verhoogd. Dit maakt de auto een stuk aantrekkelijker voor rijdend Nederland. De actieradius van 200 kilometer maakt dit tot de perfecte stadsauto, maar ook een weekendje weg is geen probleem! De volledig elektrische e-Up! is vanaf 2020 beschikbaar in Nederland! Lees hier meer over de e-Up!

SEAT Mii electric

Klein van stuk, groots in impact. De meesten kennen de SEAT Mii als de compacte, kleurrijke stadsauto met verrassend veel ruimte binnenin. De Mii electric is nog precies hetzelfde, alleen dan volledig elektrisch! De cockpit van de Mii is compleet uitgerust met een radio met 6 speakers, en de smartphone integratie met telefoonhouder. De SEAT Mii electric is bij AutoAbonnement.nl vanaf 2020 beschikbaar voor elektrisch private lease. Lees hier meer over de SEAT Mii electric.

ŠKODA CITIGOe iV

Het is de eerste 100% elektrische auto van het Tsjechische automerk; de ŠKODA CITIGOe iV. Met zijn actieradius van 200 kilometer is ook dit een geweldige auto voor in de stad. Het verrassend ruimte interieur, het fraaie exterieursdesign en tal van doordachte technologieën zorgen voor rijcomfort en alledaags gebruiksgemak. De CITIGOe iV is de stilste, maar ook de indrukwekkendste telg van de ŠKODA familie. Ook deze ŠKODA is vanaf 2020 beschikbaar voor private lease bij AutoAbonnement.nl. Lees hier alvast meer!

Volkswagen e-Golf

De volledig elektrische Volkswagen Golf is momenteel extra voordelig beschikbaar voor private lease bij Auto Abonnement. De e-Golf is duurzaam, innovatief en stil. Standaard is de e-Golf voorzien van veel features en veiligheidsfuncties. Vermoeidheidsherkenning, parkeersensoren en full LED koplampen zorgen voor een veilige rit. Met het moderne infotainmentsysteem kan je gemakkelijk je muziek, navigatie en andere zaken besturen. Je rijdt de Volkswagen e-Golf bij Auto Abonnement al vanaf € 329 per maand.