Praktische informatie

In het contract staan veel kleine lettertjes en we begrijpen best dat je niet alle details hebt onthouden. Daarom zetten we de belangrijkste zaken voor jou op een rij.

Heb je vragen? Bel dan gerust de BerijdersDesk (033 4549555). Buiten kantooruren word je doorgeschakeld naar de Alarmcentrale (voor schade of bij pech).

Wat is private lease I Auto Abonnement

Jouw Auto Abonnement is verzekerd bij Volkswagen Financial Services. Bij schade aan de auto, zal de verzekering het repareren van de schade vergoeden. Bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade zal een bedrag in rekening worden gebracht als een eigen bijdrage aan de reparatiekosten van de schade. Dit wordt het ‘eigen risico’ genoemd. Bij het afsluiten van het leasecontract heb je kunnen kiezen voor een eigen risico van € 500,-; € 250,- of € 125,- per schade. In het contract vind je terug terug wat je gekozen eigen risico is en in de polisvoorwaarden vind je deze terug met onder andere wat er wel en niet wordt vergoed.

loading...
loading...

Bekeuring

Hoe te handelen bij een bekeuring

Is er een bekeuring op de mat gevallen? Hieronder vind je hoe het werkt met het betalen van de bekeuring en het aantekenen van bezwaar. De kosten van de bekeuring zijn in z’n geheel voor jou, ook wanneer iemand anders de bekeuring heeft veroorzaakt (terwijl hij/zij in jouw Private Leaseauto reed).

Niet eens met een bekeuring

 1. Betaal de bekeuring volgens de bij de bekeuring aangegeven richtlijnen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd betalen van de bekeuring. Wij schieten niet voor!
 2. Ben je het niet eens met de beschikking? Dan kun je hiertegen beroep aantekenen bij het CJIB. In je beroepschrift leg je uit waarom je het niet eens bent met de opgelegde boete.
 3. Op de website www.verkeershandhaving.nl vind je een bezwaartest. Hiermee kan je een indruk krijgen welke argumenten voor de officier van justitie doorgaans wel of geen aanleiding geven om een beschikking nietig te verklaren.
 4. Wil je een mondelinge toelichting geven op het beroep? Dan kun je hierom vragen in jouw beroepschrift. Vermeld dan ook een telefoonnummer waarop je overdag te bereiken bent.
 5. Je moet bij jouw beroepschrift een kopie van de beschikking meesturen en een machtiging van de Leasemaatschappij. Ook moet het beroepschrift zijn voorzien van een dagtekening en jouw handtekening. Vermeld verder in hetberoepschrift in ieder geval jouw:
 • Achternaam
 • Voornamen
 • Adres
 • Geboortedatum
 • Geboorteplaats
 • Rekeningnummer

Het beroepschrift stuur je naar:

 • Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM)
 • Unit Mulder
 • Postbus 50000
 • 3500 MJ Utrecht

Binnen 10 werkdagen nadat je de sleutels kreeg van jouw auto krijg je per post de Groene kaart toegestuurd.

Ben je de Groene kaart kwijt of heb je er een nodig voor de caravan dan kun je dit aanvraagformulier invullen en gaan wij voor jou aan de slag. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd. 17-jarigen met een 2todrive-rijbewijs vormen een uitzondering op deze regel en mogen dus niet in het voertuig rijden.

Wil je een parkeervergunning aanvragen voor jouw Auto Abonnement private leaseauto? Je zult waarschijnlijk gevraagd worden naar een leaseverklaring. Via deze link vraag je de verklaring aan. Wij zorgen dat je deze per post ontvangt. 

Het BKR heeft als doel de consument te beschermen tegen overkreditering, dat wil zeggen, dat consumenten meer verplichtingen aangaan dan ze kunnen betalen. Jouw Auto Abonnement leasecontract brengt een financiële verplichting met zich mee en wordt daarom bij het definitief maken van jouw contract bij het BKR geregistreerd. Er zijn vaste regels in Nederland voor zo’n registratie. In dit geval staat je contract geregistreerd via de formule: looptijd van het contract in maanden x de hoogte van het maandbedrag x 65%.

Wanneer er meerdere contractanten op het contract staan, worden deze allemaal voor dit zelfde bedrag geregistreerd, aangezien alle contractanten hoofdelijk aansprakelijk zijn. Deze registratie kan effect hebben op de leencapaciteit. Staat het kopen van een nieuw huis of het oversluiten van de hypotheek op de planning? Houd hier dan rekening mee. De impact van de BKR-registratie op de leencapaciteit varieert per hypotheekverstrekker.

Maandelijkse factuur

Je ontvangt in principe elke eerste van de maand per e-mail de factuur van jouw Auto Abonnement Leasecontract, vanuit  no-reply@vwpfs.nl. In die e-mail staat een link naar de het pdf-bestand van de factuur. Je vindt de facturen ook terug in de e-invoice omgeving op https://e-invoice.vwpfs.nl/vwpfs/. De instructies voor het bekijken van de digitale factuur vind je in elke factuur e-mail, net zo lang tot je de omgeving activeert.

Mocht je schade hebben waar je zelf aan moet meebetalen (bijvoorbeeld omdat de herstelkosten hoger zijn dan het eigen risicobedrag), dan worden deze kosten apart bij je in rekening gebracht. Dat gebeurt ook via e-invoice.

De startfactuur

In verband met het inregelen van de facturatie kan het een paar maanden duren voordat je de eerste factuur ontvangt. Met de eerste factuur incasseren we de maandtermijnen vanaf de tenaamstelling plus de maandtermijn voor de komende maand. Je betaalt altijd een maand vooruit, op de eerste dag van de maand.

E-invoice omgeving activeren

Je vindt jouw facturen terug in de beveiligde e-invoice omgeving op https://e-invoice.vwpfs.nl/vwpfs/. De e-invoice omgeving kun je activeren met een link. De link en instructies staan in elke factuure-mail, net zo lang tot je de omgeving activeert.

Je hebt een inlognaam nodig om te kunnen registreren. Ook deze vind je in de e-mail met jouw factuur. Deze inlognaam is gelijk aan het debiteurennummer. Vervolgens kun je zelf een wachtwoord kiezen.

E-invoice wachtwoord kwijt of wijzigen

Ben je je wachtwoord kwijt? Geen probleem, je kunt zelf een nieuw wachtwoord aanmaken. Ga naar https://e-invoice.vwpfs.nl/vwpfs/ en voer het e-mail adres in waarop je de facturen normaal ontvangt. Bent je ook jouw inlognaam kwijt, stuur dan een e-mail naar e-invoice@vwpfs.nl.

Problemen met PDF-factuur

De e-invoice portal ondersteunt alleen Adobe Reader. Wanneer je gebruik maakt van een andere PDF-reader en problemen hebt met het tonen van de facturen binnen de e-invoice omgeving of vanuit e-mail, dan is het advies om het gratis programma Adobe Reader te installeren. Dit programma is via http://get.adobe.com/nl/ reader te downloaden en te installeren.

Windows 8 gebruikers wordt geadviseerd het programma Adobe Reader Touch te installeren.

Het kan ook zijn dat je een verouderde plug-in gebruikt. Je kunt dit probleem oplossen door te kiezen voor openen met andere PDF-lezer. Structureel oplossen gaat door een update te laten uitvoeren naar de laatste versie van de browser en/of plug-in. Gebruik je Firefox en zie je alleen maar vreemde tekens als je de PDF opent? Pas dan instellingen aan in Firefox. Ga naar: Extra > Opties > Toepassingen > Portable Document Format (PDF): Adobe Acrobat gebruiken. Als deze instelling geselecteerd is, zijn onze facturen goed te lezen.

 
loading...

Veelgestelde vragen

Is private lease duurder dan een auto kopen?

De kosten van een Auto Abonnement kunnen vergeleken worden met de werkelijke kosten van het eigen autobezit. Bij de calculatie moet met de onderstaande onderdelen rekening worden gehouden:

 • De kosten van een verzekering
 • Kosten van de wegenbelasting
 • Kosten van reparatie, onderhoud en vervanging van banden
 • Kosten voor pechhulp (wegenwacht)
 • Afschrijving van de auto