Hoe te handelen bij onderhoud, reparatie en pech

Om jouw private leaseauto in goede conditie te houden moet hij af en toe naar de dealer voor een onderhoudsbeurt. Zo weet je zeker dat jouw auto altijd in goede staat is. Krijgt je toch met pech te maken, dan heb je als Private Leaseklant een heel team achter je staan.

polo-grijs-ton-sur-ton-private-lease

Aangezien je als Private Leaseklant in een nieuwe auto rijdt, is er weinig onderhoud nodig. Hierdoor kun je jouw tijd voor leukere zaken gebruiken. Onderhoud wordt helemaal geregeld door uw merk-dealer. Als het tijd is voor onderhoud krijg je een bericht op het dashboard van jouw auto of van de merk-dealer. Zolang er geen melding is, hoef je niks te doen. 

Heb je bij het afsluiten van het contract winterbanden aangevinkt? Dan zal jouw merk-dealer je laten weten wanneer de banden klaar staan voor een wissel zodat je altijd op de juiste banden rijdt.

 1. Neem bij een melding contact op met de merk-dealer
 2. De merk-dealer maakt een afspraak met jou
 3. Breng de auto op de afgesproken datum naar de dealer
 4. De dealer informeert je wanneer de auto weer klaar is
loading...
loading...

Defect of reparatie?

Heb je een defect ontdekt aan jouw private leaseauto of aan een van de accessoires (bijvoorbeeld aan een koplamp of ingebouwd navigatiesysteem)? Neem dan contact op met de merk-dealer. Zij kunnen het probleem oplossen.

 1. Neem contact op met de merk-dealer
 2. De dealer maakt een afspraak met jou
 3. Breng de auto op de afgesproken datum naar de dealer
 4. De dealer informeert je wanneer de auto weer klaar is

Defecten aan de auto kunnen technisch van aard zijn of het gevolg zijn van gereden schade. Een technisch defect kan bijvoorbeeld een kapotte brandstofpomp zijn. Het herstellen van dit soort defecten wordt volledig vergoed. Een defect uit schade ontstaan valt buiten de normale vervanging. Denk daarbij aan een kapotte koplamp, antenne, een verloren wieldop of een spiegel. Voor de reparatie van dit soort defecten geldt vaak een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is natuurlijk nooit hoger dan het eigen risico.

Zo helpen wij je weer snel op weg.

 1. Denk aan je veiligheid en die van jouw medeweggebruikers. Trek een veiligheidshesje aan en plaats de gevarendriehoek.
 2. Bel de BerijdersDesk op 033 4549555. Zij zijn er van 08.00-17.30 uur en daarbuiten word je doorgeschakeld naar de Alarmcentrale.
 3. De medewerkers van de BerijdersDesk zorgen ervoor dat je snel weer de weg op kunt.
  A. Wanneer je belt naar de BerijdersDesk wordt er gevraagd naar de kilometerstand van jouw auto, de naam en plaats van jouw dealer, het onderhoud van de auto en de meldcode (laatste 4 cijfers van het chassisnummer zoals vermeld in het kentekenbewijs). Het is handig als je deze gegevens alvast bij de hand hebt.
  B. Zorg dat je jouw locatie weet, je kunt dit doorgeven met een wegnummer en een kilometeraanduiding. Deze kun je bijvoorbeeld opzoeken met behulp van een smartphone.

Kapotte of lekke band

Voor een veilige rit is het van essentieel belang dat de autobanden in goede staat verkeren. Uit ervaring weten we dat schade aan de banden of achterstallig onderhoud vaak leidt tot vervanging van de banden. Maar hoeveel was de kapotte band nog waard? Wij kijken dan naar het overgebleven profiel op de beschadigde band. Hoe meer profiel de band nog had, hoe meer deze nog waard was en hoe hoger de bijdrage aan de vervangingskosten zal zijn. Wij noemen dat ‘restprofielverrekening’. Deze eigen bijdrage is natuurlijk nooit hoger dan het eigen risico.

Sleutel kapot

Is de autosleutel kapot (of vermist) dan kan de merk-dealer je weer op weg helpen. De kosten verbonden aan een reparatie of vervanging zijn voor jou. Natuurlijk betaal je niet meer dan wat je aan eigen risico afsprak in het contract. 

loading...

Veelgestelde vragen

Is private lease duurder dan een auto kopen?

De kosten van een Auto Abonnement kunnen vergeleken worden met de werkelijke kosten van het eigen autobezit. Bij de calculatie moet met de onderstaande onderdelen rekening worden gehouden:

 • De kosten van een verzekering
 • Kosten van de wegenbelasting
 • Kosten van reparatie, onderhoud en vervanging van banden
 • Kosten voor pechhulp (wegenwacht)
 • Afschrijving van de auto