Officieel leasepartner van

Mijn private lease contract

Loopt je private leasecontract bijna af? Wij leggen je graag de opties uit. Ook leggen we uit wat de opties zijn bij eventuele wijzigingen en/of beëindiging van het contract.

Naast de online oriëntatie kun je natuurlijk ook contact opnemen met jouw merk dealer. Je kunt dan al jouw vragen stellen en mogelijkheden bespreken. Hij helpt je graag verder.

4 mogelijkheden bij het einde van het leasecontract

 1. Auto inleveren en in een nieuw Auto Abonnement stappen.

  Ruim voor het einde van het Auto Abonnement sturen we je een mail waarin we je meer vertellen over de mogelijkheden voor het afsluiten van een nieuw . Je kunt je ook nu al oriënteren op een eventuele vervolgstap. Ga snel naar de Shop voor de actuele aanbiedingen.

 2. Het verlengen van jouw Auto Abonnement.

  Wil je het huidige Auto Abonnement voortzetten? Ga naar de dealer of stuur een e-mail naar   privatelease@vwpfs.nl. Wij berekenen dan een nieuw maandtarief, passend bij jouw looptijd en kilometrage. 

 3. De auto overnemen.

  Wil je jouw private leaseauto houden en kopen? Neem contact op via   privatelease@vwpfs.nl om een overnameprijs vast te stellen en eventuele financieringsmogelijkheden te bespreken.

  Let bij het overkopen van de auto er wel op dat voortaan de onderhoud- en reparatiekosten voor eigen risico zijn. Wil je dit risico niet lopen, dan is verlengen of een nieuw private leasecontract afsluiten wellicht een betere optie.

 4. Auto Abonnement beëindigen.
loading...

Voordat je de auto inlevert, moet hij eerst geïnspecteerd worden. Dit gebeurt door onze partner Macadam. Een onafhankelijk bedrijf, gespecialiseerd in het inspecteren van (private) leaseauto’s.

Hoe werkt dat?

Maak voor de inspectie minimaal 5 dagen voor het eind van je contract een afspraak. Dit kan telefonisch via telefoonnummer +31 (0)172 475 490. Macadam komt dan naar de door jou gewenste locatie. Er wordt ter plekke een inspectierapport gemaakt met alle schades en gebruikssporen. Dit wordt door jou en Macadam ondertekend. Je ontvangt dit rapport per mail van Macadam. Auto Abonnement beoordeelt of het gaat om geaccepteerde of niet geaccepteerde schades. Als je voorafgaand aan de afspraak al wilt weten welke schades wel en niet acceptabel zijn, dan kun je in het inleverprotocol alvast een aantal voorbeelden bekijken.

Goed voorbereid zijn op de inname?

De checklist helpt de hierbij.

loading...

Nu je in jouw private leaseauto rijdt kom je er wellicht er achter dat je eigenlijk toch meer of minder kilometers maakt dan van tevoren gedacht. Of je nu op vakantie gaat of bedenkt dat je liever wél die trekhaak op de auto had gehad. Misschien is jouw arbeidssituatie of thuissituatie veranderd? Kortom: we snappen best dat je gedurende het gebruik bedenkt dat je het toch liever anders had willen inregelen of anders moet gaan regelen.

We gaan het samen met jou in orde maken. Houd er wel rekening mee dat er kosten mee gemoeid kunnen gaan. Het fijne is dat de maandelijkse kosten zo in lijn blijven met het verbruik en we achteraf niet met elkaar hoeven af te rekenen. Neem voor elke wijziging contact met ons op via (033) 454 91 38.

Meer of minder kilometers

Heb je een Private Leasecontract afgesloten vòòr 1 februari 2016?

In het contract is een meer- of minderkilometerprijs opgenomen. Wanneer het jaarkilometrage minder dan 10% van het in het contract opgenomen kilometrage afwijkt, wordt de meer- of minderkilometerprijs verrekend. Bij een afwijking van meer dan 10% wordt het contract gehercalculeerd. Het is ook mogelijk om zelf een hercalculatie bij ons aan te vragen, bel ons hiervoor tijdens kantooruren op telefoonnummer (033) 454 91 38 of stuur een e-mail naar privatelease@vwpfs.nl.

Heb je een Private Leasecontract afgesloten na 1 februari 2016?

Op het leasecontact staat vermeld hoe het aantal meerkilometers en minderkilometers jaarlijks wordt verrekend. Over de eerste 5.000 kilometers op jaarbasis wordt geen minderkilometervergoeding verrekend. In dat geval kunnen wij als Auto Abonnement schriftelijk vragen de looptijd van de leaseovereenkomst en de leaseperiode te verlengen. Wij dienen schriftelijk in te stemmen met verlenging van de leaseovereenkomst en de leaseperiode.

Het zou jammer zijn als we je als Private Leaseklant kwijt raken! Kunnen we nog iets voor je betekenen voor je dat doet? Laat het ons weten op (033) 454 91 38.

Wil je jouw contract toch eerder beëindigen? Houd dan rekening met het volgende want er zijn kosten verbonden aan het vroegtijdig beëindigen.

Heb je een Private Leasecontract afgesloten vòòr 1 februari 2016?

Dan wordt de hoogte van het bedrag dat je moet betalen om het contract eerder te beëindigen vastgesteld op basis van de handelswaarde van de auto en de boekwaarde plus maximaal 25% van de resterende maandtermijnen.

Heb je een Private Leasecontract afgesloten na 1 februari 2016?

Dan betaal je maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Mocht je het contract al in het eerste jaar beëindigen, dan betaal je voor de resterende maanden van dit eerste jaar 100% van de leasetermijnen. Daarna betaal je 40% van de resterende termijnen tot aan het eind van de looptijd.

Om het contract te beëindigen neem je contact op met ons op (033) 454 91 38.

loading...
loading...

Adreswijziging

Bent je verhuisd? Met behulp van dit formulier weet je zeker dat jouw nieuwe adresgegevens goed doorkomen. Jouw merk-dealer kan dit niet voor je doen.

Veelgestelde vragen

Als ik op Aanvragen klik, is de order dan definitief?

De order is dan nog niet definitief. Eerst zal beoordeeld worden of het Auto Abonnement financieel een verstandige keuze is. Dit gebeurt op basis van het kredietbeoordelingsformulier (VFN-norm). Bij goedkeuring wordt een overeenkomst opgesteld. Nadat de overeenkomst door beide partijen ondertekend is, is de aanvraag definitief. Volg de bijgeleverde instructies op en na het tekenen van de overeenkomst gaan de 14 dagen bedenktijd in. Gedurende de bedenktijd is het mogelijk, zonder opgaaf van reden en zonder kosten, de overeenkomst te ontbinden.